Dështimi akute të zemrës, emergjente


Vdekshmëria nga sëmundjet kardiovaskulare në shumë vende aktualisht është në vendin e parë. Në mënyrë tipike, pacientët vdesin nga i zhvilluar dështimit të zemrës akute (BSP). Kjo është për atë që është dështimi congestive zemrës, ndihma e parë në krijimin atë dhe unë dua të flas në kuadër të këtij neni në këtë faqe. Më shumë informacion duke u fokusuar në shkaqet që çojnë në këtë sëmundje, simptomat dhe masat e kujdesit primar shëndetësor para-mjekësor të saj. Çfarë është dështimi congestive zemrës? Ndryshimet komplekse patologjike në trup si rezultat i zemrës së papritur nuk ka aftësinë për të përmbushur funksionin e tij pompimit është quajtur dështim akute të zemrës dhe kujdes emergjent në këtë shtet do të sigurohet menjëherë, ndryshe probabiliteti i vdekjes është shumë e lartë.

Dështimi akute shpesh zhvillohet brenda disa minutave. Ajo mund të formohet në sfondin e sëmundjeve ekzistuese kardiovaskulare, si dhe kundër sëmundjeve të tjera. Arsyet kryesore për të BSP nuk e bëri, unë dua të sjell vetëm ato më të zakonshme. Shkaqet e dështimit akut të zemrës Zemra: • anginë të paqëndrueshme, sindromës akute koronare, infarkt miokardi; • forcimin rrjedhën e dështimit kronike të zemrës • krizë hypertensive; • endokardit, valvula apo këputje e akord; • rrahje zemre të parregullt; • stenozë aortës pashpërblyer; • vështirë se vazhdon miokardit akut; • tamponade kardiak; • lëndimit në zemër; • trombozë i arteries pulmonare; Exocardial: • infeksionet e vështirë që ndodhin me kusht septike; • Kapaciteti mbingarkesë; • Truri i rëndë pash; • pamjaftueshmëri renale; • Kriza thyrotoxic; • Alkooli dhe drogës; • astma kurs i ashpër, statusi astmatik; • foehromotsitoma; • anemi të rëndë; • Kriza thyrotoxic; • Sindromi i prodhimit të lartë kardiak; Çdo pacient që ka një nga këto patologjive mund të çojë në zhvillimin e DOS-it duhet të jetë gati për të.


Pacienti dhe familja e tij duhet të dinë simptomat e BSP dhe metodat e ndihmës së parë, në mënyrë që të minimizohet zhvillimin e komplikimeve dhe parandaluar vdekjen e pacientit. Simptomet e dështimit akut të zemrës Manifestimet të varet nga faza e BSP dhe sëmundje themelor. Në fillim ka një stagnim të gjakut në mushkëri (qarkullimit pulmonar), duke çuar në zhvillimin e dështimit akut të mushkërive (edema pulmonare). Në rast të ndihmës së parë rrit edemë, shkëmbimi i gazit shortness ndodh në alveole, duke çuar në hypoxia dhe rritjen e pacientëve, simptomat rritet BSP.

Në zhvillimin e BSP vëzhguar tri faza: I. Prekursorët. Rritje gulçim (inhaling), pacientët nuk mund të marrë një pozicion horizontal (gënjeshtër). Ka kollitjes, ndjenja nuk kuptoj ajrit, abrasions gjoks pas ushtrimit të moderuar. II. Astma kardiak. Pacientët paraqiten wheezing të shpejtë të frymëmarrjes, kollitjes me mbytje, frika e vdekjes. Ata marrin në shtrat pozicionin e detyruar - gjysmë-ulur. Skin kaltërosh (cianozë). Rritet tensioni i gjakut janë takikardi, djersë të ftohtë. Më të provimit në mënyrë të qartë të dukshme venat e fryrë qafës. III. Edemë pulmonare. Zakonisht zhvillohet papritmas.

Nuk është në rritje edemë pulmonare dhe astma kardiak. Gjendja e pacientit përkeqësohet. Në buzë të shfaqet shkumëzuar, ndonjëherë me një nuancë rozë, gëlbazë, i cili flet edhe për rritjen e edemë pulmonare.
Të gjitha simptomat e tjera kardiake astmës janë të pranishëm. Ka tre variante të kësaj faze: • rrufe - pacientët vdesin brenda 2-3 minuta; • akute - vdekja ndodh nga 30 minuta deri në 2,3 orë; • zgjatur - fatal për 24 orë ose më shumë; BSP - patologji të rënda, pacientët duhet të hospitalizohen në ICU urgjentisht. Simptomat BSP duhet të dini se si shumica e pacientëve dhe familjet e tyre në kohë për të dhënë ndihmën e parë në një tjetër fazë para-mjekësore.

Ndihma e parë për dështimin akut të zemrës • Telefononi një ambulancë. • Emotional risiguruar pacientin. • Të sigurohet qasje e oksigjenit. • Pacienti duhet të vizitojnë mjekët ofrojnë semisitting qëndrimin në shtrat duke përdorur jastëkë. Qëllimi - rrjedhjen e gjakut në gjymtyrët më të ulët dhe të organeve të barkut për të zvogëluar volumin e gjakut intrathoracic. • Të hips duhet kapëse për ndaljen e gjakut, 10-15 minuta. pas pacienti do të jepet një pozicion semisitting. Kjo do të eliminojë një total prej disa gjak. • nitroglycerin Gjuha 2/1 tab., Çdo 10 minuta me kontrollin e detyrueshëm të presionit të gjakut.

Nitroglycerin mund të ulë presionin e gjakut. Ndonjëherë një qasje me kohë në ndihmë të parë në pacientët me dështim akute të zemrës dhe rezultateve pozitive në 5-15 minuta vjen përmirësimin e pacientëve. • Në rast të arrestit kardiak masazh artificiale kardiak në ardhjen e ambulancës së kërkuar. Të gjitha masat e tjera të ndihmës për shenjat e dështimit akut të zemrës duhet të kryhet vetëm me personelin e detyrueshme mjekësore trajtimin e sëmundjes themelor çoi në BSP. Task afërmit - ndihmës së parë mjekësore e parë. Alex,