Bimë të egra ngrënshëm


Historia shekullore e njerëzimit ka shumë shembuj ku bimët e egra ishin jo vetëm mjekësi, por edhe një burim i ushqimit. Kështu në bimët ngrënshëm egra mund të jenë të dy rrënjët dhe pjesë ajrore. Megjithatë, si shumë bimë të vlefshme egra përdorur në të vërtetë një masë të papërfillshme, ndërsa ata mund të luajë një rol në zgjerimin e burimeve ushqimore vendore pavarësisht nga fakti se ka bimë të egra ngrënshëm. Ju nuk duan atë kohë për të shqyrtuar ato bimë të egra ushqimor të pyllit që njerëzit janë të njohur mirë dhe janë përdorur për të mbledhur çdo vit. A doni të mbani mend ato bimë që janë më pak të njohur.

Bimëve ushqimor kënetë. Ndër bimët më të zakonshme e përhapur ligatinore janë ata që në organet e tyre nëntokësore - rizomat - një shumë të niseshte, dhe rrënjët e tyre janë të gjitha burim lehtësisht i arritshëm vlefshëm i pushtetit. Latifolia Typha. Duke pirë pastruar dhe i tharë rhizome cattail grimcuar ose rubbed nëpërmjet një rende dhe për të marrë miell me të cilat për të përgatitur kulaç pa maja, sidomos kur ju të shtoni një sasi të vogël të thekre ose gruri miell për të dhënë palëvizshmëri e saj. Ju gjithashtu mund të përdorni rhizomes në pjekur. Korrje rhizomes duhet të bëhet në vjeshtë vonë apo pranverën e hershme, veçanërisht kur ata kanë shumë të ushqyesve.


Në ushqim përdoret si rrënjët cattail (a pjekur) dhe të rinj rrjedh (turshi). Polen nga inflorescences meshkuj cattail miellin të përzier me të mirë si lëndë ushqyese. Ky aplikim ka një lloj tjetër të cattail - angustifolia. Arrowhead. Nga axils e lë më të ulëta nga të rrjedhin larg gjatë shoots me tubers shumë të mëdha në skajet. Root formimi ngrënshëm dhe janë ngrënë të ziera dhe të pjekura (shije të kujton gështenjë). Përbërja e zhardhokët Arrowhead nuk jep patate, mjaft pak më të pasur me niseshte dhe 5 herë më e proteinave. Vetëm tipar negativ i zier në flluska të ujit kripë është një hidhërim që mbetet në gojë pas përdorimit.


Në Japoni dhe Kinë afërt specieve Arrowhead kultivuar. Susak. Ajo ka një rhizome trashë lëng horizontale. Në të ushqimit janë këto rrënjë. Ata janë të thata, u shndërrua në miellit dhe bukës piqem; gjithashtu hani formularin steamed dhe pjekur), p.sh. sallo. Rhizomes thata përmbajnë 4 për qind yndyrë, 14 proteina dhe 60% karbohidratet. Rizomat popujt Susak ndryshme kanë përdorur gjatë si ushqim; dhe në Yakutia për t'u njohur me bukë rus ka shërbyer si burim kryesor) ushqimet bimore. Korrje rhizomes duhet të bëhet në vjeshtë vonë. Reed. Reed zhvillon fortë, të trasha, nëntokësore gjatë (tokësore rrallë më lart) rhizomes.

I ri, ende nuk është shpalosur kallam sheqeri shoots dhe përmbajnë shumë proteina, mund të përdoret në të lëndëve ushqimore. Nga të thata dhe rrënjët milled mund të jetë i gatuar bukë.