Efekti i pastë dhëmbësh mbi dhëmbët, dhëmbët në trup


Shëndetin e dhëmbëve tanë varet tërësisht mbi gjendjen e trupit, dhe anasjelltas. Për shembull, ulcerat, shumë shpesh të sëmundjes periodontale. Në ulçerë stomakut, gastriti zakonisht fillon depozitat bollshme e gurit. Gjithashtu, pamja e saj është shpesh ndikon e shfaqjes së sëmundjeve të traktit gastrointestinal. Disa studiues argumentojnë se ekziston një lidhje e ngushtë midis shëndetin e dhëmbëve dhe statusin e kujtesës. Me rënien e numrit të dhëmbëve, reduktuar aftësinë për të shpejt të mësuar përmendësh. Bakteret Dentare mund të sjellë në zhvillimin e një sulmi në zemër. Shkencëtarët besojnë se mungesa e higjienës orale për 70% rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Çfarë mund të konkludohet në lidhje me ndikimin e shëndetin e dhëmbëve të trupit në tërësi. Prandaj është e rëndësishme për të monitoruar ato dhe të kryejë higjienës orale të përditshme, larja e atyre pastë dhëmbësh të përshtatshme. Dhëmbët Normal larja dy herë në ditë është në gjendje për të zgjatur jetën e 10 vjet ose më shumë. Si ju ndoshta mendoi, sot në vend, ne do të flas me ju në lidhje me ndikimin e pastë mbi të dhëmbëve, dhëmbët në trup. Çfarë ndikimi ka pastë dhëmbësh për shëndetin e dhëmbëve? Makarona mirë ka shumë prona. Për shembull, ajo duhet të shpejt të hequr pllakën dhe parandalimin e shfaqjes e saj, për të forcuar smaltin e dhëmbëve, për të siguruar një forcimin efekt të përgjithshëm mbi dhëmbë, etj Por të tillë një ushqim ideal nuk ekzistojnë.


Nuk është se kjo paste nuk mund të bëhet, por kjo nuk ka gjithmonë nevojë për të gjitha këto cilësi në një dhëmbë të pastër. Dikush vuan nga prishjen e dhëmbëve, tjetri nuk ka të shpëtoj prej gurit, dhe i tretë vuan ndjeshmërinë e dhëmbëve dhe në përgjithësi nuk mund të pastruar ato, sepse ai fort pas pastrimit mishrat rrjedh gjak. Prandaj, prodhimi i llojeve të ndryshme të pastë dhëmbësh për qëllime të ndryshme. Ato mund të ndahen në katër grupe: higjienën orale, trajtimin dhe parandalimin, ilaçe, zbardhjen pasta ne marrim këto grupe më shumë, të mësojnë për sfidat që secili në grup lufton, flasin për efektin e çdo lloj paste mbi dhëmbët tuaj.

Mjete higjienike Këto xhel nuk janë duke luftuar me sëmundjet e gojës. Ata janë përdorur për pastrimin e dhëmbëve dhe freshening. Ata janë zakonisht nuk përfshihen fluori. Ky grup përfshin pastë dhëmbësh për fëmijë. Fëmijët shpesh gëlltitje paste dhe përmbajtjen e substancave të ndryshme, mund të japë një efekt toksik mbi përdorimin e shpeshtë të fëmijëve. Prandaj, deri në 5 vjeç është e rekomanduar për të përdorur mjetet me fluoride të ulët apo jo. Në pasta fëmijëve Ky grup përfshin lustrim produkteve që përmbajnë gërryese.
Trajtimi dhe parandalimi Ky grup përfshin pasta që përmbajnë substanca të cilat kanë një efekt parandalues ​​dhe për të parandaluar prishjen e dhëmbëve, sëmundje çamçakëz.

Këto objekte zakonisht përmbajnë përfshin fluori, kalcium, disa antibiotikë në sasi të vogla. Ky është grupi më i madh të përfaqësuara në treg - më shumë se 90% e të gjithë pastas janë në këtë grup. Qëllimi i tyre - parandalimi, dhe nuk mund t'i atribuohet një grup ilaçe higjienës. Por, në qoftë se pas spastrimit mishrat e dhëmbëve gjakderdhje, dhëmbët lënduar pasi të hahet ushqim të nxehtë ose të ftohtë dhe pije, ose ju keni sëmundje periodontale, ju duhet të përdorni një pastë të veçantë mjekësor që siguron një efekt të shëndetshëm në dhëmbë. Zgjedhja e këtyre fondeve nuk është e madhe, por ata janë gjithashtu duke luftuar me sëmundjet e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve në mënyrë efektive.

Pasta terapeutike Nëse dhëmbët tuaja apo mishrat diçka e gabuar, konsultoni një periodontist specialist dhe për të marrë në mjekësinë e kujdesit ditor. Në treg ka dy prej këtyre fondeve paste se rekomandojnë mjekët dhe pacientët lavdërim. Një shumë e lirë, e brendshme - "Forest balsam". Një tjetër shumë më të shtrenjtë - Parodontax. Në ekstraktet e para mjet janë lisi, bredhi, hala pishe. Struktura e sode dytë pjesën që në mënyrë efektive pastron dhëmbët. Gjithashtu Parodontax përfshin ekstrakte të gjashtë bimëve. Të dy automjetet kanë efekt anti-inflamator dhe qetësues, duke luftuar prishjen e dhëmbëve, sëmundjet periodontale lehtësimin kusht.

Zbardhues Këto xhel brez i ri nuk e dëmtojnë smaltin e dhëmbëve, sepse ato përmbajnë granula dhe substancave të buta sintetike që në mënyrë efektive mund të shpërndajë pllakë. Për efekt të vazhdueshme, zbardhjen pastë dhëmbësh duhet të përdoret në mëngjes dhe në mbrëmje gjatë muajit. Ata nuk janë të rekomanduara për fëmijët dhe adoleshentët, si veprim i tyre mund të ndikojë negativisht në sipërfaqen e dhëmbit që nuk është formuar ende plotësisht. Makarona më i mirë në këtë grup konsiderohet - Rembrandt. Ajo mund të blihen në klinikat dentare. Ndikimi i dhëmbëve në trup nuk është në dyshim. Problemet dentare nuk janë të padëmshme, siç disa besojnë.

Këto sëmundje mund të shkaktojë inflamacion të rrezikshme të organeve të brendshme, helmim të gjakut dhe madje edhe vdekje. Prandaj, shenja e parë e përkeqësimit të dhe mishrat e dhëmbëve duhet të kontaktoni dentistin tuaj. Ai dhe të rekomandojë përshtatshme për ju pastë dhëmbësh. Cheers! Svetlana,