Ndikimi mbi zakonet e këqija fetusi


Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë shifra të frikshme: 12% e seksit më të drejtë janë të prekur nga pirja e duhanit. Ka një kategori e femrave, madje edhe në kohët e shtatzënisë nuk mund të pjesë me një cigare, por kjo ndikon negativisht në shëndetin e fëmijës së palindur. Pra, sot ne do të diskutojnë se si të rrezikshëm janë zakone të këqija që ndikojnë fetusin. Më duhet të them për të tërhequr - ndikimin e shprehive të këqija gjithmonë të dëmshme për fetusin. Çdo zakone të këqija do të ndikojë në mënyrë të pashmangshme në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijëve. Merrni për shembull efektet e duhanit në të fetusit. Ajo është e njohur mirë se tymi i cigares përmban rreth 2.500 kimikate.

Besohet se më e keqja e tyre të ndikojnë në zhvillimin e embrionit nikotinës dhe monoksidit të karbonit (ose dioksid karboni). Pirja e duhanit negativisht ndikon pesha e foshnjës rrit gjasat e sëmundjeve të ndryshme, duke përfshirë paralizë, vonuar mendor cerebrale, mund të shkaktojë lindje të parakohshme dhe madje vdekje e fetusit. Ne gjithashtu e dimë se pirja e duhanit ul normën e zhvillimit të fetusit. Rreziku më i madh është përdorimi i produkteve të duhanit në tremujorin e tretë. Duhanpirës pasiv, për shembull kur një grua nuk pi duhan, por burri i saj pi duhan me dëmin e saj në shëndetin tuaj jo më pak. Inhalimi i rregullt i tymit të duhanit grua shtatzënë mund të çojë në të njëjtat pasoja negative.


Studimet e fundit kanë shtuar për të rritur gjasat e rrezikut të ulët të lindjes peshë e lindjes së një fëmije me defekte të caktuara të lindjes, veçanërisht ato gra që jetojnë në stres të vazhdueshëm dhe kushte të rënda mjedisore. Pirja e duhanit mund të shkaktojë një numër të madh të komplikimeve në shtatzëni të hershme. Ky zakon i rrit gjasat e shtatzënisë ektopike është zhvillimi i embrionit në barkun e nënës nuk është ashtu siç duhet të jetë, për shembull, në tubat fallopiane. Ky problem mund të zgjidhet vetëm përmes operacionit. Kështu, efekti mbi zakonet fetusi mund të shkaktojë shterpësi femra.

Përveç kësaj, pirja e duhanit rrit mundësinë e dështimit të fëmijës dhe rrit rrezikun e PREVIA pahijshme ose të shkëputjes së parakohshme të placentës. Këto komplikime në asnjë mënyrë të ndikojë në fetusin, mund të çojë në vdekjen e nënës. Problemet me placentën dhe e lidhur me lindjen e fëmijëve të vdekur. Përveç paraqitjes së komplikimeve të fetusit, pirja e duhanit dëmton mirëqenien e grave gjatë shtatzënisë.
Në gratë shtatzëna që vuajnë nga pirja e duhanit janë më shumë gjasa për të zhvilluar dhe më e vështirë transferuar toksikoz tremujorëve të ndryshme. Mëlçia më mirë shtatzënë, duke kaluar nëpër ekspozimit të vazhdueshëm toksike ndaj tymit të duhanit është shumë më keq.

Përveç kësaj, besohet se gratë që pijnë duhan gjatë shtatzënisë, fëmijë të lindur më shumë i shqetësuar. Në përgjithësi, i gjithë trupi i embrionit të ndikojë produkteve të djegies cigare që ndikon negativisht në shëndetin e foshnjës. Tani le të flasim efektet e alkoolit në fetus. Shumë gra shtatzëna nuk e kuptojnë plotësisht se si ky zakon ndikon të ardhmen e fëmijëve të saj. Disa janë të siguruar se placenta duhet të mbrojtur fetusin nga vodka, por nuk ka - shkencëtarët kërkimore kanë hedhur poshtë këto "shpresë." Si e bën atë të ndikojë fëmijën e palindur? Efektet kryesore të alkoolit në fetus shkon në sistemin e tij nervor.

Ajo rezulton se nën ndikimin e alkoolit qelizave të kuqe të gjakut të rrinë së bashku, duke çuar në capillaries bllokuar që furnizojnë dhe të gjakut të tij të sistemit nervor. Gjithashtu vrarë pas të pijshëm disa nga neuroneve. Se neuronet në SNQ janë formuar varrezat. Gjithkush e di se kjo është për shkak të degradimit të rritur individual i cili është këtu për të folur për efektet në fetus ... Sidomos fruta mund të nxjerr një përfundim alkool, ashtu si një i rritur. Gjithashtu në shumë vite të vëzhgimit u vu re se brezi i parë i alkoolistëve jep njerëzve morale zhveshi nga varësia në vodka, e dyta - alkolikët transmetimit plotësisht përkushtimin në nivelin e ADN-së, e treta - e lindjes melankolik, hypochondriac, vrasësit, vetëvrasjet dhe Maniacs.

Gjenerata e katërt jep idiots, budalla dhe fëmijët e pafrytshme. Kjo është natyra e vërtetë e duke u përpjekur për të shpëtoj veten nga këta fëmijë! Statistikat thonë se gjatë Brezhnjevi (deri në 1982 g) 10% e fëmijëve të lindur inferior, 1991-2000 g në kohën e Jelcinit - ata të lindur ... 66% konsumi i alkoolit Herët në gratë mund të çojë në faktin se ajo do të lindë një vajzë ka vetëm gjysma e vezë. Si rezultat, ajo ishte 13 vjeç nuk mund të jetë një nënë. Efekti i dëmshëm i alkoolit në trup sidomos frikshme kur konceptim. Vetëm një gotë e alkoolit mund të mbyllë fëmijën e plotë të jetës në të ardhmen.

Kjo shprehet jo njëherë - fillimisht ajo do të normalisht të mësuar, dhe pastaj "rrëshqitje" dhe nuk të jetë në gjendje për të zotëruar programin mësimor. Kjo nuk është më një njeri, dhe në njeriun biorobot shell ... Në qoftë se një grua merr alkool ndërsa shtatzënë, fëmija duhet të zhvillojnë sindrom alkoolit fetale. Manifestime tipike të këtij sindromi janë në strukturën e kafkës, sytë e të kryqëzuara, mollë e reduktimit sy, ballin, mjekër të ulët paformuar. Këto janë të dhënat e shkencëtarë, statistikat e tilla të provuar efektet zhgënjyese mbi zakonet fetusi këqija. Fertility ka rënë, fëmijë të shëndetshëm gjenden në spitale është e vështirë. Por ka një zgjidhje!

Kjo është një mënyrë jetese të shëndetshme dhe një braktisje e plotë e të gjithë veseve. Elvira,