Efekti i vajrave thelbësore në trupin e njeriut


Ndikimi i aroma për gjendjen mendore dhe emocionale është vërejtur në kohët e lashta. Ai studioi me kujdes, veçanërisht në Lindje, ku Erës kultura përsosur, analizuar dhe e aplikuar në praktikë në fusha të ndryshme të veprimtarisë njerëzore, nga praktikat mistike në mjekësi. Kjo është për shkak se era nuk është vetëm për kafshët, por edhe për njerëzit luan një rol shumë të rëndësishëm. Shumë kohë para janë zhvilluar dhe përsosur analizues vizionin dhe dëgjimin, ndjenja e erë e ka bërë atë të kafshëve informacionin e parë mjaftueshme për të mbështetur jetesën e tyre. Për fat të keq, njerëzit janë të rrallë të vetëdijshëm për këtë fakt, ndërsa frekuencave takime të ngushta me ndikimin e erë të jetës së tij.

Për shembull, ka raste kur një person ju nuk keni bërë asgjë të keqe, përkundrazi, ka ndihmuar në çdo mënyrë, por ju ende nuk e pëlqen atë. Shpesh kjo është për shkak të faktit se era është perceptuar nënndërgjegjeshëm ka një efekt negativ në psikologjinë tuaj, dhe për këtë arsye është refuzim pa ndjenja. Kjo ndodh dhe anasjelltas. Nga rruga, disa studiues argumentojnë se shfaqja e simpatisë dhe antipatisë midis burrave dhe grave varet nuanca delikate erë karakteristike për çdo person.
Dhe ka të ngjarë që të mos e saktë për të thënë "dashuria në shikim të parë" dhe "dashuri në erë të parë." Shembuj të ndikimit të erë në jetën e njeriut mund të japë një shumë, por ata do të provojnë vetëm një të vërtetë të thjeshtë - mendjen e lexuar informacion nëpërmjet sytë dhe veshët, dhe nënndërgjegjeshëm - përmes kontakt dhe erë.


Luajtur Fundit në këtë primatin palë sepse ne nuk gjithmonë kanë mundësinë për të prekur dhe erë gjithmonë perceptojnë, nëse na pëlqen apo jo. Ato ndikojnë në gjendjen tonë fizike dhe mendore mund të përmirësojë disponimin, të pushojnë, të krijuar siklet ose të shkaktojnë emocione negative, tensionin e brendshme dhe ndjenjën e melankolik. Këto odors një ndikim të thellë sepse receptorin nuhatjes zhvilluar një nga të parë, dhe kështu qendrat e saj kortikare janë të vendosura në pjesën më të vjetër të trurit, të ashtuquajturit kalë gyrus detit dhe kënd amonit. Pranë tyre është sistemi limbic, përgjegjës për emocionet.

Sistemi limbic lidh lëvore dhe strukturat kortikale të trurit që është i vetëdijshëm dhe nënndërgjegjeshëm, koordinon procesin e të nuhaturit, neurohumoral dhe reagimet associative. Fundit rri aftësitë më të larta mendore të tilla si kujtim, të menduarit logjik dhe imagjinatës. Kjo "lagje" e bën ndikimin e mundshëm të odors mbi mendor, dhe kusht për këtë arsye fizike që nuk mund të marrë e kaluara shkencëtarët studiuar njeriun. Kështu, në fiziolog të shekullit të nëntëmbëdhjetë e famshme PA Istamanov, kryerjen e eksperimenteve të shumta zbuloi një marrëdhënie interesante: stimulim të nuhatjes analyzer vajra esenciale të bergamot dhe u rrit shkaktoi një rënie të presionit të gjakut dhe pulsin e ngadaltë, duke rezultuar në një mendje të qetë dhe të brendshme rehati, dhe "odors", përkatësisht, shkaktoi një rritje të presionit të gjakut, rritjen e normën e zemrës dhe çoi në shfaqjen e nervozizëm pa ndjenja brendshëm dhe parehati.

Si rezultat i eksperimenteve të mëtejshme jo vetëm Istamanova, por shkencëtarë të tjerë zbuluan se era e naftës bergamot përmirëson mprehtësi vizuale në terr, e rrit ndjeshmërinë për sytë e gjelbër dhe redukton kuqe. Rose ka një efekt pozitiv në sistemin kardiovaskular, dhe kështu me radhë. D. Në shërimin e sotme është përdorur jo vetëm zhvillimin e studiuesve europianë dhe përvojë të pasur e vendeve të Lindjes, ku shkenca e Aromatherapy ka më shumë se një mijë vjet. Merrni, për shembull, Ayurveda - sistemi indian shëruese, e cila Aromatherapy caktuar një rol të rëndësishëm. Çfarë është kjo për shkak të ndikimit të vajrave aromatike?

Sepse receptorët nuhatjes atomet dhe molekulat e substancave aromatike të bien direkt në tru, për këtë arsye, efekti i tyre është pothuajse menjëherë, dhe i njëjti për shkak të efekteve të tyre komplekse në trup. Nëse, përveç mbytje, dhe pajisje të lidhura të tilla si masazh duke përdorur vajra esenciale dhe banjot aromatike, efekt në trup është pothuajse totale. Ka disa mënyra themelore për të përdorur vajra esenciale për të adresuar problemet psikologjike dhe emocionale. Më e zakonshme e tyre - përdorin ndezjes naftës për të krijuar një atmosferë të rehatshme në dhomë. Gjithashtu, për "përgjigje të shpejtë", ajo është e rekomanduar për të lagur maja e shalle thelbësore të naftës dhe për të mbajtur atë në xhepin tuaj, në disa raste, për të të jetë në gjendje të shpejt të thith aromën e saj.

Ndonjëherë këto qëllime janë medallions. Fundi, për ndikimin thellë dhe më të qëndrueshme në psikikë, jane ekuivalente te trajtimit përdorur banjot aromatike marra çdo ditë me vaj zgjedhur posaçërisht esencial tek nje situate ose nje perzierje e vajrave. Çfarë një mënyrë për të ndikuar aromatike zgjidhni është deri tek ju në detyrat që ju duhet për të zgjidhur. Kur ju zgjidhni duhet të udhëhiqet nga një rregull i thjeshtë: ju vetëm scents këndshme mund të bëjë një ndikim pozitiv në psikikë, dhe ata që shkaktojnë edhe më të voglën pakënaqësi dhe refuzimi, e padobishme për këtë qëllim, megjithatë veti të mrekullueshme ato në pronësi.

Të paktën mendërisht erë nuancë plotësisht ta ndryshojnë pamjen e perceptimit të tij nënndërgjegjeshëm, dhe kështu anuloj tërë efekt shërimi. Trust intuitës tuaj dhe ndjenjën tuaj të nuhatjes. Më shumë për efektin psiko-emocionale të vajrave thelbësore mund të lexojnë në një tjetër artikull. Alexander,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!