Efektet mbi shëndetin e fushave elektromagnetike


Progresi shkencor dhe teknologjik pryvnesshyy jetën tonë një shumë e pajisjeve kandidon për energji elektrike - dorëzuar rezultate. Jeta është bërë më e lehtë. Por çdo arritje janë vetë e tyre dhe në anën tjetër e fshehur - Efektet e fushave elektromagnetike të pajisjeve aktuale në trupin e njeriut. Mbi efektet negative shëndetësore të fushës elektromagnetike atje është këtu i shkruar në media. Më shumë rreth tij një shumë të flasim ... Pra, të gjithë duke parë trupin e tyre një person duhet të jetë i vetëdijshëm për të gjitha rrezatimit elektromagnetik. Në përgjithësi, fushë elektromagnetike është një formë e veçantë e çështjes me të cilën grimcat e ngarkuara elektrikisht bashkëveprojnë.

Burimet e rrezatimit elektromagnetik: e linjës; * Instalimet e vendosur brenda ndërtesës; Pajisje të përdorura në shtëpi; kompjutera; TV dhe radio transmetuese stacion; satelitore të komunikimit; Telefonat celular; instalimet radar; elektrike. Veçanërisht sensitive në fushën elektromagnetike e trupit njerëzor sistemet e mëposhtme: * sistemit nervor - është shumë sensitive të sistemit të energjisë RF jashtëm. Ajo formon një devijim të rëndësishëm në transmetimin e impulseve nervore në të ashtuquajturat përsëritësit nervore bioelektrohimicheskih, dhe nga ajo përfundimisht vjen shtypjen e Aktivitetit të Lartë Nervor dhe dëmtim të kujtesës.


Ndoshta truri shkeljes barrierë gjak-trurit, i cili mund të rezultojë ne patologjite e ndryshme. Gratë shtatzëna gjithmonë duhet të mbani mend se sistemi nervor i embrionit në fazat e mëvonshme është shumë e ndjeshme ndaj rrezatimit elektromagnetik dhe prandaj postaraytsya kufizojnë rrezatimit elektromagnetik mbi minimum. * Sistemi imunitar - fushë elektromagnetike ka aftësinë për të ndryshuar natyrën e infeksionit, ajo formon autoimuniteti, e cila është e shprehur në sulmin e sistemit imunitar të trupit tuaj. Shfaqja e autoimuniteti është patologji të sistemit imun. sistemi endokrin-rregullues - kur ekspozohen ndaj fushave elektromagnetike është stimulimi i gjëndrra e hipofizës, dhe për këtë arsye shuma e adrenalin në rritje të gjakut dhe koagulimit aktivizohet gjak.

Nuk mund të ketë ndryshime në korteksin e gjëndra veshkave dhe strukturën e trurit që është përgjegjëse për reagimet fiziologjike dhe instiktive. Sistemi riprodhues - sistem Femër riprodhues më të ndjeshëm ndaj rrezatimit elektromagnetik se meshkujt. Rrezikshme nga fakti se ndjeshmëria e embrionit të efekteve të këtij lloji është disa herë ndjeshmëria e nënës së tij, e cila është arsyeja pse fusha elektromagnetike të shkaktojnë patologji të fetusit në faza të ndryshme të shtatzënisë. Nëse një grua shtatzënë gjithmonë ka kontakt me rrezatimin elektromagnetik, ajo mund të çojë në lindjen e parakohshme dhe uljen e shkallës së zhvillimit normal të fetusit.

Më të ndjeshëm ndaj ndërhyrjeve elektromagnetike janë fazat e hershme të embrionit gjatë konsolidimit të saj në indet e placental dhe gjatë organogenesis hershme. Sipas një studimi klinik në një kontakt të gjatë dhe të vazhdueshëm me fushat elektromagnetike të çon në sëmundje është dhënë emrin "sëmundje valë radio". Në këtë sëmundje ka ndryshime në sistemin nervor dhe kardiovaskulare. Ata njerëz që janë afatgjatë në fushën e rrezatimit elektromagnetik, vazhdimisht duke u ankuar nga dobësia e përgjithshme, nervozizëm, lodhje, humbje kujtese dhe pagjumësi.

Nuk mund të jenë çrregullime të ndryshme të funksioneve autonome të sistemit nervor te njerëzit.
Sistemi kardiovaskular gjithashtu vuan nga rrezatimi - manifestohet si hipotension, dhimbje të zemrës, dhe jostabilitetit të normës së zemrës. Ata njerëz të cilët janë në krye të detyrës apo për ndonjë arsye tjetër që të jetë vazhdimisht në rrezatim, mjekët vini re ndryshime në strukturën e trurit, shkalla e rigjenerimit është rritur me disa herë. Efektet shëndetësore të fushave elektromagnetike vetëm pas 1-3 vjet më pas duke punuar në kushte të tilla të njerëzve të çon në një ndjenjë të përhershëm dhe në rritje të tensionit të brendshëm, metushlyvosti, kujtesës dëmtuar dhe të gjumit, çrregullime mendore.

Në këtë situatë, ne rekomandojmë versionin e faqes kur përdorni ndonjë pajisje në shtëpi është mbi ta në shtetin më të lartë të mundshëm, pra mos rri duarkryq kundër një mikrovalë të punës, nuk e vënë në kokë, ndërsa gjumi në një telefon celular me një ligët në frigorifer dhe kështu me radhë. d. koshka611,