Dezinfektimi dhe sterilizimi i instrumenteve mjekësore në dhomën e trajtimit


Objektet shëndetësore janë të dizajnuara për të siguruar kujdes të aftë personin e sëmurë. Në çdo spital, ne mund të gjeni një dhomë të trajtimit. Ajo kryhet terapeutik, diagnostikuese dhe të tjera të manipulimit, të përshkruara nga mjeku. Këto detyra bëhet nga një infermiere të kualifikuar. Në vend të të gjitha procedurave duhet të përmbushin standardet sanitare. Kjo është e nevojshme për të parandaluar përhapjen e infeksioneve në spitale. Në këtë studim duhet të jetë infermiere desktop, një karrige pak, shtrat mjekësor, raftet për ruajtjen, dollap për ruajtjen e mjeteve dhe ilaçe, shiringa dhe termometra përcaktuara, aparat matës tensioni.

Ilaçe dhe ampula duhet të mbahen në frigorifer. Pavarësisht nga institucioni specializimit duhet të jetë komplet i pranishëm i terapisë drogë antishock. Dressings, zakonshëm, mjetet metalike duhet të jetë një zuskë për të siguruar sterilitetin (mungesa e patogjenëve që mund të hyjnë në trupin e njeriut). Për të kanë mjetet dhe materialet e mbeturinave në një dhomë të trajtimit duhet të jetë një enë me zgjidhje dezinfektues. Çfarë saktësisht është kryer dezinfektimin dhe sterilizimin e instrumenteve mjekësore në dhomë të trajtimit? Llampat mikrobevrasës ose kuarc janë të dizajnuara për të dezinfektoj ajrit dhe sipërfaqeve të objekteve.


Valët e rrezatimit me një frekuencë prej 0,65-520 mikronë ofron një efekt fatal në mikrobeve të dëmshme dhe organizmave. Si ka një shumëllojshmëri të llambat shkarkimit me rrezatimi ultravjollcë, të cilat lejojnë lëngu të bëj shterp. Disavantazhet dritë dezinfektim sterilizimi është objekte jo të plota me sipërfaqe komplekse, ata kanë vrima në të cilën rrezet e dritës nuk hyjnë. Në përqëndrime të larta, rrezatimi i tillë mund të dëmtojë sipërfaqen e plastike, polimer dhe materiale të tjera të ulët të shkrirjes. Nën ndikimin e ngrohjes dhe të lehta mund të ndodhë substanca toksike në mjedis normal të sigurt. Kohëzgjatja tepër Sterilizimi është disa orë.

Për shkak të substancave të tilla në zyrë nuk duhet të jetë. Dhe ato që janë duhet të jenë subjekt i trajtimit të rregullt. Predsterilizatsionnoy pastrim Menjëherë pas operacionit duhet të vazhdojë me pajisje të pastrimit dhe të bëjë atë ende nevojë për të thatë përmbajtjen e tyre. Në një vonesë prej 2-3 orësh është riprodhim i mikrobeve në pështymë, pështymë dhe lëngjeve të tjera që depozituar instrumentet apo aparatit. Ju duhet të bëni jashtë subjektin të jetë e mundur, larë atë me ujë të nxehtë. Nëse këtë tub, në të dy drejtimet alternative të drejtojë një avion të ujit dhe të përdorni një furçë apo brushat. Më tej aty njomje për 30 minuta në një nga pastrimi zgjidhje e përzgjedhur në sipërfaqen e grimcave të lëvizur larg fëlliqur.

Lëngu duhet të jetë 50 gradë temperaturë. Hapi tjetër është për të larë në zgjidhje dezinfektues duke përdorur pambuk ose garzë, madje edhe nëse është sipërfaqe me sy të pastër. Kjo duhet të marrë jo më pak se një minutë për çdo detaj të vogël. Pas pastrimit bëhet nga shpëlarje nën ujë të rrjedhshëm. Faza përfundimtare në ambientet e subjektit në tabaka të veçanta furrë. Çfarë vijon është sterilizimi përfundimtar. Llojet e sterilizimit Rrezatim Sterilizimi 20 - 30 paund. Metodat e dezinfektimit do të thotë dritë është përdorur gjerësisht në vende të huaja për 20 vjet, por pak i njohur në Rusi. Avantazhi është materialet e larta përpunimit të ndonjë modifikim, pavarësisht nga forma.

Dobësitë - Kostoja e lartë dhe rrezik. Dezinfektimi i instrumenteve. Për mbeturinave të ndotura me gjak, qelb, mukusit dhe lëngjeve të tjera të trupit të ndiqni këto metoda pastrimi: 1. Boil 2% bikarbonat natriumi zgjidhje për 30 minuta. 2. Vendi sterilizator ajër me ngrohje në 120 ° C për 45 minuta. 3. Lini në për 45 minuta në një zgjidhje të trefishtë.
4. Zhyt në zgjidhje hroramina në raportin 1: 1 me ujë për gjysmë ore. 5. njëjtë, me shtimin e 0.5% të detergjentë sintetike. 6. Vendi në një zgjidhje të peroksid hidrogjeni 3% për 80 minuta. 7. njëjtë me shtimin e 0.5% e larës sintetik për 30 minuta. 8.

Zhyt në sulfohlorantyna zgjidhje 0,1% për 30 minuta. 9. Lini një zgjidhje 1% "diklor-1" për gjysmë ore. Kohët e fundit duke fituar popullaritet këto barna në bazë të klorit si hlortsyn, PD-2, sulfohloratin. Amfolitni përmbajnë surfactants kationike - polisent dhe katamin-AB. Testuar rregullisht automjeteve të huaja me një opsion për të blerë. Ai ofron dy kimike dhe mjete fizike. Konsideroni shembullin: të përfshijë pastrim fizik, lavanderi, pastrim lagësht; Thermal - Ndikimi në një sipërfaqe prej temperaturave të larta ose të ulëta, djegia, avull, rrezatimi ultravjollcë; Metoda mekanike të dezinfektimit - Eliminimi i bastisjeve të dukshme çështje të huaj duke përdorur brushat, thika, rrobat dhe mjete të tjera.

Në mënyrë tipike, ajo është përdorur fillimisht për të përfunduar sterilizimi. Në Metodat kimike pastrim duhet të përfshijnë përdorimin e substancave të tilla si klor dhe substancë hlorosoderzhaschye; * Jod Connection dhe bromine; * Peroksid hidrogjeni, zgjidhje; Surfactants, acidet, aldehidet, alkoolet cresols ndryshme, fenolet derivatet. Mos harroni, çfarëdo metodat e sterilizimit nuk janë zgjedhur, ju duhet t'i qasen punës me përgjegjësi. Kjo varet nga pastërtinë e jetës mjet, shëndetin dhe sigurinë. Neglizhimi mund të shkaktojë situatë të pariparueshme, e cila është më e lehtë për të parandaluar se sa të pranoj.

Bobryshev Taras,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!