Efekti i stërvitjes në njerëz


Ushtrimi ka qenë gjithmonë i dobishëm për ndonjë trupin e njeriut. Nëpërmjet Ushtrimi është një shumë e ndryshimeve të ndryshme që përmirësojnë gjendjen e njeriut si fizike dhe morale. Ju ndiheni të ngrohtë pas një ndryshimi të ditës ose pas ushtrimeve të mëngjesit - si gjak vlon në vena si përmirësimin e shëndetit? Dhe shumë pas gjumit nuk do të vijë si një derisa do të ecin për të punuar. Gjimnastikë, këmbë - të gjitha këto ushtrime të thjeshta për shembull janë të lehtë për të vëreni efektet e ushtrimit në njerëz. Dhe çfarë ndodh me një person pas tyre? 1. A ushtrim fizik na jep duke marrë aftësitë motorike që me siguri do të nevojiten në jetë.

Nuk është agility zhvillimi dhe shpejtësia e lëvizjeve që e bën trupin tonë. Sistemi nervor qendror kontrollon çdo lëvizje, çdo refleks të reja të prodhuara në procesin e gjetjes aktivitet fizik. Trupi është i trajnuar, rrëmbyer, dhe të vazhdojë për të kapërcyer vështirësi të ndryshme motorike ne të gjithë do të jetë më e lehtë. Në rrjedhën e punës së tyre përmirëson çdo organ të trupit, lëvizjen e proceseve nervor si frenim dhe ngacmim rritet. Lëvizjet e trupit janë përmirësuar dhe bërë më të shkathët, i fortë dhe i shpejtë, kjo është për shkak të faktit se trupi i përshtatet shpejt për t'iu përgjigjur stimujve që vijnë nga muskujt në tru. 2.


Kur një person është i angazhuar në fizikisht detyrojë proceset që ndodhin (ngacmim dhe frenimit) rrit, dhe rritje të tensionit të muskujve. Kështu, duke ndryshuar strukturën e fibrave muskulore, dmth, rritjet e tyre të vëllimit dhe të trashet. Rregullisht duke bërë ushtrime fizike - mund të rrisë në masë të muskujve në gjashtë muaj. Ka në këtë mënyrë: në qetësi, të gjakut dhe kapilarët e gjakut janë të mbyllura në to nuk merr vend, dhe kur ka disa muskujve ngarkesë të energjisë - kapilarët e hapura dhe gjaku hyn në indet e muskujve çdo 30 se ka gjak zakonisht.
Gjatë ushtrimit, formimi i capillaries reja, muskujve rritet masive duke rritur substancat që formojnë prishjen e energjisë. 3.

Aktiviteti fizik ndikimi njerëzor jo vetëm të çon në një rritje në masë të muskujve. Sistemi i tij musculoskeletal bëhet e fortë, kockat e forta dhe ligaments bërë. Mësime fizike jo vetëm të ndihmojë në krijimin e një organi proporcionale në adoleshentët, por edhe të ruajtur bukurinë dhe harmoninë e trupit në të moshuarit. Njeriu që lëviz pak, gjen stomak, sjellje përkeqësohet. Njerëz të tillë zakonisht përkul, kreu i tyre tilted përpara, përkulem prapa shumë, përsëri breg. Por për shkak të ushtrimit, të gjitha të mësipërme mund të korrigjohet. Ka ushtrime specifike për përqasjen sjellje, për të hequr qafe e peshë të tepërt, për të korrigjuar lakim të shpinë.

Shumë të dobishme për të trupit për të notuar, siç janë të gjitha muskujt. 4. Një person i cili është i angazhuar fizikisht, është e durim të madh, mund të kryejnë lëvizjet më të ndërlikuara me kalimin e kohës. Kjo varet nga sistemet e qarkullimit të gjakut dhe të rrugëve të frymëmarrjes që punojnë më mirë. Nëpërmjet trajnimit fizik, trupi i njeriut përshtatet të gjitha veprimet ndaj stimujve dhe kushtet e këtyre veprimeve të jashtme. Muskujt punojnë më shumë, që do të thotë se ata kanë nevojë për më shumë oksigjen. Shkalla e rrjedhjes së gjakut në sistemin muskulor - rrit gjak të ngopur me oksigjen, kjo tregon se puna e mushkërive dhe zemrës rritur. Në pjesën tjetër të zemrës në të aortës merr rreth 5 litra gjak, dhe i ngarkuar (gjatë klasat e edukimit fizik) - deri në 40 litra gjak. 5.

Kur trupi i njeriut është në pushim, përmes mushkërive është afërsisht 8 litra ajër dhe në një gjendje të veprimit aktiv (vrapim, not, çiklizëm) numri rritet në 140 litra ajër në të njëjtën kohë. Kur kryen një ushtrim sistematik rrit palestër trupit. Pra, shumë më mirë trajnuar njerëz të përshtatur kapacitetet e tyre të frymëmarrjes, e cila është kryer, kjo do të thotë se personi mesatar konsumon 3 litra oksigjen, dhe atletë - deri 6 litra oksigjenit, me përjashtim të atyre që ushtrojnë rregullisht - borxh oksigjen formuar më ngadalë, Kjo është, trupi merr sa më shumë oksigjen sa ajo ka nevojë. 6.

Efekti i stërvitjes në trup dhe që ata të përmirësojnë gjakun, që çon në rritjen e imunitetit. Qelizat e kuqe të gjakut janë të nevojshme për të lëvizur pasurimin e oksigjenit në gjak e indeve dhe organeve të tyre, dhe më shumë, më shumë i ngopur me gjak. Është e njohur se në njerëz të trajnuar qelizat më e kuqe të gjakut. Ata njerëz të cilët shpesh janë të përfshirë në sport, vuajnë shumë më pak ata që të çojë një mënyrë jetese pasiv, dhe në qoftë se ata marrin të sëmurë, ata shërohen më shpejt dhe më mirë përballimin e sëmundjes. Këta njerëz dhe sasia e sheqerit në gjak është e qëndrueshme, dhe veshkat shpejt të përshtaten me kushtet e reja. Shpresoj Pyshchalka,