Efektet mbi shëndetin e rrezatimit elektromagnetik


Gjëja më e rrezikshme në të rrezatimit elektromagnetik që një person nuk e vëren atë, dhe në qoftë se ai sheh diçka, është e vështirë të vlerësohet që vijnë nga kjo "diçka" kërcënim. Valët elektromagnetike nuk kanë erë, pa ngjyrë, asgjë që mund të prekë apo të shihni. Por, megjithatë, efektet shëndetësore të rrezatimit elektromagnetik është mjaft i madh. Në botën e sotme nuk mund ta imagjinoni qenë pa një telefon celular, kompjuter personal, pajisjeve moderne. Këto "pazëvendësueshëm" gjërat rrezatim gjeomagnetike natyror tejkaluar terren disa herë. Laik Normal mund të them asgjë, por shkencëtarët e gjithë bota janë fryrë alarmi.

Sot ajo është një nga problemet më të ngutshme të njerëzimit. Në qoftë se ju lënë atë pambikëqyrur, pasojat mund të jenë katastrofike. Fushë elektromagnetike ka karakteristika të ndryshme. Kjo ju lejon të shqyrtojë veçmas fushë elektromagnetike të krijuara nga pajisje të ndryshme. Le të fillojmë me të thjeshtë - mikroval . Këto soba nuk krijojnë një rrezik të madh për njerëzit. Kjo kontribuon në një numër faktorësh. Së pari, furrat me mikrovalë moderne janë burime të dobëta të rrezatimit elektromagnetik. Së dyti, njerëzit nuk i përdorin ato aq shpesh. Dhe së treti, në se i furrës është në një distancë prej saj, e cila redukton ndjeshëm ekspozimit dhe efektet në shëndetin e njeriut.


Televizor . Rrezatimi i tyre është mjaft i fuqishëm dhe është një kërcënim i fortë për shëndetin e njeriut. Orë TV në proporcion të dozës së rrezatimit të marra nga njerëz. Është distancë të rëndësishëm midis njeriut dhe TV pune, si dhe karakteristika të sigurisë të TV. Të rriturit duhet të kenë frikë për shëndetin e fëmijës, nëse ai luan consoles që janë të lidhura me TV nëpërmjet telave. Kjo distancë luan një rol të madh. Fëmijë është në zonën e rrezatimit maksimal dhe nuk mund të merrni nga ajo, sepse kjo e pengon tela. Është e nevojshme të mendoni ... shkencëtarët e hulumtimit në të gjithë botën janë ulur në të njëjtin rezultat: përdoruesit Cell Phones rrit rrezikun e tumoreve të lobi i perkohshem e trurit.

Fusha elektromagnetike e telefonit celular mund të provokojë qelizat e tumorit. Këshillë: të zvogëlojë numrin dhe kohën e thirrjeve në telefonin e tij celular dhe të kryejnë atë sa më shumë të jetë e mundur nga trupi. Nga rruga gjatë gjumit të tij, gjithashtu, duhet të shtyjë larg nga ju. Tani ne të merrni për burimet më të fuqishme të rrezatimit elektromagnetik në shtëpi - PC . Së pari ne duhet të themi se në këtë rast ka dy burime të valëve elektromagnetike: monitor CRT dhe njësi të sistemit. Kjo rrit doza disa herë. Përveç kësaj, problemi i krijimit të distancës ndërmjet përdoruesit dhe kompjuterit.

Shpesh ajo nuk është e madhe, kështu që punë në kompjuter në një distancë nuk është e mundur. Është e rëndësishme për të reduktuar ekspozimin. Mbani gjurmët e sasinë e kohës që ju kaloni të ulur në frontin e monitoruar. Ky është burimi kryesor i valëve elektromagnetike, me të cilat një është konfrontuar shtëpi. Në rrugët e zënë burimet më të fuqishme të rrezatimit elektromagnetik, tramvaje, linja elektrike, radar, antenat satelitore dhe më shumë. Këtu vijnë për shkak të standardeve të veçanta shëndetësore. Le të flasim për ndikimin e EMR drejtpërdrejt mbi organeve dhe sistemeve të organeve të trupit të njeriut. Më të rrezikuara konsiderohet Sistemi nervor .

Ndikimi i fortë i EMR kontribuon në tru të dobët të punës dhe palcës kurrizore, dhe pjesë periferike të sistemit nervor. Kujtim shkelur, ngadalësuar reagimin, duke rritur fenomene depresive janë çrregullimet e gjumit, rrit nervozizëm, etj Nga valët elektromagnetike dhe vuajtje sistemi imunitar . Efektet shëndetësore të çon për të nuk ka aftësinë për të mbrojtur sistemin imunitar të trupit dhe shkakton kurs më të ashpër të ndonjë sëmundje. Valët elektromagnetike të rritur prodhimin adrenalin . Dhe ai nga ana e tij ndikon direkt në zemër, duke ndërprerë funksionimin normal të tij. Rezultati - qarkullimi i varfër.

Në mënyrë domethënëse vuan Sistemi riprodhues . Reduktuara epsh, prishin zhvillimin e qelizave embrion. Kjo nga ana tjetër çon në një rritje të numrit të fëmijëve me të ndryshme