Përfitim rëndë qull dhe dëm


Kjo kështu ka ndodhur që qull - një lloj thelbësor të ushqimit në jetën e çdo personi. Megjithatë, kjo është e kuptueshme, sepse përmbajtja e një pronat e dobishme, ata janë kokë dhe mbi supet e çdo produkt tjetër. Një nga drithëra më popullor është bollgur. Njerëzit, në përgjithësi ajo jep mënyrë për të dashur vetëm hikërror. Por pse është kjo e dobishme (dhe ndoshta atë dhe të dëmshme), dhe ne të gjithë ju të dashur kështu Hercules rrëmujë? Para se të përgjigjem kësaj pyetjeje në artikullin tonë "qull rëndë, dobi dhe dëm," ne redaktuar faqe do të shpjegojë se pse qull quajtur rëndë. Fakti që në vitet e para të pushtetit sovjetik në tregtinë shfaq përzierje tortë bollgur me emrin "Hercules".

Në një paketë të bollgur ishte pikturuar fëmijë të ngurta me një lugë në dorë. Se kjo ishte një mesazh promovuese të gjitha, se ajo është ushqim që i jep forcë për të gjithë ata që hanë ajo duhet të jetë e fortë si heroin e lashtë Hercules. Që atëherë, në shtëpi dhe nuk kishte shoqatë me bollgur "Hercules". Qull prej tyre u quajtën qull e rëndë. Cilat janë përfitimet që jep qull e rëndë? Ndoshta më e vlefshme e cilësisë është se thekon rëndë janë rrafshuar grurë që e mban një pjesë të shell dhe embrionit. Dhe, siç e dini, në shell dhe embrion drithëra të përmbajë më ushqyesve.


Ato përmbajnë gjithçka që është në të kënaqur, proteina 18%, niseshte 60%, 8% yndyrë. 100 gram oats - 3 g hirit, 11 gram fibra dietetike, vitamina A, E, H, F, PP, B vitamina B, 421 kalium mg, 1000 mg i silikonit, magnez 135 mg, 361 mg fosfor dhe vanadium, hekur klor, kalcium, choline, jod, sodium, silikon, sulfur dhe shumë elementë të tjerë. Në squfurit të veçantë që gjendet në thekon në numër të madh, rimëkëmbjen dhe normalizimin e sistemit nervor të njeriut. Falë përbërjes kimike të përdorimit të përditshëm të qull e rëndë njom trupin tuaj me vitamina dhe të sigurojë gjendjen e shkëlqyer flokët dhe thonjtë.

Bollgur është gjithashtu i mrekullueshëm dhe i domosdoshëm për përmirësimin e mëlçisë dhe pankreasit. Krahasimi Hercules qull me llojet e tjera të drithërave, ajo mund të identifikojë përparësinë më të rëndësishme: ajo është e pasur me vitaminë H, me fjalë të tjera, biotin, e cila lehtëson shkëmbimin e amino acideve të ndryshme, kolesterol dhe proteinat. Ofron qull jashtëzakonshme të shërbimeve për diabetikët. Përveç kësaj, ajo ka veti antioxidant që ndihmojnë të shpëtoj trupin e toksinave personi. Përdorim të përditshëm qull e rëndë promovon rezistencë të mirë ndaj sëmundjeve të ndryshme infektive. Çfarë dëmi mund të jepni qull e rëndë?

Siç e dini, çdo produkt i dobishëm, në kushte të caktuara dhe mund të jenë të dëmshme.
Pra, në kënaqur është acid phytic, e cila është në gjendje të pengojnë procesin e përthithjes kalciumit në zorrë. Por ai mbajtur të shëndetshëm dhëmbët dhe kockat në përgjithësi. Kalcium me magnez normalizuar sistemin kardiovaskular. Mungesa e kalciumit gjithashtu çon në proces të kundërt. Njerëz të ndryshëm sensibilitet e bollgur qull mund të jenë të ndryshme. Kështu, pacientët që vuajnë nga gastrit me aciditet të lëng stomakut, duhet të përdoren vetëm drithëra melkomolotuyu bollgur. Ata plagosë minimalisht përflakur mur stomak.

Gjithashtu papranueshme ushqyer fëmijët e saj para vitit të dytë të jetës. Përse? Fakti që foshnja, viti i parë i jetës së përmbajtur në drithëra hlyutyn (gluten) shumë hippoalerhichen dhe mund të shkaktojë çrregullim të trashëguar - sëmundje celiac. Megjithatë, fëmijët më të vjetër nuk janë të prirur për këtë sëmundje, por janë alergjik ndaj Hercules qull mund të këshilluar të mos e braktisin atë plotësisht, por vetëm të reduktuar pjesën e konsumit. Qull tepër e rëndë me një kalori të vogël është produkt mjaft i shëndetshëm. Për shembull, një pjesë e "Herkulit", i gatuar në qumësht, përmban vetëm 200 kalori.

Tillë një përmbajtje të vogël kalorike e produktit, çuditërisht, lejon një person për një kohë të gjatë për t'u ushqyer. Pra, duke e konsideruar të dyja palëve qull e rëndë e dëmit dhe përfitimit, ne mund të konkludojmë se pronat e dobishme e produktit në masë të madhe e kalon negative. Prandaj sigurohuni që të vetes dhe familjes shëndet të mirë. Më shpesh hani qull Hercules! Ganieva,