Hypertonicity e mitrës gjatë trajtimit shtatzënisë


Mitër dinjitoz, hypertonicity mitrës, rrit tonin e mitrës. Gjatë shtatzënisë, pothuajse çdo grua dëgjoi këto fjalë. Pra, çfarë është ajo? le të flasim sot për shqetësimet e shumë grave hypertonicity temë të mitrës gjatë trajtimit shtatzënisë. Çfarë hypertonicity e mitrës dhe shkaqet e saj rrënjë Diagnoza - hypertonicity i mitrës (mitrës ton) e vënë shumë gra shtatzëna. Kjo kontraktimet pavullnetshme rrezikshme sepse për shkak të kërcënimit të abortit spontan. Hypertonicity - një pasojë e çrregullimeve që ndodhin në gratë shtatzëna.
Pra, para së gjithash, ju duhet të gjeni dhe të shpëtoj nga shkaqet e rritjes ton.

Më shpesh ky kusht ndodh në shtatzëninë e hershme. Grua ndihet dhemb, duke tërhequr dhimbje në fund të barkut. Këto simptoma janë zakonisht para menstruacioneve. Por ndonjëherë simptomat nuk janë të shprehura dhe ton i rritur është i vendosur vetëm nga ultrazërit. Shkaqet mund të jenë të organeve gjenitale të pazhvilluara gra, çrregullime hormonale, sëmundjet infektive dhe tumoret. Gjithashtu karakteristikë e hypertonus i mitrës grave shtatzëna 18 dhe pas 30 vjetësh. Nga ton prek gratë përdorin alkool, duhan dhe stresi janë duke vuajtur nga pagjumësia. Mitra është një organ i përbërë kryesisht nga muskujve.


Prandaj, ajo është shumë e ndjeshme për shëndetin psikologjik të gruas shtatzënë. Absolutisht çdo, madje edhe një problem i vogël mund të shkaktojë një ton. Në këtë aspekt, ekspertët dhe gjinekologë të përcaktojë dy shkaqet kryesore të mitrës hypertonus: problemet fiziologjike dhe psikologjike. Probleme psikologjike ndodhin më shpesh në tremujorin e tretë të shtatzënisë. Nëse ndonjë komplikime të lindin rrjedhën normale të shtatzënisë. Prandaj, gjatë shtatzënisë një grua duhet të monitorojnë me kujdes gjendjen e tyre. Nëse do të kishte dhimbje të barkut, janë gjakderdhje nga vagina, ju duhet të telefononi menjëherë një ambulancë për hospitalizim të mëtejshëm.

Efektet e hypertonus mitrës Pasojat e kësaj gjendje ndonjëherë shumë negative. Në qoftë se ajo nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme për gjendjen e tyre nuk kthehet në kohë për të parë një specialist, mund të ketë abort spontan. Rritja ton gjithashtu ndikon në shëndetin e fëmijës së palindur, si dhe provokimin anoksi fetusit. Trajtimi i hypertonus mitrës në shtatzëni Rritur shpesh ton manifestohet në 11 javë të shtatzënisë, kështu shtatzëna në kohën dhe interesin për të filluar një hypertonus trajtojnë të mitrës në 11 javë të shtatzënisë. Për të shmangur ndërlikimet e hypertonus duhet të ndjekin një dietë të ekuilibruar vitaminë projektuar për gratë shtatzëna.

Bëni një menu që i përshtatet ju ndihmojë shikuar gjinekolog shtatzënisë. Ju duhet gjithashtu të ndaluar shqetësuar dhe nervoz, të përpiqet të jetë i qetë dhe të rrinë në regjim shtrati. Është e rëndësishme në këtë kohë për të përjashtuar seks. Në thelb, faktor psikologjik i rritur tonin e masave është e mjaftueshme. Por mjeku gjithashtu mund të përshkruajnë barna që reduktojnë tensionin nënën shtatzënë dhe në mënyrë efektive të ndikojnë në sistemin muskulor të mitrës. Shpesh kur hypertonicity përshkruara droga antispasmodic dhe qetësues: jo-spa, papaverine, mahneV6 etj Ndonjëherë përshkruara në shtatzënë grave osteopathy.

Kjo prirje e re në mjekësi në mënyrë të efektshme përmirëson legen qarkullimit dhe bark. Ajo duhet të mbahet mend se gjendja e tonit të mitrës gjatë shtatzënisë mund të ndodhë pas një ftohjet, grip dhe dhimbje të fytit. Në këtë drejtim, është e rëndësishme që nga fillimi i shtatzënisë vëmendshëm për shëndetin, psikologjik shtetin e tyre, emocionale. Atëherë shtatzënia pa komplikime dhe foshnja juaj do të lindë i shëndetshëm gjatë kësaj periudhe. Mos vetë-mjekoj kur është fjala për hypertonicity të mitrës gjatë shtatzënisë. Trajtimi në këtë rast mund të jetë vetëm ajo që mjeku të përshkruara, kështu që të ndjekin rekomandimet e tij, vendosur vetë një mënyrë pozitive dhe të mendojnë për një të ardhme të lumtur.

Cheers! Svetlana,