Influenzae Haemophilus në fëmijët


Haemophilus influenzae është një sëmundje akute infektive që ndikon në sistemin e frymëmarrjes, nervor, dhe mund të jetë një shkak i lezioneve purulent në organe të ndryshme. Për shkak të ndjeshmërisë ekstreme të fëmijëve ndaj këtij infeksioni patogjen dhe manifestime të rënda klinike, parandalimin dhe luftimin e sëmundjes është shumë e rëndësishme sot. Konsiderojnë atë më shumë. Influenzae Haemophilus (Haemophilus influenzae) si mikroorganizëm ishte e izoluar dhe përshkruar në shekullin e 19-të. Ka 6 lloje të patogjen nga një deri në f. Problemi më i madh është tip shkop b (Hib), të cilat shkaktojnë rreth 95% të rasteve.

Pjesa tjetër gjithashtu mund të shkaktojë inflamacion të veshit të mesëm dhe të sistemit të frymëmarrjes. Burimi i infeksionit është vetëm një njeri. Infeksioni ndodh përmes pikëzave ajrore, ndonjëherë përmes lodra të ndotura, rroba. Veçanërisht fëmijët të ndjeshëm deri në 4 vjet. Nëse një fëmijë është i infektuar, ai ka formuar imunitet të fortë të veçantë për këtë lloj të baktereve. Në mënyrë tipike, sëmundje ndodh gjatë dimrit dhe pranverës së hershme. Haemophilus influenzae, dikur në mukozës së traktit respirator mund të jetë një kohë e gjatë pa shkaktuar manifestime të veçanta, megjithatë, me uljen e imunitetit apo sulm shtesë nga mjedisi, mund të aktivizohet dhe të shkaktojnë otitis, bronkit, pneumoni, në raste të rënda, meningjitit dhe sepsë.


Përveç kësaj, ajo mund barra e infeksionit respirator akut viral. Influenzae Haemophilus në fëmijët mund të manifestuar veten në formë nga format e mëposhtme: • Pneumonia - tipike për fëmijët nën 4 vjeç, simptoma të ngjashme me pneumoni të shkaktuar nga disa agjent tjetër (fillimi akut me shifra ethe ethe deri në 39S dhe dehje të lartë të përgjithshme , dhimbje fyti, kollë, gulçim). Lokalizimi i inflamacionit në mushkëri mund të jenë të ndryshme. Ndoshta shfaqja e pleurit purulent, i shoqëruar me otitis, epihlotytu, meningjiti; • artrit septik - të kombinuara edhe me shenjat e Haemophilus influenzae.

Default shkatërrimin e nyjeve të mëdha (gju, hip, bërryl, sup); • Meningjiti - zakonisht ndodh në fëmijët nga 1 muaj deri në 4 vjet. Faqja Island (ethet para 39-40S, të vjella, dhimbje koke, fotofobi). Në shqyrtimin - shenja pozitive meningeal. Në foshnjat Shpërthen fontanel të madhe. Kjo formë është veçanërisht e rrezikshme fatal. Në meningjitit pësuar janë shpesh në formë të paralizë të mbetur, konvulsione, uljen e inteligjencës, të folurit dhe dëgjimit; • akut epihlotyt është inflamacion i epiglotis. Tipike për fëmijët 2-7 vjet.

Një nga format më të rënda të vdekjes të jetë e mundur. Gjithashtu karakterizohet nga fillimi akut, osyplost zë ndryshuar gjuhën paaftësinë. Në provim zbuloi një skuqje të mprehtë, ënjtje të epiglotis, e cila jep pėrshkueshmėrisė ajrit të laring. • Panniculitis (celuliti) - ndodh zakonisht në fëmijët më të vegjël se 2 vjet. Ethe tipik ulët-grade, fenomen rinofaringity. Pastaj në sy, qafë apo kokë duket nënshkrimin madhësi 1-10 cm ngjyrë kaltërosh. • perikardit (inflamacion i rreshtim i lëngshëm e zemrës) - në mënyrë tipike ethe, u rrit norma e zemrës. Në ekzaminim - zgjeruar kufijtë e zemrës dhe tonet pa zë të zemrës.

• osteomielit - ndikon kockat të mëdha (kërci, humerus). Relativisht të rralla. • septikemi, pyosepticemia - përhapja e Haemophilus influenzae në gjak dhe formimin e lezioneve purulent në organe të ndryshme. Fëmijët e vegjël të prirur. Karakterizohet nga kursi shumë të rënda dhe vdekshmërisë së lartë. Diagnoza e Haemophilus influenzae në fëmijët e bazuar në historinë klinike (SARS mëparshme, mosha nga 6 muaj deri në 4 vjet), komente, shenjat klinike (një kombinim i formave tipike të sëmundjes). Në gjak - rritjen e numrit të leukociteve me një formulë zhvendosje të leukociteve, të përshpejtuara ESR mund të reduktohet hemoglobinë.


Analizon ndot - mikroskopi, Phragmites për diagnozën e shpejtë dhe imunodifuzioni përgjigje dhe të tjerët. Është e nevojshme për të përcaktuar ndjeshmërinë e patogjen identifikuar të antibiotikëve. Nga mjet i kërkimit - radiografi gjoks, joints, mesit birë, metoda tejzanor. Trajtimi kryhet nga terapia masiv antibiotikëve. Emëruar 2-3 breza cefalosporinat (ceftriakson), Chloramphenicol, macrolides (Clarithromycin) Monobactam (Meuron), karbapenemet (lastin), rifampicin. Kursi është 10-14 ditë, nëse është e nevojshme, të zgjatet me gjashtë muaj. Si përshkruesit adjunctive terapi individuale për secilin formular të veçantë të sëmundjes.

Për parandalimin e vaksinës Haemophilus influenzae përdoret në fëmijët Akti-Hib, e cila mund të përdoret me 2 muaj të jetës. Përveç kësaj, nuk janë masa të rëndësishme të ndarjes së fëmijëve të vegjël, foshnjat izolimin, metodat e forcimit të përgjithshëm të trupit. Sigurisht, diagnoza e hershme nxit emërimin në kohë të trajtimit, që rrit gjasat e trajtimit të suksesshëm dhe redukton mundësinë e vdekjes. Helen,