Ndikimi i shëndetit për jetën, mënyrën e jetesës për person


Duke përshëndetur personin me të cilin festat, ne shpesh dëshironi shëndetin. Pas të gjitha, shëndetësor është një nga komponentët e një jete normale. Dhe jeta është e bukur kur ka shëndetësor. Por ju e dini se nuk është e drejtë. Shpesh ne nuk kemi kohë për të menduar për shëndetin e tyre, pavarësisht ritmin tërbuar të jetës. Kjo është arsyeja pse sot ne do të flasim për ndikimin e shëndetit të jetës, një mënyrë e jetës për njeriun. Çfarë pyetje filozofike, por në të vërtetë, në qoftë se jo përçartje, aplikimi praktik. Puna shpesh nuk është shumë i lëvizshëm, na merr një të tretën e jetës sonë. I tretë i dytë i merr gjumi, shpesh jo shumë të shëndetshme.

Mesatarisht rreth një orë në ditë është shpenzuar në procedurat sanitare. Dy orë në ditë është në rrugë për të punuar dhe në shtëpi. Ende rreth dy orë shpenzohen për ushqim. Nëse kjo është dita juaj përfundon, ju jeni shumë të lumtur, sepse ju kemi rreth 3 orë të lirë.
Sot, megjithatë, vetë-edukim popullor, të marrë pjesë në trajnime të ndryshme dhe kurse për punë në letër të dytë. Pra, ndonjëherë këto tre orë të lirë të rritet 6-8 orë, i zënë, i cili kompenson për një gjumë të shkurtër, ushqim të shpejtë, më shpesh sesa jo të shëndetshme ndonjëherë të duhet të sakrifikojë edhe procedurat sanitare higjienike, për të arritur qëllimet e tyre ose, për shembull, të mbuluar Detyrimet e kreditit.


Ekspertët gjithashtu rekomandojnë të paktën një orë në ditë për të paguar shëndetin e tyre. Që ose të ushtrojë ose të angazhohen forcim ose vizitoni një sallon masazh, etj Me fjalë të tjera, të bëjë atë që është e dobishme për trupin tuaj. Ndikimi i shëndetit për jetën Le të përpiqemi të kuptojmë se si ndikon shëndetësor jetën e tij. Një person i shëndetshëm qëndron jashtë nga turma e përgjithshme si të bukur, personalitet të fortë, e cila të ketë sukses. Një person i tillë është gjithmonë një humor të mirë dhe ai nuk është i zhytur në probleme personale, ajo rrallë kapërcen depresionin dhe jetën personale një njeri gjithmonë në krye.

Ata njerëz që nuk kujdesen për shëndetin e tyre, zakonisht të shikoni me zili në ata njerëz dhe besoj se ata nuk janë në gjendje të jenë të njëjta. Por ky është një gabim i madh, të gjithë, pavarësisht gjinisë dhe gjendjes fizike, i aftë për të monitoruar shëndetin e tyre. Çështja e shëndetësisë është shumë e rëndësishme tani, duke pasur parasysh gjendjen e përgjithshme të mjedisit. Natyra Dirty gradualisht ndikon në shëndetin e njeriut. Uji i pastër është i varfër sot, ujë në shumë rezervuare nuk janë të përshtatshme për të pijshëm, dhe disa edhe për not, ajër vetëm në fshatra nuk i ngopur me substanca të rënda, duke përfshirë exhausts makinave.

Banorët e njëjta urë, e rrethuar nga të gjitha anët nga prodhimi. Fabrikat, mullinj. Rreth miliona makinave dhe njerëzve të humbur në ngutje dhe nxitim, dhe trupin e tij më e vështirë dhe më e vështirë për t'i rezistuar. Prandaj, popullsia më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve dhe shkelje të ndryshme të jetës. Këtu është ndikimi në jetën e mjedisin. Ndikimi i jetesës në njerëz Faktorët e jashtëm rëndë degradojë trupin e njeriut, por faktorë të brendshëm të bëjë jo më pak, dhe në shumë raste rol edhe më të rëndësishëm. Një faktor i rëndësishëm është se jeta ka zgjedhur për veten e tij një njeri. Për njerëzit në dobësi të ndryshme të shijshme, për shkak të faktit se në vendin tonë këto dobësi janë në dispozicion në shumë prej fëmijërisë atje zakonet e këqija.

Nga ana tjetër, ajo është me zakone të këqija të fillojë një problem shëndetësor. Disa njerëz preferojnë të pirë një herë në javë, disa herë në ditë, dikush pi dy cigare në ditë, disa dy pako në ditë. Numrat nuk kanë rëndësi. E rëndësishmja, prania e shprehive të këqija në mënyrë të konsiderueshme dëmton shëndetin. Nuk është një shtet i lodhjes kronike, dobësi, gjumë i trazuar, dhëmbët prishen shpejt, thonjtë, të përballet me të dhimbshme e merr ngjyrën dhe është vetëm jashtë shenja. Imagjinoni ndodh brenda. Nën zgjedhën e alkoolit dhe duhanit të brendshëm të organeve të vuajë krizë të madhe. Në tru qeliza të vdesin, cerozë mëlçisë zhvillohet me kalimin e kohës në kollë kronike ose të lehta, Zoti na ruajt, kancerin.

Ndikimi i jetës me xham dhe tsibarkoy dispozicion të shoqërisë sepse ata vykoshuyut numrit të njerëzve. Për sistemin kardiovaskular është gjithashtu një shok i madh. Pra, nëse ju doni të lë zakonet e tyre të këqija, mos prisni deri në fund të paketave apo fund të shishe. Hidhe tani. Cigare - në plehra, eshtrat e alkoolit - në lavaman. Në të rriturit, siç e dini shumë pak kohë të lirë. Dhe, sigurisht, ata do të përpiqen të kushtojnë kohën e lirë të tij. Dhe ka njerëz që kanë të sakrifikojë edhe nevojat më elementare. Por me të vërtetë, në këtë rast ne nuk mund të ndikojë në shëndetin tuaj? Sigurisht, ne mund.

Për këtë ne kemi nevojë për të maksimizuar përfitimet e gjitha që ne bëjmë çdo ditë. Jeta shëndetshëm Ndikimi madhe për një person që bën një ëndërr. Ne fle pothuajse çdo ditë, dhe gjumi i shëndetshëm varet se si ne të shpenzojnë të nesërmen. Ka disa këshilla të ekspertëve se si për të përmirësuar cilësinë e gjumit pa e ndryshuar ose reduktuar kohëzgjatjen e saj. Njëri prej tyre thotë se ju duhet të shkoni në shtrat para mesnatës. Një anglez, i cili kushtoi jetën e tij për studimin e gjumit, ndjeu që 01:00 e gjumit para mesnatës është orë 2m gjumë pas. Gjithashtu, ekspertët rekomandojnë cikle Numërimin e gjumit, atëherë nuk ka rëndësi se sa keni fjetur, ju do të ndjehen të gëzuar.

Bëjeni një rregull për të ngrënë ushqim të shëndetshëm. Shmangni ushqim të shpejtë dhe të hani vetëm atë që ju boo