Hemangioma e mëlçisë - trajtimin, shkaqet, simptomat, diagnozën


Hemangioma statistikisht i mëlçisë është gjetur në 7% të njerëzve të shëndoshë (një person 20 000 popullata), dhe më shpesh në gratë sesa tek burrat (3-6 herë). Supozohet se hormonet seksuale femërore, sidomos estrogjenit nxit formimin dhe rritjen e hemangiomas jo vetëm në mëlçi, por edhe në organe të tjera. Hemangiomas nuk kanë prirjen për të ozlokachestvlenyyu. Pra, le të flasim për atë që është një hemangioma e mëlçisë, trajtim, shkaqet, simptomat, diagnozën e sëmundjes në kohën tonë. Hemangioma hepatike eshte nje tumor beninj. Ky organ formacione të tilla ndodhin më shpesh. Në mënyrë tipike, një hemangioma mëlçisë është një që është i vogël (deri në 4 cm) dhe tregon vetë nuk ka shenja të veçanta.

Megjithatë, nganjëherë edhe disa tumoreve dhe madhësia mund të kalojë 10 cm. Shkaqet e hemangioma e mëlçisë Shkaqet e sakta të subjekteve të tilla është i paqartë, megjithatë, duke pasur parasysh zbulimi i fëmijëve të tyre të vegjël, ne mund të supozojmë se kjo është defekt mundur lindjes. Ka kapilar hemangioma dhe mëlçisë shpella. Kapilar të përbëhet nga dëmtimit të dhëmbëve të vogla, ndonjëherë kanë venë e tyre të veçanta. Arsimi i tillë është zakonisht jo më shumë se dy ose tre inç. Tumor shpella është e përbërë nga dëmtimit të dhëmbëve të vogla të cilat, nga ana tjetër, janë të kombinuara në përgjithësi. Ata kanë një skicë të përafërt dhe struktura heterogjene.


Sizes variojnë 5-20 cm. Simptomet e hemangiomas mëlçisë Zakonisht hemangioma e mëlçisë nuk ka treguar veten. Simptomat ndodhin kur tumori është i madh sa dhe fillon të ushtrojë presion mbi organet e tjera. Nuk mund të jenë: • Dhimbje në kuadratin e djathtë të sipërm; • Të përzier; • Të vjella; • Rritja e mëlçisë. Mjaft e rrallë, por shumë e rrezikshme komplikacion është hemangiomas këputje, të cilat mund të shkaktojnë gjakderdhje masive dhe vdekjen. Prandaj, në qoftë se prania e hemangioma shfaq dhimbje shumë të forta të barkut (zakonisht pas traumave abdominale hapur) kërkohet shtrimin në spital emergjente.

Diagnoza e hemangiomas mëlçisë Shpesh një tumor i tillë është i jepnin diagnostike, që është zbuluar nga ultratingull ose rezonancë magnetike është kryer në një sëmundje. Më pas, në mënyrë për të dalluar nga formimi malinje hemangioma, scintigraphy mëlçisë kryer. Një biopsi nuk është kryer për shkak të rrezikut të madh të gjakderdhjes. Pas identifikimit hemangioma provimin e Kontrollit të nevojshme 3 muaj për të përcaktuar nëse ajo rritet dhe sa shpejt. Nëse rritja nuk është vërejtur, hulumtimet në vijim të kryera në gjashtë muaj, pastaj një herë në vit.

Në mënyrë tipike, hemangiomas mëlçisë rritet mjaft ngadalë por gjithmonë ushtrim të kontrollit dinamik. Trajtimi i hemangiomas mëlçisë Në shumicën e rasteve, hemangiomas mëlçisë nuk kërkojnë trajtim. Nëse tumori është i vogël në madhësi, pacienti nuk ka nevojë për edhe një korrigjim të dietë. Megjithatë, ndërhyrja kirurgjikale është e nevojshme në situatat e mëposhtme: * Nëse hemangioma fasha organet fqinje, duke ndërprerë dhe funksionimi; Shkak dhimbje, ndjenja e shurdhim në bark; * Hemangiomas, të cilat janë rritur me 50% ose më shumë në vit; * Tumoret më të mëdha se 5 cm; * Nëse nuk gjetën një tumor beninje apo jo; * Pushim hemangioma.


Natyrisht, fushata të trajtimit duhet të jetë rreptësisht individual dhe të arsyeshme. Një situatë e veçantë është shtatzënia ose i hormoneve terapi zëvendësimi në gratë (hormonet femërore), sepse në këtë periudhë hemangioma e mëlçisë ka një tendencë të rritet në mënyrë aktive. Prandaj, në këtë rast kërkon monitorim të rregullt nga ana e ultrazërit për të përcaktuar menaxhim të mëtejshëm në lidhje me hemangiomas dhe trajtim të mundshëm. Helen,