Ndikimi në shprehitë shëndetësore të njeriut të këqija të duhanit, alkoolit dhe drogës


Nuk është sekret se zakone të këqija të tilla si alkooli, pirja e duhanit dhe përdorimit të drogës, kanë efekte shumë të dëmshme. Por kjo është e rrezikshme jo vetëm ata, por edhe pasojat e zakone të këqija. Ata e shkatërruan trupin, ajo rezulton efekt negativ në indet e muskujve dhe aktivitetin mendor. Nëse pini alkool jashtë mase, si rezultat i zhvillimit të kësaj sëmundjeje të rrezikshme si alkoolizmi, dhe kjo është shumë e vështirë për të kuruar. Nëse pini duhan për një kohë të gjatë, është e mundur kancer të mushkërive dhe sëmundje çamçakëz. Dhe përdorimi i drogës në përgjithësi në periudhën më të shkurtër të çon në shkatërrimin e trurit dhe personalitetit.

Kështu si ju mund të shihni, ndikimi në shëndetin e dëmshme pranisë zakonet. Prandaj, informacioni në këtë ndikim ishte dorëzuar numrin më të madh të mundshëm të njerëzve, ne edituar faqen e internetit dhe vendosi për të folur sot për "ndikim në shprehitë shëndetësore të njeriut të këqija:. Duhanit, alkoolit dhe drogës"

Efektet shëndetësore të pirjes së duhanit

Pirja e duhanit është një nga më të zakonshme dhe një nga zakonet më të dëmshme. Shkencëtarët kanë vërtetuar se tymi i duhanit përmban mbi tridhjetë substanca toksike. Kjo nikotina, dioksidi i karbonit dhe acid hydrocyanic dhe amoniak, dhe shumë substancave të tjera. Dy pako e nikotinës që përmban një dozë vdekjeprurëse të nikotinës dhe pirja e duhanit e bën është se ajo është futur në të pjesëve të trupit.


Proporcioni i nikotinës neutralizon formaldehyde përfshira në duhan dhe është gjithashtu një helm. Tymosur gati njëzet e pesë cigare në ditë, duhanpirës gjak merr rreth tetë gram nikotinës. Ata që gjatë për një kohë të gjatë duhanpirësit shpesh vuajnë nga sëmundje të ndryshme. Mos harroni se pothuajse njëqind për qind e pacientëve me kancer të mushkërive - njerëz të cilët ishin duhanpirës të rëndë.

Më shumë informacion rreth nikotina

Nikotina - një helm nervor, që në doza të vogla mund të prishin qelizat nervore, ajo gjithashtu duket nga frymëmarrje të shpejtë dhe rrahje zemre mund të thyer normë zemër, të përzier dhe të vjella.

Ndërveprimet e gjëndrave endokrine, gjëndra veshkave, një shpërndarje të adrenalin në gjak që shkakton spazma të enëve të gjakut dhe rrit presionin e gjakut. Zemra fillon të rrahë më shpejt. Dobësi ndoshta madje seksual në meshkujt, që do të thotë njerëzit mund të bëhen impotent.

Sëmundje, e cila çon duhanin

Pirja e duhanit është shpesh çon në bronkit kronik, i shoqëruar nga simptoma të pakëndshme të tilla si kollitjes të vazhdueshme dhe fryma shumë të keqe. Inflamacion kronik i bronke që çojnë në pasoja shumë të rënda. Ju mund fibrozë ose dështim të zemrës. Nuk është çudi se ka një duhanpirës në dyspnea, fytyrë fryrë dhe zëri i ngjirurit e zërit.

Nuk janë duhanpirës të rëndë e tuberkulozit kontraktuese. Nëse një person që pi duhan ka dhimbje në zemër, është e mundshme ka një vrull i enëve koronare që ushqejnë muskulin e zemrës, në këtë mënyrë zhvillimin e pectoris. Kjo shpesh ndodh në duhanpirësve infarkt miokardi.

Nëse pirja e duhanit i tepruar mund të shkaktojë vrull e gjymtyrëve të ulëta, të cilat eventualisht mund të çojë në një sëmundje të tmerrshme - obliterating endarteritis. Si rezultat i kësaj sëmundjeje mund të shpëtoj nga gjymtyrë të ulëta.

Mes duhanit nikotina ambliopia mund të vijë verbëri të plotë ose të pjesshëm.

Mos harroni për duhanpirësit pasiv të cilët janë të afërt me duhanpirësit dhe njerëzit të pinë duhan kur ata marrin një pjesë të nikotinës dhe në këtë mënyrë edhe të vuajnë.

Ndikimi i alkoolit në shëndetin

Përkundër faktit se alkooli ka efekt terapeutik, duke ndihmuar me ftohjet dhe sëmundje të tjera, ajo gjithashtu mund të bëjë dëm nëse merret në sasi të tepërt vete.

Midis njerëzve ka një perceptim se alkooli përmirëson disponimin dhe oreks mbledh, aq shumë e konsiderojnë atë një ilaç i madh për lodhje. Konsumi i moderuar i alkoolit nuk e dëmtojnë shëndetin. Për shembull, në doza të vogla, alkooli ka efekte të dobishme në zemër. Por mos harroni se alkooli ndikon në tru, kështu që unë nuk mund në asnjë rast nën ndikimin e saj për të përzënë.

Nëse pirja e tepërt së shpejti mund të jetë sëmundje shumë të keqe të tilla si dëmtimi i veshkave dhe humbje të kujtesës.

Gjithashtu fillon të prishen psikologjinë e njeriut dhe kontrollit emocional është e humbur. Vjen depresionin pashpjeguar dhe çrregullim obsesiv-kompulsiv. Në alkolikët rrjedhin nga la
bëni mëlçisë fillon kesh. Nga doza të vogla më shumë se disa ditë shërohet mëlçisë, por në qoftë se ju pini, pa u ndalur, ju mund vetëm të vdesin.

Ndikimi mbi drogat e shëndetit të njeriut

Drogës e bën një ndikim shumë të fortë në funksionimin e trupit të njeriut. Nëse droga nuk janë përdorur si të përshkruara, ata janë vetëm dëm në trup. Droga psikoaktive çojë në halucinacione, të cilat mund të çojnë në pasoja të paparashikueshme.

Pse është abuzimi i drogës?

• Së pari, fajësojnë koherencë sociale. Nëse një person është në kompani ku përdorimin e drogës, ai dëshiron të tregojë përkatësinë e tyre në grup dhe fillon të marrë ato shumë.

• Së dyti, njerëzit mund të përdorin drogë për kënaqësi. Kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit bëhen të varur. Ndjekja e "të vogla, të shkurtra" gëzimet e shtrenjta atëherë ajo është me vlerë ...

• Arsyeja e tretë është interesi i thjeshtë në të cilën njerëzit të fillojë duke marrë drogë, dhe pastaj nuk mund të ndalet.

• Bollëk dhe argëtuese gjithashtu mund të shkaktojë të drogës. Është duke u mërzitshëm, interes të humbur në jetë, dhe në ndihmë të të njëjtave barnave që përfundimisht mund të çojnë në pasoja të paparashikueshme.

Gjithsesi, zakonet e këqija - ajo shumica e rasteve kurth e njerëzve nuk kanë një "bërthamë" e brendshëm të mendimet e tij duke shkuar në rreth ose të paarsimuar.