Keqformimet e lindura te fëmijët


Shtypja problem, tani, është keqformime kongjenitale. Sipas statistikave, 3% janë të lindur keqformime kongjenitale. Defekte lindjes - një gjë e tmerrshme në jetën e çdo foshnje. Pas norma e vdekjeve për shkak të keqformime te fëmijët renditet e treta mes të gjitha shkaqet në vitin e parë të jetës. Edhe specialistët më të mirë në rastet e tyre të vështira mjekësore nuk mund menjëherë të vini re praninë e një ves porsalindur. Kjo është për shkak defektet e lindjes te fëmijët padukshme për momentin. Nëse sjellja e fëmijës Wadi praktikisht i pandryshuar, kështu që për të përcaktuar praninë e saj është i nevojshëm vëzhgimi afatgjatë. Fati i fëmijës varet ndërhyrjen në kohë të mjekëve.

Zakonisht ajo është operacioni urgjent. Megjithatë, në qoftë se porsalindur parakohshme apo i dobët, operacion ka për të shtyjë për një datë të mëvonshme. Deri më sot, defekte në lindje të zakonshme në fëmijët e disa lloje, të cilat ne veç e veç dhe të përshkruara më poshtë. Për disa nga defektet më të shpeshta të lindura që ndodhin në mesin e fëmijëve të vegjël është qiellëz ndarë me dysh dhe cik ndarë me dysh. Këto mangësi tërheq çrregullime në gjiri, vështirësi në të folur, pamja e otitis media, etj Shpesh ndodh që transaksioni është ose shumë herët ose shumë vonë. Kjo është arsyeja që transaksionet e tilla nuk japin rezultatet e dëshiruara. Në raste të tilla, të përdorë ortodenticheskomu dhe trajtimi fonetik.


"Cik çarje" e ka emrin e vet sepse në këtë porotsi fëmija ka cik çarë e sipërme, e cila është e kombinuar zakonisht me një defekt të procesit alveolare. Ky defekt është trajtuar menjëherë pas 4 muajsh të lindjes. Nëse defekti është i paplotë, ajo është kurë mjaft i suksesshëm dhe më afër 10 muaj.

Një tjetër, shpesh gjendet në tipit shtëpiak defekt në mesin e sapolindur është hernie kongjenitale . Hernias shumë të shpeshta vështirësi që ndodhin në vitin e parë të jetës. Kur manifestim i kufizimeve fillon ankthi hernie, sjellje të shqetësuar, ulëritës. Disa kanë tendencë të zbehet dhe djerse, dhe fëmijët e tjerë ka pengim zorrë, duke rezultuar duket bloating dhe të vjella.


Hernie është elastike dhe shumë të ndjeshëm ndaj presionit. Nëse nuk ka tumor në hernia ijë në një fëmijë, ajo sigurisht dërguar në spital në fillim të jetës. Nëse hernia është burgosur, në këtë rast, përdorimit të manipulimit. Lloji tjetër i defekteve të përfshijnë hernie kërthizës . Ky defekt shfaqet shumë shpesh në foshnjat. Kjo është për shkak vrimë kërthizës kurrizit në murin e barkut është e mbuluar tërësisht. Shpesh këto vrima të vogla, shumë më pak të madh të cilët janë në gjendje të kaloni një gisht. Ky defekt karakterizohet nga fakti se në një tension të gazetave në peshë të vjella fëmijë, shqetësim, duke fituar dobët.

Për fat të mirë, shumë operacione për të eliminuar këtë lloj defekti është i suksesshëm. Hernie embrional Foshnjat duhet të eliminojnë në orët e para të jetës. Kjo është arsyeja pse kjo e metë është shumë e rrezikshme. Mbyllja e anusit dhe rektumit është një tjetër lloj i keqformime tek fëmijët. Nga ana tjetër, ajo është e ndarë në disa nën-lloje, më e zakonshme në fëmijët është atresia lehtë anal. Ajo karakterizohet nga mbyllja e anusit me një cipë të hollë. Kjo porotsi fëmijës menjëherë pas lindjes ndihet mirë me shëndet dhe ankth. Fëmija fillon të refuzojë gjoksin.

Në një situatë të tillë duhet menjëherë të bëjë kirurgji për të korrigjuar mangësitë, pasi ajo mund të çojë në vdekje të shpejtë të fëmijës. Rinat, www.rasteniya-lecarstvennie. ru