Keqformimet kongjenitale e sistemit tretës


Një grua mban fëmijën e saj në zemër 9 muaj, duke pritur për një takim të mrekullueshëm. Por ndonjëherë ndodh që një ngjarje e madhe prish. Kjo është veçanërisht e vështirë në qoftë se njeriu i vogël është një anomali kongjenitale. Nuk ka vend për gëzim, por ka ankth dhe pyetje, pyetje ... "Si ndodhi?" "Përse ne?", "Çfarë kemi bërë të keqen?" Të gjithë i vërtetë. Arsyet që çojnë në formimin e shumë defekteve të lindjes, dhe kjo nuk është gjithmonë e mundur të përcaktohet me saktësi, ata shpesh ende mbeten të paqarta. Ky artikull do të zbulojë për ju të cilat janë keqformime kongjenitale e sistemit të tretjes, i cili është i mbushur me komplikacioneve fëmijën. Keqformimet kongjenitale e sistemit tretës Atresia esophageal - Mungesa e plotë e saj.

Ajo rezulton se një herë fëmija është i lindur. Nga goja dhe hunda ai qëndron dorëlëshuar, mukusit i lehtë. Nëse ajo thithur ventilator, pastaj pas një kohe ai ri-shfaqet si rezultat i zhvillimit pneumoni aspiratë. Nëse neonatolog nuk ishte i vëmendshëm në sallën e lindjes dhe të vënë një fëmijë në gji të saj, gjendja e tij është përkeqësuar, shenjat e dështimit të frymëmarrjes (dyspnea, cianozë, kusht i rëndë i përgjithshëm) në rritje. Dhe qumësht vjen nga goja dhe hunda. gyp traheopischevodnyy janë dy llojesh: i izoluar dhe i kombinuar me atresia esophageal. Mundësia e fundit është shkon vështira. Dështimi për të siguruar ndihmë në kohë për këta fëmijë çon në dekompensimi shpejtë dhe vdekjen e fëmijës.


Gyp i izoluar jashtëzakonisht të rralla. Simptomat e saj varet nga madhësia e defektit. Në qoftë se ajo nuk është shumë e madhe, simptomat nuk janë të rënda. Gulçim, cianozë (kaltërosh) të lëkurës, poperhivaetsya fëmijë. Diagnoza mund të bëhet në çdo shtëpi pleqsh - suctioning mukusit nga trake, dhe me të qumështit të gjirit. Nëse ne të përkthehet ushqyerit e fëmijës përmes një tubi, gjendja e tij e përgjithshme është përmirësuar me shpejtësi. Për një diagnozë më të saktë bronchoscopy kryer. Pengim kongjenitale zorrëve Ka dy lloje: të lartë dhe të ulët. Kjo ndarje është e rëndësishme jo vetëm për të vendosur vendin e vesit, por edhe për një parashikim më të saktë.

Nuk është një tjetër lloj i pengesave zorrë - pakalim i ileumit mekonialnyy. Duket meconium bllokimin e zorrëve 1-2 ditët e para pas lindjes foshnja. Pakalim i ileumit të lartë . Cen kongjenitale të sistemit të tretjes së 12 Ulçera duodenale (PC). Simptomat shfaqen në orët e para pas lindjes, ose në ditët e para të jetës: dorëlëshuar vjella shpesh e përzier me biliare, ajo përsëritet çdo 3-4 orë. Nëse nuk diagnostikuar me pengimin e zorrëve në të porsalindurit dhe filloi për të ushqyer, të vjella është i lidhur gjithmonë me hahet. Një fëmijë i tërheq jashtë menjëherë pas vëllimit të tij të ushqyer të vjellat me numrin e marrjes së qumështit.

Kushti porsalindur përkeqësuar me shpejtësi dehidratim evoluon, pneumoni aspiratë. Meconium larg ndonjëherë zgjati 5-6 ditë. Nëse defekti është i pjesshëm, simptomat shfaqen 3-4 ditë të jetës së fëmijës. Pengim i ulët zorrëve . Më poshtë nivelit 12 PC. Pothuajse asnjëherë i pjesshëm. Paraqitjet e saj varet në cilën pjesë të zorrëve të prekur. Shumë shpesh në utero ose pas lindjes shqetësuar rotacionin e zorrëve. Peretyahuyutsya zorrë sythe, duke çuar në qarkullim të dobët, peritonit, nekrozë. Simptomet e këtij lloji të keqformime kongjenitale të sistemit të tretjes të shfaqet si një fëmijë papritur merak, ajo është e lidhur me lëvizshmëri të zorrëve.

A është bloating, ajo nuk zhduket edhe pas lirimit të stomakut. Të vjella shfaqet 2-3 ditë përzier me gjak dhe përmbajtjen e zorrëve. Meconium jo larg, në vend të kësaj ajo ka një gunga të gjelbër të mukusit. Fëmijët gjendja e tmerrshme, të shprehura simptomat e dehjes. Hernie kongjenitale diafragmës .
Kjo ndodh në tri forma: hernie e diafragmë, hernie mëparshëm, hernie dhjamë. Simptomet e keqformime kongjenitale të sistemit të tretjes varet nga madhësia e defektit, në qoftë se ajo është e madhe, hernia manifestohet në orët e para të jetës. Të vjella ndodh menjëherë pas të ushqyerit ose 15-20 minuta pas tij.

Fëmijët fundosur gjoks dhe stomak Shpërthen. Gjendja e përgjithshme është shumë e rëndë, gjoks është i ngjeshur, duke rritur simptomat e frymëmarrjes dhe kardiovaskulare jo të mjaftueshme. Ajo mund të zhvillohet pengim zorrëve. Kur një defekt nuk është i madh, kjo manifestohet në një periudhë të rritjes intensive të fëmijëve (5-6 vjet). Fëmijët ankohen për dhimbje në gjoks, kryesisht pasi të hahet, gomë shpejt, është hekur mangësi anemi. Kur kufizuar qeskë hernie në rritje të shpejtë shenja të dështimit kardiovaskulare dhe respiratore. Trajtimi i ndonji keqformime kongjenitale të operacionit të sistemit të tretjes vetëm.

Mjekësia moderne është zhvilluar mirë në arsenalin e saj dhe mjetet dhe mundësitë për të diagnostikuar çdo defektet e lindjes, duke përfshirë edhe sistemin e tretjes në utero mjaftueshme. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme. Lindjet edhe dyshimi më i vogël i ndonjë defekt lindjes duhet të ndodhë në një institucion ku nuk janë të trajnuar personelin mjekësor, pajisjet dhe mundësinë e operacionit menjëherë pas lindjes. Alex,