Defekte të lindura të zemrës - Klasifikimi


Problemi i sëmundjeve të lindura të zemrës në fëmijët konfrontohen rreth 1,5% të prindërve. Defekte të lindura të zemrës mendje disponueshmërinë e keqformime kongjenitale të zemrës dhe enëve të mëdha të gjakut që shkojnë me të. Si shkaku i vdekjes së fëmijëve, keqformime të zemrës në vendin e dytë. Kjo është arsyeja pse kjo çështje është e përkushtuar shumë kirurgët punës kryesorë nëpër botë. Shkaqet e këtyre çrregullimeve janë të ndryshme. Arsyeja më e zakonshme - efekti i ndonjë faktorë teratogjenik për nënën dhe fëmijën në muajt e parë të shtatzënisë. Faktorë të tillë të përfshijnë të gjitha llojet e rrezatimit jonizues, ndotësve të avullit, mjedisit të dobët dhe më shumë.

Përveç kësaj, anomalitë e zhvillimit mund të shkaktojë infeksione virale që kanë vuajtur gjatë shtatzënisë ose menjëherë para saj. Zakone të këqija nënë në mënyrë të konsiderueshme të rrisë rrezikun e defekteve të lindura të zemrës. Ajo duhet të jetë i kujdesshëm të marrë drogë gjatë shtatzënisë se sa ata të cilët emërohen ju mjekun.
Përveç shkaqeve të drejtpërdrejta, ka disa faktorë që ndikojnë në zhvillimin normal të zemrës së fëmijës. Këta faktorë përfshijnë shtatzëninë vonë, sëmundjet e gjëndrave endokrine, faktorët gjenetik, helmim gjaku të nënës, etj Lidhur me klasifikimin e keqformime kongjenitale të zemrës dhe të enëve të mëdha, ata janë shumë.


Këtu janë më të zakonshme. Defekte të lindura të zemrës - Klasifikimi: Për një kuptim më të mirë të klasifikimit, ne ndajmë të gjitha llojet e defekteve në grupe. 1) Defektet "tip i bardhë". Tipar i këtij grupi është se gjaku arterial derdhet në venoz. Kjo mund të shkaktojë atrial çarë dhe \ ose muret interventricular dhe hapjen e arterial kanal. 2) Defektet "tipit blu." në raste të tilla nuk është një turp për të arterial të gjakut venoz. Kjo nuk është e favorshme për zhvillimin e plotë të valvulës që ndan atrium të drejtë dhe barkushe, aortës jonormale shkarkimit dhe trungu pulmonare. Si dhe tetralogji e Fallot, e cila përfshin ngushtimin e trungut pulmonar, defekte të aortës, defekt mur ndarës që ndan të ventricles, dhe me të djathtë të barkushes së defektit. 3) Nëse ka defekte në zemër, të cilat i referohen dy prej këtyre grupeve, ajo mete kryq shkarkimin. 4) defektet e lindura që të ndërhyjnë me nxjerrje normal të gjakut nga zemra.

Deri stenozë aortës duke shkaktuar shkallë të ndryshme, ngushtimi i arteries pulmonare, aorta mund të jetë kurrë plotësisht i mbyllur dhe ngushtimi i valvulës të aortës dhe valvulave pulmonar trungu. 5) Në këtë grup përfshihen të gjitha anomalitë e valvulave që lidhin atria dhe ventricles. Kjo është e gjitha stenozë dhe i valvulës mundur rënie. 6) keqformime atje dhe të arterieve koronare. Ky grup i dhënë qëndrimin e tyre anormal, shkarkimit anomali, stenozë, etj 7) Përveç të gjitha më lart, të shpeshta zemër të hypoplasia muskulare. Këto shkelje gjithashtu përbëjnë një grup të veçantë të keqformime kongjenitale të zemrës dhe të enëve të mëdha të gjakut.

Për të identifikuar defekte të tilla është mjaft e thjeshtë. Në foshnjat lëkura bëhet kaltërosh, gulçim, dhimbje koke, dhe shpesh fëmija i sëmurë prapa në zhvillimin fizik të kolegëve të tyre. Anomalitë e zemrës janë shumë të hershme dhe vëmendje e veçantë duhet t'i jepet fëmijës së parë 1,5-2 vjet. Gjatë kësaj periudhe norma e vdekjeve është shumë e lartë. Trajtimi i keqformime kongjenitale të operacionit të zemrës vetëm. Mos kini frikë nga kirurgji, kirurgji moderne kardiak ka bërë hapa të jashtëzakonshme në transaksione të këtij lloji. Përveç kësaj, trajtimi kirurgjik, mbështetës i emëruar terapi konservative.

Për shkak të kësaj, mbijetesa e fëmijëve me sëmundje të këtij lloji sot është shumë e lartë. Julia Ermolenko,