OMGJ - efekti në njerëz - në trup dhe shëndetit


Gjithkush e ka dëgjuar për ndikimin OMGJ në njerëz - në trup dhe shëndetit. Por mos me saktësi përfaqësojnë çfarë OMGJ aq e keqe. Le të bëjmë një vështrim në të gjeturat e shkencëtarëve të njohur në këtë kohë, ekspertët e vini re rrezikun kryesor të ngrënë ushqime të modifikuara gjenetikisht: 1. Shuarje e imunitetit, alergji dhe metabolike çrregullime, si rezultat i ndikimit të drejtpërdrejtë të proteinave transgenic. Ndikimi i proteinave të reja ngulitur në prodhimin e gjeneve OMGJ shëndetin e diskutueshme. Njeriu ata kurrë nuk kishin qenë përdorur dhe për këtë arsye nuk e di nëse ata janë alergeneve dhe se si ngjarjet në afat të gjatë. Një mostër përfaqësuese e GM - është produkt i interbreeding eksperiment Brazil gjene arrë me gjenet fasule.

Duke vendosur një objektiv për të rritur vlerën kalori të fundit, ata ishin të rritur përmbajtjen e proteinave. Megjithatë, siç doli, ky kombinim provuar alergjen të fuqishëm, dhe kishte për të përjashtohen nga prodhim të mëtejshëm. Ndikimi i OMGJ-ve në trupin e njeriut pasqyrojnë qartë statistikat. Pra, në Suedi, ku transgene ndalohet vuajnë nga alergjitë 7% të banorëve, dhe në Amerikë, ku ata janë të shitur, nganjëherë në mungesë të etiketimit - 70,5%. Megjithatë, sipas një versioni, meningjit pandemike mes fëmijëve britanike ishte për shkak të dobësimit të imunitetit nga zbatimi i GM janë qumështi, biskota krem ​​dhe çokollatë.


2. shëndetësor Various patologjitë për shkak të lirimit të OMGJ-ve në proteina të reja ose toksik për produkte të metabolizmit të njeriut. Tashmë një provë stabiliteti bindës gjenomit bimë shkelje në zbatimin e gjen të huaj në të. Kjo mund të jetë një parakusht për ndryshimin e përbërjes kimike dhe origjinën e OMGJ-ve në të pronave të papritura. Për shembull, për prodhimin e shtesave ushqimore triptofanit në Amerikë në fund të viteve 80-ta të shekullit XX u formua HMH -bakteriya. Por së bashku me të triptofanit të zakonshme, për të mos sqarohet deri në fund të rast, ajo filloi prodhimin e Olefin bis-triptofanit. Si pasojë e përdorimit të saj të sëmurë 5 mijë.

njerëz, nga të cilët - 38 njerëz vdiqën, 1500 u aftësi të kufizuara. Thonë ekspertët e pavarur se ndikimi i OMGJ-ve në shëndetin e njeriut dhe e frikshme se bimët e modifikuara gjenetikisht lëshojnë Kultura në 1020 herë më shumë toksina se organizmat konvencionale. 3. Shfaqja e rezistencës së mikroorganizmave patogjene ndaj antibiotikëve të njeriut. Pas pranimit të OMGJ-ve ende aplikojnë radiomarkernye gjenet e rezistencës antibiotik që mund të shkojnë në microflora e traktin e zorrëve, e cila ishte e përfaqësuar në eksperimentet përkatëse, dhe kjo nga ana tjetër mund të çojë në probleme shëndetësore - paaftësia për të kuruar disa sëmundje. Si rezultat, BE-ja në dhjetor 2004

Ndalohet zbatimin e përdorimit të OMGJ të gjeneve të rezistencës antibiotik. Organizata Shëndeti Global (OBSH) këshillon prodhuesve që të përmbahen nga përdorimi i këtyre gjeneve, por prej tyre mjaft kategorikisht refuzojnë. Rrezik i OMGJ-ve, siç është shënuar në Oksfordit Madhe enciklopedik i madh sa dhe "nuk mund të mohohet se inxhinieri gjenetike nuk është aq i pafajshëm si ajo mund të duket në shikim të parë." 4. Patologjia akumulim shëndetësore të lidhura në herbicide të trupit të njeriut. Shumica e bimëve të njohura transgenic nuk vdesin kur aplikoni kimikateve bujqësore grup dhe ata mund të mblidhen.

Nuk janë materiale që modifikuara panxhar sheqeri rezistent ndaj glyphosate herbicid, ajo akumulon metabolitet toksike. 5. Reduktimi futje e elementeve thelbësore. Sipas ekspertëve të pavarur ende nuk mund të themi me siguri, për shembull, nëse përbërja e soje konvencionale dhe homologëve të modifikuara gjenetikisht barasvlershme apo jo.
Kur krahasojmë të dhënat e ndryshme të publikuara shkencore, duket se disa përmbajtje të veçantë phytoestrogen në to ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. 6. afatgjata efektet kancerogjene dhe mutagjene. Çdo Përfshirja e një gjen të huaj në trup - një ndryshim, ajo mund të aktivizoni efekte të padëshiruara në gjenomit, dhe çfarë ajo do të - askush nuk e di, dhe e di sot e kësaj dite nuk mund të.

Sipas ekspertëve britanikë në kuadër të projektit komunal "Analiza e rrezikut të lidhur me përdorimin e OMGJ-ve në ushqim për njerëzit" për të reklamuar në 2002, transgenes kanë aftësinë për të mbetur në trup dhe për shkak të të ashtuquajturës "transferimin horizontal" ngulitur në aparatin gjenetik të baktereve trakt i njeriut. Para një gjasat të ngjashme dhe ndikimin e OMGJ-ve për të njeriut të mohuara. Nxjerrë konkluzione - nëse për të blerë këto produkte! Eugene,