Ndikimi i TV për të rritur të shëndetshëm dhe të fëmijës


Çdo shtëpi është tani një TV, apo edhe më shumë se një. Pa të ne nuk mund ta imagjinojmë jetën e tyre. Megjithatë, çdo herë duke kërkuar në shfaqje televizive apo film, vështirë se dikush seriozisht të mendojnë për ndikimin negativ që trupi ynë është i ekspozuar. Ndikimi i televizionit mbi zhvillimin e fëmijës në të gjitha i madh. Sa për psikikën e tij të brishtë dhe të shëndetit, qëndrimi i përhershëm në ekranin e TV çon në sëmundje të ndryshme dhe çrregullime. Ju ndoshta vënë re se pas orëve të shikuar karikaturat fëmijë tregon agresionin në rritje, e cila sugjeron ndikimin e televizionit në psikologjinë e fëmijëve.

Shumë karikatura moderne, që do të thoshte më shumë për të rritur, ka të shikuarat vazhdimisht fëmijët. Në ekran dëgjojmë sharjet për të parë lufton dhe dhunë. Një fëmijë i cili është duke monitoruar nga afër të gjithë këtë dhe një sfungjer thith informacion me siguri do të të duan të përsërisin veprimet dhe fjalët e karaktere vizatimor apo film. Shumë shpesh një situatë ku prindërit për të qetësuar fëmijën, të lejojë atë për të shikuar reklama. Lëshojnë zë të lartë, ngjyra të ndritshme, ndezje imazhe në reklamat janë krijuar në mënyrë që të ndikojnë fëmijën. Në fund të fundit, edhe një herë duke ecur atë rreth në dyqan, ju mund të mos mohojnë Daze e tij në blerjen e çokollatë apo çamçakëz, të cilën pa në TV.


Gratë me fëmijë, gjithmonë jo kohë të mjaftueshme. Vjen në shtëpi nga puna, ju duhet të arrijnë të gatuaj, të larë, një të pastër-up. Për fëmijë nuk pengohet dhe nuk heq mendjen nga rastet e rëndësishme, ajo mund të mbjellë përpara një ekran blu dhe të përfshijë çdo kartonave. Gradualisht, kjo është një zakon, si nënën time, dhe në të njëjtin fëmijë, i cili erdhi nga kopshti tashmë në derë duke i kërkuar të kthehet në TV. Konsideroni: nëse argëtim i tillë do të çojë në faktin se fëmija mund të ketë probleme me shëndetin, ju nuk do të fajësojnë veten se në vend të vizatimit dhe të komunikimit me fëmijën ofroi atij një profesion që sjell dëm të madh?

Përveç ndikimit negativ në shëndetin dhe psikikë, TV mbështetja e tepërt nuk i jep fëmija juaj të zhvilluar gjuhën, sepse përpara një fëmije të ndalet dhe tregon indiferencë të plotë për atë që po ndodh rreth pa iu përgjigjur pyetjeve tuaja dhe madje edhe duke refuzuar për të ngrënë. Ndikimi i TV në gjumë, unë mendoj se askush nuk do të mohojë. Kryerja e një eksperiment mbi veten e tij. Si ndikimit ju më të vështirë se sa në psikikën e fëmijës, atëherë kontrolloni film horror gjumit, i cili tregon transmetimin e mizorive dhe disa film erotik dhe ju nuk menjëherë të bie në gjumë ... Këtu ka ndikim në shëndetin e njeriut e TV me sistemin e zakonshme nervor!

Sigurisht, nuk janë programet e fëmijëve të dobishme, nëpërmjet të cilit një fëmijë mund të zgjeruar horizontet e tyre, të mësojnë diçka që vlen. Por efekti pozitiv i TV ju do të përjetojnë vetëm në qoftë se koha do të jetë pamje të kufizuar atë. Shpjegoni me fëmijën tuaj që ka argëtim shumë të tjera interesante dhe emocionuese: Ju mund të gdhend, barazim, luajnë lojëra aktive, duke ecur në rrugët, të lexojnë libra dhe të bisedoni me fëmijët e tjerë. Ndoshta ajo do të jetë e vështirë për të menjëherë të braktisin qëndrim të gjatë në ekran, kështu që tregojnë disa ashpërsi në këtë rast dhe nuk e le gjëra rrëshqitje.
Ndoshta të gjithë ne nga fëmijëria e hershme leximin rreth moralit që ndikon yjet televizive.

A është kjo e vërtetë? Sigurisht, një fëmijë i cili shpenzon shumë kohë duke shikuar karikaturat dhe shfaqje televizive, rreziqet, që nga shtatori 1 shkollë ai mund të shkojë me syze. Por efekti i televizionit mbi yjet fëmijëve në shqyrtimin e tij për gjysmë ore në ditë nuk do të shkaktojë ndonjë dëmtim siç kërkohet në të gjithë masën. Për të minimizuar ndikimin negativ të televizionit për fëmijën Teach fëmijën tuaj për të parë atë në pozitën e drejtë. Ai duhet të ulen në një distancë prej 3,4 metra nga ekrani, koka duhet të mbahen drejt. Fëmijët nga 3 në 7 vjet karikaturat e vjetra mund të shikoni deri në 50 minuta çdo ditë, por studentët janë të lejuar të ulen në ekran 02:00.

Tiny rinj se 2 vjet duke parë TV është rreptësisht e ndaluar! Për të ruajtur shëndetin e fëmijës tuaj, të jetë i vëmendshëm për atë që ai ishte duke bërë! Mbani në mend se në qoftë se ju nuk mësohet fëmijërisë fëmijë look dosed "ekran blu", ndikimi i televizionit mbi adoleshentëve është thjesht e paparashikueshme! Dhe me ta do të jetë shumë më e vështirë për të gjetur një gjuhë të përbashkët, të kuptuarit nëse një fëmijë është i humbur ... Elvira,