Hipoksi e trurit në foshnjat


Gjatë viteve, hulumtim ka gjetur se ka kaq shumë sëmundje adoleshente dhe të rritur që, si rezultat, mund të ndikojnë keq në shëndetin e fetusit, të tilla si patologji të papranuar se nuk i ka shëruar ende. Asnjë mjekët çudi gjithmonë rekomandojmë prindërit të kujdesen për fëmijën e tyre të monitorojnë me kujdes shëndetin e saj. Mos harroni se fruta - është një fëmijë, kështu që edhe në këtë pikë, ju keni nevojë për një kujdes të mirë të tij. Ju keni për të eliminuar të gjithë faktorët e dëmshme: sëmundjet e ndryshme nënën shtatzënë (extragenital etj), preeclampsia, abort i gjatë kërcënuar, eliminimin e duhanit, pirja.

Gjatë kësaj periudhe ju duhet të jenë shumë të kujdesshëm, sepse shkelja më e vogël e shëndetit mund të rrënojat e pasardhësve të tu, nipërit dhe stërnipër. Nëse patologji është zbuluar sistemin nervor, atëherë ju duhet që menjëherë të kontaktoni distriktin neurolog fëmijë. Mjeku do t'ju japë udhëzime që ju duhet të bëhen me saktësi të madhe, dhe të injorojë ato nuk është e nevojshme. Kjo duhet të ndihmojë porsalindur shëruar plotësisht. Mjekët shpesh e përdorin termin "hipoksi fetusit." Kjo sëmundje i referohet periudhës së zhvillimit para lindjes së foshnjës. Rreth asfiksisë vjen kur një porsalindur, pas frymëmarrjes mungon, ose e kthen dështimin e saj.


Asfiksia mund të jetë edhe e përsëritur dhe një herë. Por pavarësisht kësaj, trupi do të grumbulluar dioksidit të karbonit dhe produkteve të tjera të oksidohet të metabolizmit që çojnë në shfaqjen e lezioneve të ndryshme të sistemit nervor qendror. Siç mund ta shikoni, hipoksi zë vendin e parë në mesin e arsye shumë globalisht të dëmtojë sistemin qendror nervor të sapolindur. Çfarë është e frikshme është se ky hipoksi të trurit në të sapolindur? Efekti i saj mund të jetë shtypja e rëndësishme e refleksit të lindur, e cila nënkupton një rënie në tonin e muskujve. Si rezultat, muskujt e shkurtra mund të tkurret që do të shkaktojë një tronditje të çastit, rrit presionin brenda kafkës.

Nëse fëmija juaj do të shënohet konfiskimet, atëherë fëmija është i shprehur në mënyrë të qartë një shkelje të thellë. Por kjo nuk është e gjitha të metat e kësaj sëmundjeje. Shenjat e mundshme të arrhythmia në tingujve të zemrës dhe bradycardia. Ajo fillon me formimin e një numri të madh të clots gjakut dhe gjakderdhje në indet. Hipoksi gjithashtu shkakton mosfunksionim të pakthyeshëm dhe funksionimin e muskujve të zemrës, mëlçisë, mushkërive, si dhe sistemin qendror nervor dhe veshkat. Nëse fëmija ishte nën hypoxia për një kohë të gjatë, atëherë ndoshta sjellë atë në një shtet me aftësi të kufizuara. Sidomos sëmundje mund të ndikojnë në performancën mendore të fëmijës, si dhe zhvillimin e tij fizik.

Pasi të kalojë "periudhë akute" do të jetë vetëm çrregullim i mbetur i dukshëm. Ata janë të prirur për të kthyer procesin e zhvillimit - "kompensim". Siç mund ta shikoni, në parim, mundësinë e fëmijës shërohen plotësisht, por ajo do të jetë shumë vonë, dhe nuk do të plotësonte moshën standard të fëmijës. Që aftësitë mendore dhe fizike do të zhvillojnë vonuar, dhe si do të ketë probleme të qenësishme me gjumë. Por kjo nuk do të thotë se asgjë nuk do të rrezikojë fëmijën tuaj. Nëse ky është rasti i hypoxia të rënda, atëherë ekziston një rrezik i vërtetë, dhe shpesh kjo vjen për shkak të paaftësisë së fëmijës, dhe, edhe më keq, vdekja.

Ju mund të pyes veten pse e zhvilluar gjatë hypoxia e trurit të fëmijës tuaj, por për një vlerësim të saktë të fëmijës dhe shkaqeve të sëmundjes, është e nevojshme për të kryer një inspektim të plotë, të plotë. Në një diagnozë të plotë përfshijnë: gjak, electrocardiography, phonocardiography, studime duke përdorur amnioskopii. Hipoksi filloni të trajtohet menjëherë në spital, por kjo nuk e ndalon trajtimin. Pastaj fëmija transferuar në një klinikë të specializuar ku fëmija është sjellë në normale. Pastaj, nga një mjek, fëmija është lëshuar dhe vendosur nën mbikëqyrjen e një mjeku.

Kështu, faza e fundit e trajtimit është në shtëpi. Shtëpia duhet të bëjë masazhet e ndryshme, dhe të kryejnë ushtrime për grupet individuale të muskujve. Medicines do të emërohen vetëm nëse një rritje të presionit intracranial, ose në rastin e rritjes excitability. Mjekët mund
rekomandojnë të gjitha nënat u kthye për ata do të thotë se do të përmirësojë metabolizmin e trurit në foshnjat. Siç mund ta imagjinoni, pas një sëmundje të tillë të rëndë, fëmija duhet të jetë nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të pediatrit. Nëse ju nuk dëshironi të sjellë një fëmijë në hipoksi, ndërsa është e nevojshme, gjatë gjithë periudhës së shtatzënisë dhe lindjes, të mbajtur fëmijën nën mbikëqyrjen e profesionistëve.

Mos harroni dashurinë dhe kujdesin, sepse ata mund të ndihmojnë porsalindur është më i mirë se kurë. Eugene,


Lini Ju lutem%
2C komentet tuaja më poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!