Keqformimet e lindura në foshnjat shkakton, klasifikimin


Kohët e fundit defekte lindjes nuk i është dhënë shumë rëndësi. Tani ky problem është qëndrim mjaft e ndryshme. Disa anomali të lindura në përgjithësi nuk të pajtueshme me jetën, shumë prej tyre të çojnë në paaftësi totale të fëmijës. Një fëmijë i sëmurë seriozisht në familje - miell, si për prindërit dhe për fëmijën. Sepse defektet e lindjes në foshnjat, shkaqet dhe masat parandaluese për parandalimin e tyre janë thelbësore. Para se të shkojmë më tutje, unë dua që të bëhet dallimi midis dy koncepteve: keqformime kongjenitale dhe anomali gjenetike. Kombinuar ato në një gjë - analfabet. I lindur - Shkelja e zhvillimit të fetusit.

Ata nganjëherë ne madje mund të ndikojë, të zvogëlojë rrezikun e shfaqjes së tyre. Ju duhet të dini shkaqet që çojnë në to dhe teretohennoho tyre kohore (faktorët e dëmshëm të mjedisit) ndikimit. Anomali gjenetike - Rezultat i një ndarje të gjenit është trashëguar nga prindërit e fëmijës. Siç nuk është gjithmonë e mundur për të përcaktuar një ilaç praktikisht e pafuqishme kundër këtij problemi.
Studion mekanizmat e trashëgimisë së anomalive gjenetike shkencës special - gjenetikë. Keqformimet e lindura në lloje të sapolindur Defektet e lindjes janë formuar në kundërshtim me Ontologjia normale (të zhvillimit individual i organizmit) nën ndikimin e faktorëve të dëmshme.


Kjo mund të ndikojë në një sistem të organeve ose një organizëm të tërë. Për të formuar defekti është i rëndësishëm jo vetëm që është një faktor, por edhe koha dhe intensiteti i efekteve të saj. Keqformime të vijnë në forma, në varësi të moshës gestational në të cilën trupi i prekur teratogen nënën shtatzënë. Më shpejt filloi veprimin e tyre, pasojat më të vështira. Klasifikimi i keqformime kongjenitale e sapolindur është: embriopatii. Ndikimet e Rrezikut nga mesi deri në fund të 1 dhe 3 muaj të shtatzënisë. Fetopatiyi. Që nga 3 muajve të shtatzënisë përpara fillimit të punës. Blastopatiy. Nga momenti i fekondimit dhe sulmin e parë të zemrës (2-4 javë të shtatzënisë).

Shkaqet (etiologjisë) të anomalive kongjenitale në foshnjat Incidenca e defekteve të lindjes në mesin e foshnjave shkonin nga 0,6% në 2,9%. Kjo është një shifër shumë e madhe që do të zhvillojnë masa parandaluese për të parandaluar zhvillimin e tyre është e nevojshme të dinë shkaqet kryesore që çojnë në to. Ka rreth 400 në këtë artikull unë do të jap vetëm ato kryesore. • Mungesa e oksigjenit. Shkaku mjaft të zakonshme. Të gjitha shtet hipoksemicheskie në të ardhmen shkëputje nënë placentar i pjesshëm, placenta pamjaftueshmëri fetusit, anemi të rëndë, infarkt placental, hemorragji në placentë, herët kërcënuar abort, etj ndikimin e këtyre arsyeve shpesh të çojë në sëmundje të lindura të zemrës.

• Është shumë e rrezikshme për shëndetin e fëmijës së palindur nëse nëna pësoi një infeksion viral (fruthi, rubeola, dhenve, CMV) ose toxoplasmosis e parë 2-3 muaj të shtatzënisë. Besohet se kjo mund të shkaktojë ndarjen e qelizave normale ndalimi në fetus. Thyer selektive tab lente, dëgjimi, sistemit qendror nervor, dhëmbët, sistemin kardiovaskular. Hydrocephalus dhe mikrocefalia - një rezultat i shpeshtë i infeksioneve të tilla të transferohen grua shtatzënë. Duhet të theksohet se defektet e lindjes nuk shkaktojnë infeksion bakterial. • Efekti i "rreziqet": rrezatimit jonizues, X-rrezeve, të energjisë bërthamore.

Ndikon në tab, diferencimin e organeve dhe sistemeve të fetusit në çdo fazë të shtatzënisë. Nëse kjo ndodh gjatë hershme (1-3 muaj), foshnjat janë të lindur me sëmundje të zemrës të lindura, të sistemit nervor (mkrotsefaliya, spina bifida) deformime të gjymtyrëve, etj • "dëm" Kimike mund të shkaktojë hypoxia e fetusit për të shkaktuar lindjen keqformime në porsalindur. Këto përfshijnë nikotinë (duke përfshirë edhe pirja pasive e duhanit) merkur, benzeni, kontrollin e lindjes, do të thotë të aftë për të shkaktuar abortin mjekësor, droga (proluton) të emëruar në muajt e parë të shtatzënisë për sigurinë e saj.

Dhe çdo mjekim që nëna ishte në tremujorin e parë të shtatzënisë mund të shkaktojë keqformime kongjenitale në fetus! • Faktorët mekanike: malposition dhe ngulitje vezë, tumoret e mitrës, shtatzënisë pozamatkovi kaluar. Të çojë në anomali të tilla si bifidobacteria mbrapa (jo bashkim i organeve kurrizor apo harqe), defekteve të tubit nervor. • Çdo lëndim të nënës në tremujorin e parë të shtatzënisë. • dëmtuar ose kequshqyerja në amë 3 muajt e parë të shtatzënisë. Ekziston një mungesë e vitaminave dhe mineraleve. • Sëmundjet endokrine. Diabeti, mosfunksionim tiroide.

Mund të çojë në lindjen e parakohshme, lindja e fëmijëve me peshë lindjeje të ulët, lindje të vdekur. • Antibiotikët mund të shkaktojë defektet e lindjes formimin. Fakti që shumë prej tyre mund të depërtojnë placentën dhe të ketë një efekt teratogjenik në fetus. Ato kontribuojnë në lindjen parakohe, rritjen intrauterine e foshnjës. • Professional "dëm" nëna dhe babai nuk janë vlera fundit në strukturën e defekteve të lindjes. Fakti është se me moshë nën ndikimin e prindërve të tyre ka një mutacion të gjeneve që një shkaktojnë anomalitë e zhvillimit. • Gratë që vuajnë helmim gjaku të rënda të shtatzënisë, lindin fëmijë me aftësi të kufizuara është 4-5 herë më shpesh!

• Së fundi, e fundit në rreth 50% të të porsalindurve me defektet e lindjes dhe shkaqet e tyre mbeten të paqarta. Grua do të bëhet një nënë duhet të mendojnë jo vetëm për zdo tyre
kujdes, por edhe shëndetin e fëmijës së palindur. Prandaj ai është i detyruar kur të regjistrohen klinikë të grave dhe të kryejë të gjitha urdhërat e mjekut. Alex,