Dëmi çamçakëz guar dhe favorizojnë përdorimin e


Të gjithë ne shpesh kemi ngrënë kos. Për shumë, ai është një nga trajton preferuar, në sajë të butësi dhe shije delikate. Të tjerët e përdorin atë vetëm në mënyrë që të humbasin peshë. Ende të tjerët të gëzojnë shije frute lë të kuptohet se e kos, duke besuar në aftësinë e tij për të organizuar procesin e tretjes në stomak. Ne gjithmonë të përdorni kos, por nuk mendoj edhe për komponentët e tij. Ne nuk mendojmë se pse hahet ajo zakonisht zhduket uria? Apo pse ai ishte aq i favorshëm ndikon në sistemin e tretjes, duke ulur nivelin e yndyrave dhe kolesterolit. Fakti që një nga përbërësit përbërëse të kos është çamçakëz guar. Ky është një grup i veçantë i ushqim shtues stabilizues E400-E499, e cila është e marra nga fara e çamçakëz bimore indian, i njohur gjithashtu si pema bizele.

Në kos e tij më është përdorur zakonisht për të prodhuar një shumëllojshmëri të sauces, puddings dhe produkteve të tjera ushqimore, dhe ne e dimë përdorimin e saj në prodhimin e disa kozmetikës. Kjo është për të gjithë ajo do të diskutohet në vend më vonë në artikullin "çamçakëz guar, dëm dhe zbatimit të përfitojnë." Origjina e çamçakëz guar Pemë bizelesh, për të marrë këtë fasule bimore çamçakëz, nganjëherë deri në dy metra e uritur rrjedh. Lulet e saj do të pastrohen dhe fasule, duke arritur krem ​​5-10sm me fara. Zakonisht pemët bizele kulture janë korrur në tetor. Atdheu i Indisë është një bimë vjetor, edhe pse sot ajo është e përhapur në Afganistan, Sudan, Pakistan dhe Ceilon.


Ajo është rritur zakonisht për konsum njerëzor, dhe mbeturinave janë foragjere mirë. Megjithatë, një eksport shumë i madh shkon në Evropë dhe SHBA ku çamçakëz guar përdoret edhe për prodhimin e kozmetikës. Përfitimet e çamçakëz guar Çamçakëz guar ka një listë të madhe të pronave të dobishme. Ajo konsiderohet pastrues saj fiziologjik që normalizes zorrë, stomak dhe të traktit digjestiv, stabilizues microflora e saj. Gjithashtu, kjo substancë mund të zvogëlojë nivelet e kolesterolit të gjakut dhe ditoksifitsirovat trupit. Edhe çamçakëz jep reaksione që pengojnë zhvillimin e trashje dhe arteriosklerozës e substancave aktive është acide yndyrore çamçakëz dhe halaktomannan.

Përbërja kimike e çamçakëz guar është një polisaharidami natyror gjenden në fasule dhe pemë pea. Këto fasule janë shkaku kryesor i këtij lloji të kultivimit të bimëve. Një nga karakteristikat e rëndësishme që tërheqin klientët kos rregullt është një tipar përmbante çamçakëz guar aty frenuar oreksi dhe të reduktuar yndyrë në gjak dhe litseridov liporeteidov, në sajë të pronave të saj absorbues. Shkencëtarët kërkimore Jerusalem Israel on halaktomannana kërkimore treguar se çamçakëz guar vetitë e qenësishme të drogës hypoglycemic që reduktojnë intensitetin e thithjen e sheqerit në stomak, i cili është i njohur që do të përdoret gjerësisht në parandalimin dhe trajtimin e diabetit.

Ajo mund të bëjë një përparim në shkencë dhe shkencëtarëve për të sjellë një të tërë të studimeve të nivelit të sëmundjeve të reja të tilla si diabeti. Përdorimi i çamçakëz guar Në pronat medicinale të çamçakëz guar nuk është i njohur për shumë. Megjithatë, ata të cilët do të përdorin atë në qëllime mjeksore të ardhshme duhet të jenë të vetëdijshëm se çamçakëz është jo vetëm emri i çuditshëm që është aq i ngjashëm kimikisht në një substancë të dëmshme. Ky material mund të përdoret gjithashtu për kapsllëk, atherosclerosis, diabeti. Çamçakëz guar i dobishëm për ata që vuajnë nga problemi i trashje, përveç me qëllim për të luftuar yndyrë ajo është përdorur për pastrimin e trupit në programe të ndryshme.

Përdorimi i gjerë i njerëzve të garantohet Gum gjetur industria ushqimore, prodhimin e produkteve të tilla si bllokime, akullore, dhe madje edhe në disa varieteteve të salcice një komponent është çamçakëz xanthan. Por mos e përdorni atë për të bërë prona medicinale suxhuk. Fakti se çamçakëz guar është gjithashtu një mjet i madh që rrit jetën shelfin e ushqimeve. Prandaj, pluhur eksport rrjedh nga pema bathë bizele çdo ditë po fiton me shpejtësi rritjen. Dëmtimi guar çamçakëz Çdo substancë përpara përdorimit masiv në industrinë ushqimore e parë shkon përmes testimit të ndryshme dhe të kërkimit për të marrë në një raft në një numër të stabilizant tjera dhe shijet.

Por gjithë opinioni popullor x