Ndikimi i kompjuterit në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijëve


Është e vështirë të imagjinohet jeta moderne pa kompjutera. Njeriu bashkëvepron me një kompjuter kudo. Në punë, në kohë të lirë, në shtëpi, makinë, aeroplan - mund të shihet kudo në monitor duket njerëzore. Gradualisht, kompjuteri bëhet një pjesë integrale e jo vetëm të rriturit, por edhe fëmijët. Shumë prindër besojnë se ky fenomen është mjaft pozitive dhe e inkurajoi atë. Ata besojnë se kur një fëmijë është më e mirë në shtëpi dhe troket në tastierë sesa duke ecur në rrugë nuk e di se cila kompani. Si rezultat, fëmija merr qasje të lirë në çdo faqet e internetit, duke përfshirë edhe shumë të dëmshme për mendjen e fëmijës. Pafund kohë duke luajtur lojëra kompjuterike, shumë nga të cilat janë më pak të dëmshme.

Pa dyshim kontroll prindëror dhe kohë të kufizuar kaloi në makinë e duhur mund të sjellë shumë përfitime. Ju mund të gjeni dhe lexoni eBooks tuaj të preferuar, të përdorin një shumëllojshmëri të programeve për zhvillimin e aftësive krijuese. Interneti mund të ofrojnë whiteboards interaktive dhe rrit mundësinë e vetë-arsimit. Megjithatë, në qoftë se një fëmijë nga kompjuteri në veten e tij, kjo mund të shkaktojë dëme të mëdha në formimin dhe zhvillimin e personalitetit të tij të saj. Le të shohim se çfarë ndikimi shëndetësor kompjuter dhe zhvillimi i fëmijëve dhe se ajo është kryesisht shpërndan ndikimin e saj negativ. Shëndeti fëmijë Monitor Rrezatimi ka të njëjtin efekt negativ si ekran televiziv rrezatimi.


Kur një fëmijë një kohë të gjatë ulur në një lojë kompjuterike, trupi i tij mbetet muskujt e tendosur relaksohuni. Stresi i zgjatur ka një ndikim negativ në psikikë dhe mendore zhvillimin e fëmijëve të fëmijës. Gjithashtu të punojnë në monitor dëmton vizionin dhe shkakton pasivitet fizike. Nuk është rrezatim elektromagnetik i trupit. Doza të vogla gradualisht të grumbulluar, dhe disa vjet mund të shkaktojë pasoja të rënda.
Por më i zgjatur i ulur prapa psikikën monitor paragjykimet e fëmijës, siç ndodh gjatë kësaj kohe lodhje. Arsyeja për këtë është neuro-emocional stres i fortë, që kërkon përqendrim të vazhdueshëm dhe reagim të shpejtë në atë që po ndodh në ekran.

Varësia psikologjike Psikologët e fëmijës dhe psikiatër kanë kohë që janë fryrë alarmin në lidhje me lojërat kompjuterike, si ata provokojnë shkelje të vazhdueshme të pjesëve të trurit përgjegjëse për kënaqësi. Si rezultat, fëmija do të ndjehen ato ndjenja përsëri dhe përsëri, dhe luan më shumë dhe më shumë. Ekziston një varësia e vërtetë të krahasueshme me drogë. Përveç kësaj, fëmijët të cilët janë të varur nga këto lojëra janë më agresion se të tjerët dhe të dobët në gjendje për të kontrolluar emocionet e tyre. Shkeljet e horizonteve të fëmijëve Ne të gjithë jetojmë në një botë që çdo ditë ne pobrasyvaet probleme të ndryshme dhe situata me të cilën ju doni të gjeni rrugën e drejtë jashtë.

Ne kemi për të reflektuar për një shumëllojshmëri të zgjidhjeve, dhe zgjidhni një prej tyre, vetëm në opinionin tonë, saktë. Në lojërat elektronike shumë më e lehtë. Pothuajse të gjithë ata kanë thjeshtuar komplot lineare, e cila përfshin përdorimin e një ose dy ose tre mënyra për të zgjidhur situatën. Kjo në masë të madhe zvogëlon mendjen e një fëmije. Atrofi Tij aftësi e imagjinatës dhe fantazisë. Pastaj në zgjidhjen e problemeve reale janë shpesh jo i vështirë, ajo është e humbur dhe nuk mund të gjejnë një zgjidhje. Përveç arratisjes, vrasin ose "finish". Kjo është shumë e rrezikshme. Vetmia dhe mizori edukimi i fëmijëve Shpesh prindërit blej një fëmijë një kompjuter për të marrë atij diçka.

Prindërit punojnë shumë, ata nuk kanë kohë për të komunikuar me një fëmijë të tyre. Si rezultat, komunikimi me makinë zëvendëson fëmijët për të komunikuar me të dashurit. Kjo çon në zbrazëti dhe vetmia. Për më tepër, këto klasa të shkaktojë ai zhvillimin e egoizmit. Bazuar në skenarin më të madhe të këtyre lojrave, ata bindin njeri pak se "mbijetesa e më të fortit" ose "gjithkush mbijeton veten e tij." Si rezultat, fëmija fillon të perceptojnë foto gabuar të botës. Ai e shikon të tjerët si armiqësore ndaj karaktere. Çfarë shkakton një qëndrim agresiv dhe shpesh brutale ndaj njerëzve dhe kafshëve të tjera. Disa fëmijë madje të pushojë në njoftim që jetojnë në botën e vërtetë.

Në këto raste, vetëm një specialist mund të ndihmojë psikolog. Dhjetë vjet më parë një fëmijë ka vështirësi në komunikimin me njerëz të tjerë në jetën e vërtetë, mund të përpiqet për të ndryshuar vetveten dhe për të gjetur hapat për konvergjencë, sot situata është krejtësisht e ndryshme. Në vend të gjetjes së një zgjidhjeje, fëmija i mbyllur në një i zhytur plotësisht në botën virtuale. I tillë është ndikimi i një kompjuteri. Atje ai gjen miq të rinj dhe duke folur në heshtje me ta vetëm në mënyrë anonime. Ai është shumë i përshtatshëm - nuk ka nevojë për të kërkuar për qasjet që të përshtaten me një person tjetër. Nuk ka nevojë të mësojnë të komunikojnë dhe të kujdeset për ndjenjat e njerëzve të tjerë. Ju mund të sillen si të duan dhe nuk të vjen turp të metat e tyre.

Sigurisht, është e pamundur për të parandaluar plotësisht fëmijën për të bashkëvepruar me kompjuter. Por për të kufizuar këtë ndërveprim. Ne kemi nevojë jo vetëm kontroll prindëror, por vëmendja juaj është i nevojshëm për fëmijët! Më të bisedoni me ata, kushtoj ata në rast familjen tuaj së bashku të shikoni për zgjidhje të disa problemeve jo shumë komplekse familjare. Luaj me fëmijën tuaj në lojëra rrjet, të mësuar aftësitë e komunikimit. Dhe shpjegon se çfarë për të luajtur dhe çfarë duhet të shikojnë. Svetlana,