Hepatiti C diagnostikimin, mjekimin, komplikime


Ne jetojmë në një botë të viruseve dhe baktereve, ata janë anëtarë të plotë të planetit tonë dhe, në shumë raste, që luftojnë për mbijetesë, duke e bërë një ndikim negativ mbi personin duke shkaktuar sëmundje të ndryshme. Një sëmundje e tillë është e hepatitit C ose "vrasës i butë" siç quhet. Kjo për shkak se sëmundja mund të ndodhë në një formë latente kohë shumë të gjatë. Megjithatë, si rezultat i formave kronike të sëmundjes ka të ngjarë zhvillimi i kesh apo transformimit malinje. Prevalenca statistikisht në Rusi arrin 5 milion njerëz, dhe në botë 500 milionë. Për të rritur ndërgjegjësimin, le të flasim sot për atë që kjo sëmundje të hepatitit C, diagnoza, trajtimi, komplikacionet e sëmundjes.

Hepatiti C shkaktohet nga një virus ARN që ka një ndryshueshmëri shumë të lartë, që do të thotë ajo shpejt mutating, duke ndryshuar përbërjen e tij gjenetik, dhe për këtë arsye me sukses evitoj sistemin imunitar të pacientit. 6 gjenotipet njohura (specia) të virusit, por ai gjithashtu mund të ndryshojë në trup, duke formuar 40 psevdovyd kështu mbrojtëse të qelizave të njeriut nuk kanë kohë për të prodhuar antitrupa për secilin mikroorganizëm veçantë me pronat paksa të ndryshme. Mekanizmat e infeksionit Për të infeksionit ndodhur kërkon që u infektuar gjak në gjak të një personi të shëndetshëm. Si ndodhi kjo? • Në qoftë se ju përdorni drogë shiringa të përdorura në mënyrë të përsëritur; • Kur përdorni instrumente të kontaminuara kur ylli ose tattoos; • Në rast të lëndimit stafit profesional të institucioneve shëndetësore (të prerë ndotjes infektuar bisturi gjakut, shkop gjilpërë, etj); • Nëpërmjet kontaktit seksual; • Transfuzioni i gjakut (ky mekanizëm nuk është aq e rëndësishme në lidhje me donatorë të detyrueshme të inspektimit për praninë e infeksionit); • manikyr procedurat manipulime dentar Përdorimi, pedikyr duke përdorur mjete të trajtohen keq; • përbashkëta artikuj Të personale higjienës (kombinezon, makina rroje, toothbrushes); • Në lindje kalimin e fetusit nëpër kanalin e lindjes (në shumicën e rasteve, fëmijët janë të lindur të shëndetshme, dhe ndoshta e dhënies së gjirit, nëse nuk ka defekte në lëkurë të gjirit dhe gjakderdhje në nënën).


Ajo tha se është patogjen është mjaft rezistent ndaj kushteve të mjedisit dhe mund të ruhen për 6 orë, nganjëherë më të gjatë. Nëse gjaku i infektuar u diku të jenë të përpunuara, këto vende përmbajnë klor pastrues, virus të valë humbet veprimtarinë pas 2 minutash, lani (60c temperature) - gjysmë ore. Duhet të theksohet se sëmundja nuk transmetohet nga pikat ajrore dhe nëpërmjet kontaktit. Kështu, ju nuk mund të infektohen me armë, kollitjes, teshtitjes, përdorimin e ushqimit dhe pijeve të përgjithshme shtrëngim duarsh. Trajtim dhe diagnoza e hepatitit C Diagnozë Sëmundje është diagnostikuar me përcaktimin nivelet e antitrupave ndaj virusit (HCV).

Kjo metodë mund të prodhojë rezultate negative si pozitive dhe të rreme, kështu që është e nevojshme për të kryer testin ndihmëse për zbulimin e virusit ARN që besnikëria për të kryer më shumë se një herë. Për të përcaktuar veprimtarinë e procesit të përcaktuar praninë e niveleve të larta të ALT enzimat dhe AST, bilirubin dhe fraksionet e tij. Ndërlikim Gjëja e parë për të dini se ka mundësi të kontraktimit të hepatitit C në formë akute shëruar plotësisht, por është mjaft i vogël. Ndonjëherë zgarë dhe kur virusi nuk i ofron efekte spektakolare, por qarkullon në gjak. Në thelb, nuk është një proces kronik, e cila çon në komplikime, veçanërisht në pacientët që abuzojnë alkool.

Mëlçia cerozë - dhëmbëza të indeve të mëlçisë, duke çuar në mosfunksionim të organeve. Pacientët me cirozë humbasin peshë akumulon lëngun e lirë në bark, këmbët, ndonjëherë në të gjithë trupin. Karakteristike venat me variçe të ezofagut dhe rektumit, e cila mund të çojë në gjakderdhje masive deri në vdekje. Gjithashtu, ka kruarje, verdhëz dhe encefalopati hepatike për shkak të ulur mundësinë e detoxification mëlçisë. Me progresion ndodh "mëlçia" komë. Hepatoqelizore tumor kanzeroz - qelizat natyrë malinje të dëmtuara (incidenca e 1,5%). Për më tepër, kjo rrit gjasat e alkoolit