Gji një fëmijë të porsalindur


Hera e parë që një fëmijë është vënë në gji në spital. Kur kjo ndodh - dhe varet nga kushtet e nënë e re, dhe gjendjen e fëmijës. Aktualisht duke u përpjekur të japin fëmijës gjoksin sa më shpejt të jetë e mundur, zakonisht brenda orës së parë pas lindjes. Jo çdo fëmijë është i ngjashëm, disa janë të gatshëm për të thith dhe i ngadaltë, por që nuk duhet të shqetësojë. Vetëm një fëmijë vazhdon të fle, "pushim". Kjo do të bëhet më aktive në 1-2 ditë, atëherë të ushqyerit e rregulluar zakonisht. Përgatitja për të ushqyerit Procesi i të ushqyerit atë është e nevojshme për të përgatitur: Lani duart, të lajë gjoksin me ujë të zier dhe të thatë me një peshqir të butë.

Apartament qetë promovon fluksin e mirë të qumështit, kështu që ju duhet të fik TV, radion. Unë do të doja të këshillojë nënat e reja nuk ka vepruar si një nënat e "biznesit" i cili infermiere një fëmijë, dhe në të njëjtën kohë duke folur në telefon, lexuar, shikuar TV, duke besuar se nuk ka ndryshim. Fëmija si shqetësimin e vet - thith prytsmokuvav, gërhas. Në thelb, të gjithë të drejtë. Por humbi më e rëndësishme - është ndërprerë ose nuk ka asnjë komunikim me nënën e saj, e cila është shumë e rëndësishme gjatë fëmijërisë. Si për të ushqyer një gji porsalindur? Pas dorëzimit, në ditët e para të ushqimit të fëmijëve më mirë të shtrirë në anën e saj, duke i vënë në prapa dhe kokë të tij airbags.


Kur nëna i ri do të ushqyer të ulur fëmijën, atëherë është e nevojshme për të miratuar një pozitë të rehatshme, një këmbë nën dorë zëvendësues stol, që është fëmija duhet të jetë në një mbështetje (krah), kreu i fëmijës për të shtrihen në të nënës parakrah. Duhet të sigurojë që hundëz ishte e lirë dhe fëmija mund të marrë frymë lirisht. Qëndrimi i duhur është shumë e rëndësishme. Në fëmijës gjatë muajit të parë të kësaj dispozite ("nën gji") duket i kushtëzuar refleks, dhe kjo - kyç për të normalizuar dhënien e gjirit. Për kanalet nxjerrës i lartë i fëmijës me gji është bllokuar mikrobet, para dy ose tre pika të qumështit të gjirit duhet Express.

Për fëmijë nuk është gëlltitur ajër, dhe mi çara biberon nënë të ndodhë, të jetë i sigurt për të parë për atë që fëmija me gjiri gojën kapur në rrethin peripapillary, jo vetëm biberon. Gji duhet të jetë e shtyrë lehtë me gishtat tuaj dhe tërheq mbrapsht për të mbajtur atë të shtypur në hundë e fëmijës. Ushqyerit Duration Sa kohë duhet të vazhdojë të ushqyerit me gji një fëmijë të porsalindur? Kjo varet nga aktivitetin e fëmijës, si dhe sasinë e qumështit të një nënë, dhe sa shpejt ajo ndan. Disa fëmijë 5-7 minuta është e mjaftueshme për të njom, të tjera - 20-30 minuta. Ka fëmijë që bien në gjumë ndërsa pleqsh, por e pranojnë se është shumë e padëshirueshme.

Fëmija më i mirë poterebyty në faqe, se ai në mënyrë aktive thithur dhe nuk shoh ëndrra. Referenca për mami: të ushqyerit nuk duhet marrë më shumë se 30 minuta, në mënyrë që fëmija është puna dhe ai merr lodhur. Nëse fëmija juaj nuk prodhon gjoksin, lakmi sucks duke treguar shqetësim, kjo është një arsye që të konsultoheni me mjekun, ndoshta nëna qumështin tim të mjaftueshme dhe duhet të marrin ushqimin e kontrollit. Në muajt e parë pas zgjimit fëmijën ushqyer, së pari duke deklaruar bark e tij dhe zëvendësimin sliders ose pelena.

Një njohuri pak rreth ushqyerjes me gji E fëmijës nga një deri në katër muaj është ushqyer zakonisht gjashtë herë në ditë me një pushim të orëve tre e gjysmë.

Dobët rekomandoj fëmijë për të ushqyer shtatë herë me një pushim në 03:00. Nëse fëmija qumësht tuaj mjaft, gjatë çdo ushqyer më mirë të aplikojnë atë në vetëm një gji, ajo lejon të gjirit për të punuar më mirë. Nëse fëmija ka pasur mjaft, dhe ju mendoni se qumështi është lënë, ajo duhet të ztsidit, apo mbipopullim gjoks mund të formohet, duke çuar në një rënie të mprehtë laktacionit. Nëse fëmija nuk e bën qumështin nayidayetsya nga një gji, bashkëngjitni atë në një tjetër, por jo stsezhyvayte atë, dhe të ushqyerit e ardhshëm, të fillojë me këtë gjoks. Kur ju ushqyer fëmijën tuaj, mos shaj dhe mos të jetë i zemëruar me të për atë që ai squeezes ose shtyn dalë ngadalë ose, anasjelltas, shumë shpejt sucks.

Të jetë i durueshëm, të buzëqeshni atij qetësi të biseduar me të. Ai do të buzëqeshni ju buzëqeshje të ju me asgjë krahasuar, dikur i kënaqur! Svetlana44,