Hernie kongjenitale diafragmës në fëmijët, simptomat, trajtimin, diagnostikimin


Anomalitë e lindura janë bërë kohët e fundit gjithnjë e më shumë të ndodhë. Një nga këto anomali janë hernie diafragmës kongjenitale tek fëmijët, që gjithmonë kërkon kirurgji. Kjo është për shkak të faktit se, si rregull, hallin e përgjithshëm të fëmijëve në lindje dhe rrezikun e vdekjes në ditët e para të jetës së fëmijës apo edhe orë të shumë të mëdha. Për të ditur më shumë, të shikojmë se çfarë është një hernie diafragmës kongjenitale tek fëmijët, simptomat, trajtimin, diagnostikimin e sëmundjes. Shkaqet e hernie diafragmës te fëmijët Jo të sqarohet deri në fund, ka shumë të ngjarë kjo është për shkak të degradimit të mjedisit, një numër i madh situata të vështira, prania e vatrave të infeksioneve kronike në gratë shtatzëna, si dhe shumë faktorë të tjerë.

Veçanërisht rrezik të lartë për hernie diafragmës lindura në fëmijët me shtatzëni të vështirë me zhvillimin e toksicitetit, kërcënuar abort. Zakonet Bad nënë (pirja e duhanit, alkoolit), tendenca për kapsllëk janë të rëndësishëm në shkaktimin e kësaj sëmundje. Të gjithë këta faktorë çojnë në skedën e gabuar të fetusit. Lindura lloje diafragmës hernie të formave Hernias janë tri forma: hernie hiatal, hernie e diafragmë dhe hernia vet përpara. Koha kur hernie diafragmës manifest, simptomat dhe ashpërsia e tyre - i ndryshëm, në varësi të madhësisë së defektit. Hernie Front rrallë shfaqet në periudhën neonatale dhe muajve të parë të foshnjës.


Kjo ndodh më shpesh në vitet e para të shkollës. Shumica hernias dy lloje: 1. Vërtetë. Ajo rrjedh lehtësisht me harar hernial (kapsulë), vetë hernie nuk është shumë i lëvizshëm. 2. False. Me ta është më e komplikuar. Ata nuk kanë të qeskë hernie, organet e barkut lirisht të depërtuar në zgavrën e gjoksit, squeezing mushkëritë, zemra mediastinum. Kjo çon në një shkelje të funksioneve të tyre. Kjo lëvizje është ende në utero. Në lindje, gjendja e përgjithshme e fëmijëve me hernie rreme diafragmë është jashtëzakonisht e vështirë. Nëse ju nuk ofrojnë ndihmë në kohë ata vdesin në sallën e lindjes ose gjatë transportimit për profilin departamente.

Si janë hernie diafragmës kongjenitale tek fëmijët? Fotografia klinike varet nga defekt sa të mëdha. Nëse hernia është e madhe, përveç të rreme, ajo manifestohet në lindje apo në ditët e para të foshnjës. Shenja e parë - të vjella që ndodh pas apo në mes feedings. Në ekzaminim, shpërthen uritur bark i fëmijës, dhe gjoks. Skin cyanotic fëmija është pak fryma. Sapolindur shtetërore shenja jashtëzakonisht e rëndë e dehjes janë vërejtur dështim kardiovaskular dhe respirator. Kjo është për shkak të ngjeshjes së gjoksit. Zhvillimi pengimin e zorrëve tek fëmijët mund të jetë karrige humbur.

Nëse defekti nuk është shumë i madh, ai zbulon veten më vonë. Shenjat e para të anomalive kongjenitale të ndodhë kur foshnjat fillojnë të rriten me shpejtësi. Kjo është për shkak të faktit se vend për një hernie në zgavrën e kraharorit nuk është e mjaftueshme. Fëmijët ankohen për dhimbje të përhershme dhemb barku dhe gjoks, më keq pasi të hahet. Ata kanë një oreks të dobët, është një ndjenjë e vazhdueshme e squeezing në gjoks, urth, belching pasi të hahet. Fëmijët mund të bien prapa në zhvillimin fizik. Ekzaminimi zbuluar gastrit, sëmundje peptike, për shkak të tij në stol mund të jetë gjak. Me procesin afatgjatë të fëmijëve në zhvillim kronik anemi mangësi hekuri.

Nëse diagnoza nuk është vënë në kohën sac hernial shkelë mbi të, shenjat në rritje të dështimit të zemrës dhe frymëmarrjes zhvillon pengim zorrëve. Kjo klinikë shpesh e gjejnë veten hernie vërtetë. Diagnoza e hernie diafragmës kongjenitale tek fëmijët Fokusi është zbulimi i anomalive të vnutriutobno përmes ekzaminimit me ultratinguj e fetusit. Nëse nuk diagnoza është bërë hernie diafragmës, kur ju paktën dyshoni se kjo duhet të bëjë X-rrezet e zgavrën e barkut dhe kraharorit, pas hyrjes në tub stomak. Kjo do të përcaktojë jo vetëm defekt, por edhe i stomakut.

Si për të trajtuar hernie diafragmës? Trajtimi i kirurgjisë diafragmës hernie vetëm. Më parë është menduar se ajo duhet të kryhet menjëherë pas lindjes, por tani është vërtetuar se ka vonesë të madhe (max
ditë) i lejon fëmijës për t'iu përshtatur kushteve extrauterine. Por të ndihmojë këta fëmijë duhet të jepet në sallën e lindjes. Ajo është injektuar në sondë në stomak, ajo do të parandalojë hyperextension e sythe zorrëve, squeezing i mëtejshëm i gjoksit (zemrës dhe mushkërive). Në mënyrë tipike, këta fëmijë kanë nevojë për frymëmarrje artificiale, por për shkak të intubuvaty tyre dëshirueshme menjëherë pas lindjes.

Ka dëshmi e antenatal korrigjim defekt (para lindjes). Por në botën mbajtur shumë pak transaksione. Kur diagnoza është caktuar në shkollë, përveç trajtimit të kryer terapi sëmundje kirurgjike të lidhura: gastrit, ulçerë peptike, pancreatitis.
Parandalimi i komplikimeve Ai përbëhet diagnoza në kohë gjatë shtatzënisë. Nëse ky fakt është themeluar, atëherë gruaja duhet të lindë në një institucion ku foshnja menjëherë pas lindjes mund të ofrojnë ndihmë në kohë. Parandalimi i hernie diafragmës te fëmijët Ju duhet të krijoni një shërbim maksimale të sigurisë për gratë shtatzëna.

Ushqim i mirë - çelësi për thërrimet shëndetësore. Grua shtatzënë nuk duhet të jetë nervoz. Puna e saj në çdo rast nuk mund të shoqërohet me rreziqe, zhurma, të ftohtë, ngritje peshe, ekspozimi ndaj kimikateve, pluhurit, rrezatimit jonizues. Vatra e detyrueshme kanalizimet e infeksioneve kronike përpara konceptimit. Ka hernie kongjenitale diafragmës shpesh, por jo shpesh diagnostikuar më vonë e ekspozuar, e cila përfshin një shumë komplikime. Prandaj, në spital për të sapolindur duhet të trajtohet me shumë kujdes. Alex,