Linea alba hernie në një fëmijë


Hernie në vijën e bardhë të barkut në një fëmijë - një gjendje e dhimbshme. Ajo karakterizohet nga formimi i çara në tendons mes muskujt e linjës mëparshëm barkut të drejtë. Muskujt e formojnë këtë rajon, me disa jumpers pjezë. Se ata nganjëherë duket boshllëk, e cila qëndron yndyrë peritoneal së pari dhe pastaj pjesërisht nga organet e brendshme. Formuar në zgjatje të dhimbshme kudo mes të barkut - lipoma predbryushynnaya, zakonisht - linea alba hernia. Për fat të keq, këto hernias nuk e ngushtë në mënyrë spontane, kështu që të konsultoheni me mjekun duhet menjëherë pas zbulimit të shenjave të para të herniation.

Çfarë është simptoma hernia linea alba Ndryshe nga llojet e tjera të hernias (kërthizës, inguinale, etj). Linea alba hernie në fëmijët është i rrallë, vetëm 0.8% të rasteve. Ata lindin më shpesh pas moshës 5 sepse e aponeurosis prapambetjes. Si rezultat, nuk mund të jetë një boshllëk në bluzë gilcë. Hernie linea ndarë në nadpupochnye, okolopupochnye, podpupochnye. Për të njohin lindjen e një hernie në një fëmijë nuk është e vështirë: vija midis kërthizës dhe procesin xiphoid e kafaz i kraharorit duket zgjatje të vogël të rrumbullakosura. Nëse ju butësisht shtyjnë në të, ai shkurtimisht vpravytsya brenda zgavrën e barkut.


Atëherë ju lehtë mund të ndjeheni një prerje të vogël. Me zhvillimin e sëmundjes fëmija mund të ndjeni dhimbje në bark. Dhe dhimbje mund të jetë i fortë ose i dobët. Ju mund të vjella, të përkeqësuar gjendjen e përgjithshme - fëmija bëhet i fjetur, ushqim i keq, shqetësimet mund të jetë kapsllëk. Vështirë të zvogëlojë një hernie brenda, duke prekur kjo e dhimbshme për fëmijën. Ndonjëherë, hernia nuk ka sjellë ndonjë shqetësim, sëmundje është asimptomatike dhe është gjetur në provim nga një pediatër. Si për të trajtuar një Linea hernie? Çështja e hernia duhet të zgjidhet menjëherë pas diagnozës.

Nëse nuk është kirurgji në kohë, rrezik të lartë të komplikimeve të hernie (kufizim) dhe zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes. Masazh në hernia linea alba në një fëmijë dhe mjete të tjera nuk e lejojnë atë për të kuruar. Pas operacionit nën anestezi të përgjithshme, vjen një shërim të plotë, rikthim nuk është parë. Pas operacionit, kur ajo u hoq linea alba hernie në një fëmijë duke ndjekur rekomandimet e mjekëve. Pas trajtimit kirurgjik, në periudhën e rehabilitimit është e dobishme për t'i dhënë atij vitamina, sidomos vitaminë C dhe përgatitjet e posaçme. Ata do të lehtë të shërohen dhe të shkojnë në rrugën normale të jetës.

Linea Parandalimi alba hernie në një fëmijë Për të shmangur hernie duhet të merret me fëmijën ushtrimin e realizueshme nga një moshë të re. Nënshtrohen provimeve të detyrueshme parandaluese, baby zbutura. Grua shtatzënë gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes së fëmijës së dobishme të veshin fashë të veçantë, koha për të shkuar për të inspektuar, respektojnë regjimin e duhur të ditës, për të udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme. Të jenë të kujdesshëm! Ka disa mjetet juridike popullore për të trajtuar hernias në fëmijët. Shpesh ata janë të dobishme në fazat e hershme të një hernie kërthizës. Linea alba hernie në një fëmijë të trajtohet vetëm shpejt! Cheers!

Svetlana,