Hyperactivity dhe vëmendje deficit në fëmijët e trajtimit në fillim


Respektuar sjelljen e fëmijëve të vegjël pa dashje goditi atyre superaktyvnist dhe ankth. Round ditës ata lëvizin ndonjëherë diku, ecni në vendet e ndaluara, të luajë me zë të lartë, duke thirrur, ulëritës ... Dhe kur ju të përpiqen për të ndrequr situatën, prindërit kanë tendencë për të nënshtrohen një seri e dështimeve. Arsyeja? Nga një ana mjekësore, ky problem ka të bëjë me fëmijët me hyperactivity dhe deficitit vëmendje. Edhe një dekadë më parë, dhe hyperactivity deficiti vëmendje në fëmijët, mjekët dhe studiuesit që lidhen me shkaqet sindromi të fëmijës në mitër është menduar që gjatë shtatzënisë të kushteve të caktuara janë shkelur kufizimet themelore të grave shtatzëna.

Kjo dietë i sëmurë, aktiviteti fizik, konsumi i alkoolit, pirja e duhanit, etj Por tani me kalimin e kohës, shkencëtarët kanë tendencë për konkluzione shumë të ndryshme. Këto përfundime janë shtyrë vërejtjet e tyre që sugjerojnë se hyperactivity dhe fëmijët deficiti vëmendje vjen jo vetëm nga ato foshnjat nënat e të cilëve kanë qenë mënyrë jetese të sëmurë gjatë shtatzënisë, por edhe nga ata nënat e të cilëve në vend të përmbushur rreptësisht të gjitha detyrimet ' Detyrimet mjekët dhe kurrë nuk kishte pasur zakone të këqija.
Përqendrimet Aftësia në shumë fëmijët moderne të zhdukur krejtësisht për shkak të fluksit të informacionit për gjeneratën e mëparshme mungonin ose nuk ishin thjesht në dispozicion.


I famshëm në Sovjetik herë programin "natën e mirë, fëmijët!" Zëvendësohet nga lojërat kompjuterike dhe karaktere të mirë-dashur cartoon ishin personazhet mërzitur-frikshme. A mund ta quajmë këtë fëmijë të meta psikike? Është e vështirë se e përshtatshme, duke marrë parasysh nivelin e saj të lartë të aftësisë intelektuale për të menduar dhe kujtuar. Vetëm tani të bëjë me fëmijën shqetësuar që bën një moshë të re (3-4 vjet) duke luajtur një lojë kompjuteri një çift? Hyperactivity - kjo nuk është një sëmundje, por një sindromë e eksitim nervor, që do të thotë sistemi ngarkesën e punës shtesë nervor, e cila është e papranueshme në këtë moshë. Grindjet e vazhdueshme prindërit, britmat, asnjë dëshirë për t'u angazhuar në fëmijë çon në fëmijë të rënda hyperactivity, dhe çdo zhurmë negativ që vjen nga nëna e tij perceptohen sjellje si i shqetësuar.

Rastësisht, hyperactivity dhe vëmendje deficit mund të ndodhin gjatë ditës dhe natës. Nëse mungesa e gjumit qetësues është më shpesh se një herë në dy javë dhe përsëritet pothuajse çdo ditë, të jetë i sigurt për të të treguar neurolog fëmijën tuaj. Kështu, i kushtoj vëmendje për sjelljen e saj në linjë. Këmbëngulje do të zgjasë një maksimum prej 15 minuta, dhe pastaj fillon shkallët nxitim dhe korridore, dhe këto hapa janë të shoqëruara shpesh me klithmat që irrituese për të tjerët. Japin vëmendje të plotë tek ai, t'i japë atij një karamele dore, libër të ilustruar të ndezura, lodër fun. Vendin e tij në tregimet e tij, tregime dhe histori interesante e lidhur me shokun e tij.

Pastaj shumë e njohur për të sindromës prindërit hyperactivity - sjellje të shqetësuar, i shoqëruar nga gjendje histerike tmerrshme në fushatën në dyqan. Dëshira e padurueshme për të trajtuar të gjithë ngjyra dhe të ndritshme. Ky është perceptimi i tij botëror i realitetit, dhe në çdo rast nuk qaj, mos ngre dorën kundër tij. Limit për të vetëm të flasim për atë që ju jeni në gjendje për të blerë atë që është në dispozicion dhe ju mund të përballojë. Krahaso se në shtëpinë e vet do të blej një tjetër palë këpucë, por ai fëmijë mbyll rrethin e interesave të saj në lodra. Kështu, shenjat e mësipërme të hyperactivity në fëmijët konfirmuar vetëm qasje të gabuar nga ana e prindërve, deficitin e vëmendjes nga ana e tyre, ose mosgatishmërinë e thjeshtë për të ndryshuar situatën që mbizotëron në familje.

Skandalet e rregullta dhe klithmat nga mama dhe baba do të vazhdojë të jetë perceptuar nga sistemi nervor të fëmijës si një gjendje normale të jetës. Si për të trajtuar hyperactivity në fëmijët? Shkaqet hyperactivity dhe deficiti vëmendje çrregullim në fëmijët dhe të shumë nevojave të secilës qasje individuale. Mëso për të dëgjuar dhe të tolerojë asnjë nga manifestimet e tij të padëshirueshme. Me kujdes, më me kujdes jepni fëmijën tuaj kujdesin maksimal dhe ngrohtësi, të luajnë me të, flasin, komunikojnë. Qasje Daily në ajër të pastër, natyrës, komunikim me fëmijët fqinje ... Në të ardhmen ju do të vini re ndryshime pozitive dhe dramatike në jetën e fëmijës së tij të dashur.

Do të ishte më mirë për të trajtuar fëmijët hyperactive! Margaret,