Ndikimi i faktorëve të mjedisit në shëndetin e njeriut


Mjedisi është i vendosur të gjitha që është rreth personit në vazhdimin e jetës së tij. Ai përbëhet nga përbërësit natyrore si toka, ajri, uji, rrezatimi diellor, dhe njeriut-bërë, të cilat përfshijnë të gjitha manifestimet e qytetërimit njerëzor. Në shëndetin e trupit të njeriut të prekur drejtpërdrejt ose tërthorazi nga një shumëllojshmëri të pronave dhe cilësinë e mjedisit mjedisit faktorë. Kjo, mbi ndikimin e faktorëve të mjedisit në shëndetin e njeriut ne edituar faqen sot dhe flasin. Konsideroni më i rëndësishëm prej tyre: 1. Faktorët klimatike Ndikimi në shëndetin dhe performancën e njeriut të bëjë kushte normale të motit.

Në se në ditët e sotme askush nuk do të argumentojnë. Për shembull, në qoftë se temperatura ka rënë në mënyrë të konsiderueshme, ju duhet për të mbrojtur trupin nga hipotermi. Pa këtë popull në rrezik të kontraktuese infeksioneve respiratore akute. Këta faktorë të mjedisit si ndryshimet në presion atmosferik, lagështia, fusha elektromagnetike e planetit, reshjet si shi apo dëborë, duke lëvizur fronte atmosferike, ciklonet, gusts erës - çojnë në ndryshime në shëndetin. Ata mund të shkaktojë dhimbje koke, përkeqësimin e përbashkët e sëmundjes, ndryshimet në presionin e gjakut. Por ndryshimet e përziera të motit të ndikojë në njerëz të ndryshëm.


Nëse një person është i shëndetshëm, atëherë trupi i tij do të shpejt të Attunement në kushtet e reja klimatike dhe parehati do të anashkalojë partinë e tij. Pacienti ose trupi i njeriut dobësuar aftësinë e thyer për të shpejt të përshtaten me ndryshimet në motit, kështu që vuan nga një gjendje e sëmurë e përgjithshme dhe dhimbje. Përfundim - të përpiqen për të ruajtur shëndetin në nivelin e duhur, menjëherë reagojnë për të ndryshuar faktorët mjedisore dhe klimaterike nuk do të ju shkaktojë parehati. Për të aklimatizoj trupi të kryejë shëtitje të përditshme stërvitje për një orë, ndiqni regjimin NPT. 2. Kimike dhe faktorët biologjikë Aktiviteti njerëzor Techno çon në një rritje të emetimeve të mbeturinave të mjedisit.

Komponimet kimike nga mbeturinat që hyjnë në hapësirën e tokës, ajrit dhe ujit, dhe pastaj, përmes përdorimit të ushqimit të kontaminuar dhe ujë, të marrë frymë e ajrit të ngopur me elemente të dëmshme që hyjnë në trup. Si rezultat i të gjitha organeve të njeriut dhe të trurit duke përfshirë soerzhat një miligram pak e helmit, jeta helm. Ndikimi i substancave toksike mund të shkaktojë vjellje, kollitje, marramendje.
Nëse ata rregullisht merrni brenda, ju mund të zhvillojnë helmim kronik. Simptomat e saj: lodhje, lodhje konstante, pagjumësi ose të qenët i përgjumur, letargji, swings shpeshta humor, shkelje të vëmendjes, reagime psikomotorike.

Nëse dyshoni se një mori të simptomeve kronike helmuese, duhet të nënshtrohet kontrollit mjekësor dhe të marrin masa, dhe ndoshta edhe për ta zhvendosur në qoftë se ajo kërcënon jetën tuaj dhe shëndetin. Faktorët biologjikë janë gjithmonë të pranishme në mjedisin e panumërt viruset, bakteret, parazitët. Për të mirë të mbrojtur veten nga nevoja për të paguar vëmendje të higjienës: larë duart para se të hahet ushqim dhe përpara se të hahet, pirja e ujit të zier menjëherë dezinfektoj dëmtimin e lëkurës - shkurtime, gërvishtjet, abrasions. 3. Ushqim Ushqimi ushqime - një nga instinktet themelore të trupit. Procedon të ushqyesve të nevojshme për jetë normale duke shkuar nga mjedisi.

Cilësia dhe sasia e ushqimit të varet kryesisht në shëndetin e trupit. Studimet mjekësore kanë treguar se rrjedha optimal i proceseve fiziologjike kusht i domosdoshëm është të ushqyerit racional. Trupi ka nevojë çdo ditë në një sasi të caktuar të proteinave komponimet, karbohidratet, yndyrna, minerale dhe vitamina. Ku ushqimi i pamjaftueshëm, i varfër - ka kushte për zhvillimin e kardio - vaskulare sistemit, traktit të tretjes, çrregullime metabolike. Për shembull, ushqimet e vazhdueshme të hahet të pasura me karbohidratet dhe yndyrna mund të shkaktojë trashje, diabet, sëmundje të enëve të gjakut dhe muskujve kardiak.

Përdorimi i organizmave të modifikuar gjenetikisht dhe produkteve që përmbajnë përqendrime të larta të substancave të dëmshme shkakton shëndetit të dobët të përgjithshëm dhe zhvillimin e një gamë të gjerë të sëmundjeve. Por kjo është e të njëjtit person me mjedisin, në mënyrë që të jenë të kujdesshëm kur zgjedh ushqim! 4. Ajror Shumica se faktorët nayisty kryesore mjedisore, çdo ndikim i dytë në shëndetin e njeriut. Hulumtuesit gjetën se gjatë disa mijë vitet e fundit përbërja e ajrit ndryshuar. Në veçanti ajo gjithmonë ul sasinë e dioksid karboni. Ky proces ka filluar me fillimin e vegjetacionit në terren.

Aktualisht sasia e dioksidit të karbonit në atmosferën - vetëm 0.03%. Qelizat njerëzore të nevojshme për jetën normale të 7% dioksid karboni dhe 2% oksigjen. Si dioksidit të karbonit atmosferik ka sasi të tilla, më pak rregullat e tij pothuajse 250 herë, dhe sasia e oksigjenit në atmosferë 10 herë më shumë - 20%, atëherë ju keni nevojë për të rritur përmbajtjen e dioksidit të karbonit në gjak K.P vetë-shëruese. Nuk ka mënyrë tjetër. Për 30-40 vitet e fundit personi i thellë frymëmarrje rritur me 30%, sasinë e dioksidit të karbonit në gjak të papërfillshme. Pa rënë frymë pauzë. Vendndodhja dhe shumë sëmundjeve të reja.

Përballjen e mjedisit, të ndihmojë reposition ushtrimet Buteyko. Sigurisht, ky rishikim nuk është i plotë dhe ndikimi i secilit prej këtyre dhe jo këta faktorët e mjedisit në njeri mund të shkruaj diçka kaq serioze ... por shtrirja e informacionit në artikullin për fat të keq nuk e lejon këtë. Por gjëja kryesore nuk është pika, sa kohë që këto probleme janë në mëdyshje sa më shumë njerëz - si shpresën! Elena_Nevskih,