Hepatiti B është transmetuar me të dy, ose hepatitit transmetohet seksualisht


Hepatiti C - një sëmundje të shkaktuar nga ARN permban virusin. Ajo ka një tipar dallues - gjenetikisht shndrrohet shpejt. Për sot 6 gjenotipeve të HCV, por ata janë vazhdimisht në ndryshim, duke krijuar subtypes. Kjo çon në faktin se sistemi imunitar i një personi nuk është në gjendje të prodhojë antitrupat e nevojshme janë në gjendje të merren me mutating shpejt hepatitit virus C. Për shkak pse njerëzit banojnë vetë virusit në një gjendje aktive, duke çuar në zhvillimin e hepatitit kronik me incidencë të lartë të komplikimeve . Në këto rrethana të trajtimit të hepatitit viral - një proces kompleks është i vështirë dhe kërkon kohë.

Kjo është prerogativë e sëmundjeve infektive. Unë dua të qëndroj në çështjet që lidhen me një dhe të gjithë ata që kujdesen për shëndetin e tyre, nuk dëshiron të "kapur" hepatitit C. Në këtë artikull unë do të flasim rreth asaj se si hepatiti transmetohet, transmetohet hepatitit apo seksualisht, ose ata mund të jenë të i infektuar si- pastaj një tjetër, e cila duhet të kalojë testet për të zbuluar atë. Si është e hepatitit C? Burimi i infeksionit është pacientë me aktive hepatit C ose latent (të fshehtë), bartës të tij. Transmetimi i virusit ndodh në disa mënyra: parenterale (përmes gjakut të infektuar), seksualisht nga një nënë e infektuar tek fëmija. 1.


Transmetimit parenteral. Më urgjente. Nuk është në kontakt me subjekte të shëndetshme të njeriut të infektuar me hepatit C. Fakti se virusi vetë qëndrueshme në mjedis, ajo nuk është aq e lehtë për të inactivate. Ai vdes në 60 për gjysmë ore, dhe pasi të vluar për 2 minuta. Një person mund të "kapur" atë, duke përdorur lëndë të infektuara, të cilat janë grimcat mikroskopike të gjakut të infektuar: shiringa, furnizime manikyr, artikuj të higjienës personale (furçë dhëmbësh, rroje) së bashku me pacientët me hepatit viral. Procedurat akupunkturë, prisinha, tatuazhet rrisë rrezikun e kontraktuese hepatitin C.

Ato gjithashtu përfshijnë infeksionin trajtohet keq sepse i instrumenteve mjekësore dhe procedurave mjekësore (kjo nuk ka gjasa, por është e mundur) gjatë operacionit, trajtim dentar, transfuzioni i gjakut të infektuar apo komponentëve të gjakut. 2. transmetimi seksual. Eshte dytë në frekuenca e transmetimit te virusit. Në normal nuk mbrohet kontakt seksual me pacientët e infektuar me HIV ose hepatit C rrezikut të infektimit është rreth 3-5%. Në seks anal, kjo përqindje është në rritje dy herë.
Kjo është veçanërisht e vërtetë e njerëzve që kanë më shumë se një partner seksual. Përveç kësaj, ekziston mundësia e transmetimit të të dhënave gjatë seksit oral. 3.

Transmetimit vertikal. Virusi Hepatiti C mund të kalojë nënë fëmijën e saj, por në momentin e lindjes, kur fëmija kalon nëpër kanalin e lindjes. Rreziku është 5%, dhe sipas disa 1.7%. Për të ushqyer apo jo fëmijën tuaj pas lindjes, çështja është ende e diskutueshme. Shumica e shkencëtarëve në botë kanë arritur të besojnë se kjo nuk është një contraindication për dhënien e gjirit. Nëse nëna ime pas procesit të lindjes përshkallëzohet, vetëm fëmija e këshillueshme për të ndarë përkohësisht! nga gjoks. Përveç kësaj, nëna duhet të sigurt se nuk ka pasur të çara në të dalë, në të cilin rast rreziku i infeksionit është rritur me disa herë!

Transmetimit shtëpiake dhe ajrore (flasim, teshtij, kollë) është i përjashtuar. Kush ka rrezikun e kontraktimit të hepatitit C? I. rrezik të lartë të infektimit. "Injection" varur. Personat të cilët kanë marrë transfuzion gjaku ose përbërësit e tij. HIV infektuar. II. Rreziku i mesëm. Pacientët të cilët janë në dializë. Pacientët me organet e transplantuara ose keni sëmundje të mëlçisë e shkakut të panjohur me të. Foshnjet e lindura nga nënat e infektuara me hepatit C. III. Rrezik të ulët. Punëtorët e kujdesit shëndetësor, njerëzit të cilët kanë më shumë se një partner seksual. Njerëzit vijnë në seks me i infektuar qëllimisht.

Çfarë teste duhet të marrë për të identifikuar hepatitit C? Identifikimi praninë e hepatitit C virusit në trup sot nuk është e vështirë. Nuk është si llojet e reaksioneve imunologjike. Më e zakonshme e tyre mund të bëhet në shumë institucione shëndetësore: • Metoda e përcaktimit të IQ A dhe G. Nëse nivelet janë IQ dhe pastaj trupi është një proces i mprehtë. Iq G tregojnë sëmundjen, ata janë të lexuar në dy mënyra. Çdo laborator ka rregullat e veta, unë nuk do të jap atyre, përveç për të thënë se në qoftë se IQ G është 4 herë më e lartë se normale, procesi konsiderohet aktiv nëse ato janë më të ulëta, atëherë mos u bëni merak, virusin në trup atje.

• PCR zbulon praninë ose mungesa e virusit në trup. Virusi Hepatiti C është shumë i pabesë, ai nuk mund të manifestuar veten për shumë vite, trupin pidtochuyuchy të nutria. Njeriu jeton jetën e tij normale, pa e ditur se ai është kjo sëmundje e rrezikshme. Ajo mund të bëjë tatuazhet, ylli, manikyr, me grimcat e tij të infektuar e gjakut bie mbi objekte dhe transmetohet tek të tjerët. Mos harroni se për të mbrojtur veten nga infeksioni, mos e përdorni sende personale së bashku me të tjerët! Të jetë monogame, mos harroni se ka transmetimi seksual! Dhe në qoftë se ju të hyjë në një marrëdhënie seksuale të rastit, le të kontaktit seksual është i mbrojtur.

Alex,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!