Akute, trajtim kronik të hepatitit drogës, simptomat


Në trupin tonë, mëlçisë luan një rol të madh në largimin e substancave toksike që qarkullojnë në të. Kjo vlen për pothuajse të gjitha barnat. Në të mëlçisë konverton të gjitha drogat që hyjnë në trupin tonë. Jo rrallë të rezultojë nga këto ndryshime të prodhuara metabolitëve më shumë toksik për trupin tonë se vetëm mjekësi. Ndikimi i këtyre metabolitëve toksike në indin e mëlçisë është shkaktare e hepatitit medicinale. Deri më sot, vërtetuar shkencërisht se pothuajse çdo i drogës mund të shkaktojnë zhvillimin e hepatitit medicinale. Ju jeni me siguri pyesin është, pse prevalenca e Hepatitit drogës është më pak se 100%?

Fakti që zhvillimi i hepatitit medicinale ndikuar nga faktorë të tjerë, siç janë pronat e drogës, të ndjeshmërisë së organizmit, dozës së substancës, kohëzgjatjen e administratës, etj Por mjekët ende ishin në gjendje të identifikojnë një grup të drogës, e cila metodë është më shpesh çon në zhvillimin e sëmundjes. Ky mjekim vijim grupe: 1. Antibiotikët: tetracyclines (doxycycline, tetracycline, etj), penicilinë (benzylpenicillin, Amoxicillin, etj), macrolides (erythromycin, etj) 2. droga Protivoyazvenny (omeprazol) 3. Lekastva përdorur për të trajtimin e tuberkulozit (rifampicin, isoniazid) 4. sulfonamide (Biseptol, sulfadimetoksin etj) 5.


Hormonet (hormonet, kontraceptivët orale, retabolil etj) 6. Citostatikët (CYCLOSPORIN A, etj) 7. droga antiarrhythmic (amiodarone) 8. antiepileptic, Anticonvulsants (carbamazepine, fenitoin, clonazepam, etj) 9. NSAIDs (aspirina, Diclofenac, etj) 10. Droga antidiabetike 11. diuretics (furosemide, gipotiazid etj) Merrni këto barna vetëm mund nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore dhe në çdo rast jo të caktojë atë për veten tonë !! Shpërndarja e hepatitit drogës në sot akute dhe kronike janë përdorur rrallë, pasi të përcaktohet momenti i saktë i fillimit të sëmundjes është pothuajse e pamundur.

Akute hepatiti drogës është formë shumë të rënda të sëmundjes që ndodh në rreth 1% të pacientëve. Kjo është një shkatërrim shumë të shpejtë të indeve të mëlçisë, duke çuar në cirozë dhe dështim të mëlçisë. Drogës kronik hepatiti në një normë më të ulët të sëmundjes dhe në njerëzit që vazhdoi duke marrë drogë toksike. Vetëm për këtë formën e sëmundjes karakterizuar nga një rritje të ngadaltë të simptomave. Në diagnozën e sëmundjes, mjekët janë të ballafaquar me disa vështirësi. Një prej tyre - kjo është saktësisht e njëjtë me llojet e tjera të sindromës hepatitit.

Simptomat e hepatitit drogës Për hepatiti medicinale është e karakterizuar nga siklet, dhimbje, shurdhim në kuadratin e djathtë e sipërme, urinë të errët dhe njollë stol, humbje e oreksit, të përzier dhe të vjella, belching pakëndshme i hidhur. Ashtu si çdo hepatiti tjetër, hepatiti i drogës mund të shoqërojnë verdhëz hepatik - yellowing e lëkurës, mukozës, sclera. Siç mund ta shikoni, bazuar vetëm në simptomat diagnozën "hepatitit drogës" thjesht nuk mund të përcaktohet, është e nevojshme për të kryer metodat instrumentale. Hepatit medicinale është një sëmundje kërcënuese për jetën që nëse çon patrajtuara në dështim të mëlçisë.

Të gjitha trajtim mjekësor i hepatitit është i bazuar në disa parime. Hepatit Drug Gjëja e parë që bëni kur zbulimin e hepatitit drogës anuloni këtë drogë toksike. Nëse anuloni këtë drogë, pacienti duhet të jetë më e lehtë. Por për shfuqizimin e drogës nuk është e nevojshme, të anulojë medikamente duhet të koordinohet me mjekun. Për të përkeqësojnë situatën, është e nevojshme për të shpëtoj trupin e drogës toksike që po qarkullon në gjak. Me këtë terapi detoxification trajtuar. Kjo terapi është për të pastruar pikoj gjakut përshkrues drogë. Duhet të ketë hepatoprotectors e emërimit.

Këto barna stimuluar ndarje koletok mëlçisë, kështu rikthimin e strukturës humbur trupit. Më e zakonshme dhe efektive është Essentiale forte geptrala Methionine. Hepatoprotectors Qëllimi me droga me efekt hepatotoxic, ndihmë zapob
Shfaqja ihty i hepatitit drogës dhe t'i japë një mundësi për trajtimin e nevojshëm. Pra, kemi biseduar, trajtim kronik gati akute hepatiti drogës, simptomat e listuara. Duhet të theksohet se përveç terapi të drogës hepatitit medicinal pacienti duhet të ndjekë një dietë të caktuar. Ajo duhet të kufizojnë konsumin e yndyrave, skuqur, aromë dhe plotësisht të eliminuar alkool.


Në dietë duhet të rrisë proteina, karbohidratet dhe vitamina. Julia Ermolenko,