Hipoplazise tiroide në trajtimin e rritur, simptomat, shkaqet


Hipoplazise i gjëndrës tiroide - një lindura indet e trupit hipoplazise. Ky mjek diagnoza mund të vënë vetëm në fëmijërinë e hershme. Ndryshime të ngjashme në të rriturit me një emër tjetër - atrofi e gjëndrës tiroide. Atrofi i gjëndrës tiroide mund të fillojë në çdo moshë, ndërsa hipoplazise shihet në fëmijë dhe manifestohet pothuajse menjëherë pas lindjes. Gjithsesi, sëmundje është një sëmundje, dhe për këtë arsye duhet të mos trajtohen sëmundje, por njeriun e saj. Pra, ne redaktuar faqen e internetit dhe vendosi të marrë në shqyrtim më shumë se çfarë është atrofi, hipoplazise e gjëndrës tiroide në të rriturit, trajtim, simptomat, shkaqet e paraqitjes së saj.

Shkaqet e Sëmundjeve Arsyet që zhvillimin hypoplasia tiroide - një shumë prej tyre. Atrofi mund të fillojë pas tiroide zgjatur pasivitet. Kjo gjendje mund të ndodhë gjatë kronike drogës thyreostatic administratë të tilla si Merkazolil, perchlorate kaliumit, karbonati i litiumit dhe të tjerët. Këto barna pengojnë prodhimin e hormoneve tiroide, dhe pasivitetit të gjatë çon në atrofi gradual. Një efekt i ngjashëm ka dhe trajtimi i sëmundjeve të endokrine gjëndra jod radioaktiv. Duhet të theksohet se edhe marrja e tepruar e jodit mund të shkaktojë atrofi tiroide.


Atrofi i tiroides mund të shkaktojnë mosfunksionim të zgjatur të sistemit hypothalamic-hipofizës. Fakti se gjëndrra e hipofizës, hipotalamusin running prodhon tiroide-stimuluese hormon (TSH për të shkurtër), e cila rregullon prodhimin e thyroxine dhe triiodothyronine (T3 dhe T4). Nëse TSH është prodhuar ose prodhimi është i pamjaftueshëm, ka një frenim të funksionit të tiroides. Dhe si rezultat - atrofi. Nëse një person ka ndonjë sëmundje autoimune, ajo është në sfondin e atrofi mund të zhvillojnë kancerin.
Sëmundjet autoimune provokojë formimin e antitrupave që mund të shkatërrojnë qelizat tiroide. Shkatërrimi i qelizave çon në zvogëlimin e indeve, dhe kjo është atrofi.

Përveç këtyre shkaqeve atrofi e tiroide mund të shkaktojë rrjedhje të pamjaftueshëm të gjakut, shkelje të trupit innervation e tumorit tiroide apo metastazë, dhe presion të tepërt nga ana e të tjerëve. Simptomat Atrofi e kancerit tiroide në të rriturit rezultateve në prodhimin e hormoneve të pamjaftueshëm sepse simptomat atrofi (hipoplazise i gjëndrës tiroide) dhe mungesa e hormoneve të përputhen. Mungesa e hormoneve tiroide është quajtur hypothyroidism. Zhvillimi i hypothyroidism është mjaft i ngadalshëm, kështu që simptomat kryesore nuk mund të shfaqet menjëherë. Fillimisht, pacientët ankohen për dobësi, lodhje, dëmtim të kujtesës.

Me kalimin e kohës, simptomat e hypothyroidism bëhet më e theksuar. Vetëdija e njeriut bëhet e paqëndrueshme, një rënie të dëshirës seksuale, lëkurë të thatë, ulur temperaturën e trupit. Një pacient ka një rritje në peshën e trupit kundër rënie oreksit. Njeriu i shqetësuar bloating, dridhje të muskujve, lëvizjet e pavullnetshme sy. Femrat mund të përjetojnë shkarkesë të rëndë dhe shumë të gjatë menstrual. Mungesa e hormoneve tiroide shpesh shkakton humbjen e flokëve dhe thonjtë brishtë. Hypothyroidism në fazë të avancuar është një simptomë mjaft goditës - myxedema. Myxedema - një ënjtje e nënlëkurës yndyrë, në raste të rënda, të shoqëruar nga rrjedhje pleural dhe rreth zemrës.

Shfaqja e pacientit, ndërsa personi të karakterizuar odutlovatostyu, ënjtje të qepallave dhe çanta nën sytë, shprehjeve të fytyrës është një njeri i varfër. Lëkura e fytyrës është i verdhë i zbehtë, dhe personi paksa të kujton një maskë, si shprehjeve të fytyrës e hypothyroidism vuajtjet e njeriut të varfër. Mjekimi i sëmundjes Trajtimi atrofi është reduktuar për të eliminuar shkaqet rrënjësore të sëmundjes, por zakonisht shërohen qelizat e humbur nuk është e mundur. Për të parandaluar më tej uljen e indeve të qenë sëmundjet sfond trajtohen të hypothalamus, hipofizës, tiroide vetë, sëmundjet autoimune, etj Nëse atrofi provokuar enëve të gjakut apo çrregullime nervore, do të ndërmerren hapa për të rivendosur furnizimin me gjak dhe innervation e organit.

Por simptomat e hypothyroidism janë terapi hequr zëvendësimi të hormoneve. Julia Ermolenko,