Keqformimet e lindura të sistemit musculoskeletal, gjymtyrë


Keqformimet e lindura të sistemit musculoskeletal, gjymtyrët janë një grup i patologjive të përfshijnë anomalitë zhvillimore që mund të manifestohet si menjëherë pas lindjes, pas një kohe, kur fëmija fillon të ulet, rri në këmbë, të marrë hapat e parë. Ndonjëherë neonatolog në spital nuk është i vëmendshëm ndaj lojtarëve të tij, gjithashtu vlen edhe për pediatri. Prandaj, është e dobishme të nënave të lexuar defektet më të shpeshta zhvillim të tillë se si dhe kur ata paraqesin veten se udhëzimet e trajtimit. Keqformimet e lindura të sistemit musculoskeletal 1. përmbysje kongjenitale hip e një ose të dy, dhe dysplasia hip.

Kjo ndodh mjaft shpesh (5: 1.000 lindje të gjalla). Lindja e fëmijës në prezantimin e shkeljes të kontribuojë në zhvillimin e keqformime kongjenitale. Rotacioni intrauterine hip thyer, duke rezultuar në mos përputhen madhësinë e acetabulum dhe në kokë femurit. Fëmija rritet, ngarkesa në vetvete të përbashkët dhe të gjitha ndryshimet e bëra progres, ajo mund të çojë në paaftësi e fëmijëve që do të parandaluar këtë është e domosdoshme për të vënë diagnozën dhe trajtimin e duhur. Kriteret për diagnozën e përmbysje kongjenitale hip • rrëmbimit hip shkallë të kufizuar varet se si e metë e madhe, vetëm prania e dysplasia në izolim apo në kombinim me përmbysje.


Por kjo është në 100% të rasteve. • Ndryshimi në folds e lëkurës simetri kofshët dhe folds podyahodichnyh. Ata rregulluar për humbjen. Çfarë bën ajo të verifikojë shtroj fëmijën në barkun e tij dhe këmbët e shpjegoj atë. • Një simptomë tipike klikoni ajo ende quhet shkarje. Ju mund të dëgjoni këmbët fëmijës ndarjen kohore veç e veç. Arsyeja për pamjen e saj - reduktim të dislokimit. Ai i shpëtoi deri në 7 ditë të jetës, dhe disa fëmijë në një muaj. • Reduced gjymtyrët e sëmurë të dukshme për syrin mëvonshëm. Për të parë këtë fëmijë Vendi në shpinë, gjunjë vendosur në një kënd të drejtë në gju të përbashkët. • Fëmija mund të zvarritej një këmbë kur ajo ishte e gjatë.

Të gjitha këto simptoma mund të ndodhë veçmas ose të kombinuara. Për radiografi diagnostik mjaftueshme për të bërë të dy nyjeve hip. Parimet e trajtimit Ata varen nga mosha në të cilën ekspozuar diagnozën. • Foshnjat dhe fëmijët deri në tre muaj. Diagnoza në këtë moshë nuk është e ekspozuar në mënyrë të konsiderueshme. Një trajtim ka për qëllim kryesisht në parandalimin dhe forcimin e përbashkët. Kjo arrihet përmes terapisë fizike, masazh, përdorimin e stirrups Pavlik, imponuar pads rrëshqitje dhe gomave Vilna Freyka. • Nga 3 muaj deri në një vit. Ata vënë diagnostikuar me saktësi.

Nëse ndryshimet kongjenitale jo i madh, atëherë metodat e mësipërme janë mjaft të efektshme. • Nga 1 deri 3 vjet. Në këtë grup moshë ka kufizime të lëvizjes në të përbashkët prekur hip. Ato nuk mund të bëj ose shpjegoj fundin e një gjymtyrë të sëmurë. Ajo përdoret një teknikë të veçantë me të cilin të zvogëluar një të përbashkët para-shtrihen atë. Pastaj hedhur është aplikuar. • 3 deri në 5 vjet. Këtu zvogëlojë një metodë të përbashkët të hapur ndjekur nga immobilization zgjatur. • 5 deri në 14 vjet dhe më të vjetër. Jeni kirurgji pozasuhlobovi. 2. këmbë e shtrembër kongjenitale.

Ky lloj i anomalive kongjenitale të sistemit musculoskeletal ndodh mjaft shpesh, kryesisht djem, rrallë i njëanshëm. Në defekt lindjes nëse është e madhe, është e dukshme për syrin. Ajo mund të jetë e disa lloje: • përkulje contracture (këmbë ekivinus).
Ka kufizime në përkulje pasiv të këmbës, pamja është e ngjashme me një këmbë kali. Kjo përshtypje është se i pestë forcuar në krye, dhe u kthyen në drejtim të tabani këmbë. • Varus këmbë - gishtërinjtë për të parë atë brenda. • këmbë Blank - ajo u shndërrua në brendësi. Parimet dhe fazat e trajtimit • lidhurit këmbë në mënyrën se si Fink-Etinger, stërvitje terapeutik.

• mbulesë me faza hedh, me ndryshimin e tyre çdo dy javë. Kjo teknikë ka për qëllim adresimin këtë anomali kongjenitale të sistemit musculoskeletal. Koha ka filluar ky trajtim jep një rezultat në 90% të rasteve. Nëse defekti nuk është hequr, ajo korrigjohet kirurgjike, por kjo është e mundur vetëm pasi fëmija arrin 14 vjet. Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskuloz 3. Ka disa teori si origjinën e saj: inflamacion, shkeljet e zhvillimit të fetusit, trauma, etj I vendosur vizualisht shkurtimin e muskujt e qafës në një anë. Nëse gjatë këto ndryshime nuk janë korrigjuar pastaj më vonë ato të çojnë në sjellje të gabuar në bijve të scoliosis.

Diagnoza nuk është e vështirë për të të vë në dukje këtë cen kongjenitale të sistemit musculoskeletal dukshme për syrin. Trajtim . Masazh terapeutik, fiksimin dressings. Nëse fëmija është mbi 3 vjet, i kryer korrigjim kirurgjik. Unë ju solli një defektet e lindjes pak më të zakonshme të sistemit musculoskeletal. Identifikimin e tyre nuk është e vështirë, e rëndësishme që të jetë i vëmendshëm ndaj fëmijëve. Dhe mbani mend, më herët diagnoza është e ekspozuar, më shpejt filluar, kështu që është më efikas dhe pothuajse tërësisht korrigjon defekt kongjenitale. Alex,