Me gjelbërim të përjetshëm pemë selvi


Përshkrim. Kjo pemë me gjelbërim të përjetshëm monoecious deri në 30 m. Ajo i takon familjes së selvi. Fuçi gjelbërim të përjetshëm selvi leh i mbuluar me ngjyrë pak gri-kuqërremtë. Në pemë të kundërtën, trekëndësh, gjethe të vogla. Kone Mashkull në skajet e fidaneve - i vetëm, e zgjatur, e vogël. Kone femër pemë - me spines, raundin, të mëdha, me shkëlqim, gri, maturimi vitin e dytë të jetës. Shpërndarja. Homeland Cypress - ishull Egje e Qipros dhe të Kretës, Irani veriore. Me gjelbërim të përjetshëm pemë selvi në Ukrainë, Rusi dhe Kaukaz është rritur si një zbukurues. Çorape. Në mënyrë që të grumbullojnë kone ilaçe selvi.

Ata kanë korrur gjelbër dhe të përdoret për të bërë infuzione. Përbërja kimike e bimëve medicinale. Kone Tree përmbajë flavanols, proantotsianidoly, diterpenovye acid, selvi vaj esencial. Pronat farmakologjike. Mbjellja gjelbërim të përjetshëm selvi pasuruar përreth bioactive ajër substanca të paqëndrueshme që shfaqin aktivitet antimicrobial. Lidhja flavonol ndikim si frenuesit enzimë. Për shkak të kësaj prone është përdorur në trajtimin e sëmundjeve të venave. Aplikimi. Selvi paqëndrueshme me gjelbërim të përjetshëm me aktivitet antimicrobial që ndihmon të pastruar ajrin e mikroorganizmave të dëmshme, e cila ka një efekt pozitiv terapeutik në pacientët me sëmundje kronike të mushkërive.


Selvi Kone ndihmë në trajtimin e të gjitha formave të pamjaftueshmërisë deje - hemorroide, venat me variçe, këmbët e rënda. Mjekësisë tradicionale përdor një pemë kone zierje selvi përdhes banja lokale. Medikamente. Infuzion me shurdhim në këmbë, venat me variçe. Qelqi i valë krijoj ujë lugë çaji kone grimcuar dhe pemë selvi me gjelbërim të përjetshëm të këmbëngulë. Pini 2 - 4 gota në ditë midis ngrënies ose 30 minuta para një vakt. Supë për përdorim të jashtëm. Pjesa e tretë gjelbërim të përjetshëm kone selvi kovë të mbushur me ujë në mënyrë që ata të mbuluar shtresa e lartë, pastaj ziej për rreth 15 minuta, ftohur në 30-40 ° C.

Përdorni përdhes supë si banjot. Contraindications. Mos përdorni gjatë shtatzënisë, tumoret, rritjen e koagulimit të gjakut pas një sulmi në zemër, mastitit, thrombophlebitis, selvi individuale intolerancës.