Ndikimi i kompjuterëve personal në shëndetin e njeriut


Progresi teknik ndikon në jetën e njerëzve të të dy pozitivisht dhe negativisht. Pothuajse të gjithë, të rinj dhe të vjetër, të përballur gjithsesi me një nga shkencë dhe teknologji: një kompjuter personal (PC). Kjo sigurisht që është e rëndësishme për ne, por edhe ndikon negativisht në shëndetin tonë. Unë do të përpiqet të shpjegojë atë që unë shoh efektet pozitive dhe negative të PC në shëndetin e njeriut. PC ne përdorim pothuajse kudo: në punë, në shtëpi, me qëllim të rutinës së përditshme, të marrë informacionin e nevojshëm nga Interneti si videokasetë dhe për të shikuar filma, duke dëgjuar muzikë, në kërkim të përmbajtjes për lojëra, llogaritjet dhe analiza e të dhënave në Microsoft Excel.

Si rezultat, çdo ditë ne janë gjithnjë duke përdorur kompjuterin dhe efektin e saj mbi njerëzit është në rritje. 1. Orët e gjata ne kalojnë në PC në një pozicion të caktuar, e cila ndikon negativisht në shpinë, sjell në stagnimin e gjakut nëpër enët e gjakut që zgjerohet, sëmundjet e mëposhtme të tilla si hemorroide. Për të shmangur këtë sëmundje "ulur" shpesh rozmynaytesya, thyen sy, stërvitje aerobic, ecin më shumë. 2. Lexoni dokumentacionin, letra dhe përmbajtje të tjera të internetit përmes një distancë statike në mes të syve dhe të monitoruar shkakton lodhje sy, vizion të paqartë, i quajtur shfaqje sëmundje, sindromi i "syrit të thatë".


Për të shmangur këtë, përdorin pika të lagështisë, ushtrime vizuale bëjnë shumë pak për të ndryshuar pozicionin e Kryetarit të injoroj ekran më shpesh, të marrë vitamina, duke përfshirë Retinol. 3. pahijshme tastierë vendosje shkakton tendosje e nyjeve dhe muskujt. Prandaj, ajo duhet të vendoset në mënyrë korrekte në lartësinë natyrore dhe thellësi në duart, bërryla nuk provysaly, por më tepër ishin në tryezë. E njëjta këshillë mund t'i atribuohet në përdorimin e miut për të mos sjellë veten për të sëmundjes dhe i kyçit të dorës tunel kohe për të filluar për të parandaluar sindromi i kyçit të dorës.
4.

Nëse ju ende monitoruar katodë rreze armë, atëherë ju nuk janë të imunizuar nga ndikimi i fushave elektromagnetike të fortë, e cila ndikon negativisht në tru dhe nerva. Puna e vazhdueshme në para të një PC kërkon përqendrim të veçantë, duke rezultuar në përjetshme ne lodhem dhe shkelje të vëmendjes. Kjo ka një efekt negativ në kompjuterin e trurit të njeriut ... shqetësim i konsiderueshëm është e ashtuquajtura psikologët varësisë kompjuter janë gjithnjë e më të shqetësuar në lidhje me pasojat e të cilave, ata pretendojnë, mund të jenë të paparashikueshme. Recall, postimet lajm rreth agresionit nuk motivuar se adoleshentët dhe të rriturit edhe të ndjehen pas lojës, dhe nuk mund të shpjegojë se pse ata ozlobylysya dhe ka bërë diçka ... Gjëja e parë që bëni në këtë situatë: riskedulimin ditën tuaj me periudha të alternuara të përkohshëm gjetur për PC, duke luajtur me rastet e letër dhe takime të ndryshme me kolegët.

Hidhe më në fund i vjetër, model i vjetruar monitoron moshën tuaj! Asnjëherë mos të heqë dorë e kohës së lirë, sport, ecën. Maximum të mbrojtur veten nga rrjetet sociale dhe blogs, ose të mendojnë për të komunikuar me njerëzit në to në mënyrë adekuate. Ju nuk jeni i frikësuar, nuk e marrin në zemrën e të gjithë programit të lajmeve Mesazhe folësi?! Ai është atje për ju si "në një kuti". E njëjta gjë këtu. 5. Është e njohur se për PC vremyapriprovozhdenie shumë emocionuese. Kështu që shumë njerëz harrojnë për të gjitha çështjet, duke përfshirë mbi marrjes të ushqimit. Por pasojë është e njohur është gastrit, dhe ndonjëherë më keq. Trupi fillon dështimet, kapacitet të zvogëluar mendor.

Ju lutem vini re se të hahet i parregullt shumë e dëmshme. Prandaj i detyrueshëm kur planifikon orarin e ditës nuk e harrojmë për mëngjes, drekë dhe darkë. Përfshijnë në dietën e perime të freskëta, fruta, drithëra, supave të nxehtë. Mos harroni të pini, sepse uji do t'ju ndihmojë të mbani veten në gjendje të mirë. Nëse ju nuk e injorojnë gjendjen e trupit të tij, ai do të përgjigjet të vlerësuar shpejti: rritje e aktivitetit të përgjithshëm, ajo do të shkojë lehtë dhe të shpejtë si rezultat i kësaj ju do të duhet të shpenzojnë më pak kohë në frontin e monitoruar. Ne kemi listuar faktorët kryesorë që ndikojnë në PC ndaj aftësive fizike dhe mendore, shëndetin e njeriut, por nuk mund të refuzojë, dhe madje i nevojshëm për të ndjekur rregullat themelore, kanoneve shëndetësore dhe kërkesat e shtetit për dhomën ku ju jeni.

Procedurë pastrimi Daily vendin e punës, duke hequr pluhurin nga ekrani, të pastër keyboard, mouse, tryezë në të cilën ju uleni, periodike ushtrime dhomë ajrimit për sytë, të bëhet një lloj fizzaryadkoyu gjatë operacionit do të mundësohet të paktën për një kohë u largua vetëm kompjuterin ' desktop dhe ndikimi i saj në shëndetin e njeriut në këtë mënyrë të minimizohet. Megjithatë, jo aq pesimist, tashmë ka prova se moderuar komunikimin me PC si burim të informacionit shkencor, ndihmon luftën kundër sklerozë të shumëfishtë, dhe për njerëzit në maloobschitelnyh përgjithshëm është një dritare për botën! dianka-79,