Efektet e OMGJ-ve në shëndetin e njeriut, riprodhimin


Kohët e fundit, shumë mund të dëgjohet në dobi ose dëm të OMGJ-ve. OMGJ - të modifikuar gjenetikisht organizmi atë. Për ta bërë më të lehtë për të kuptuar kuptimin e këtij koncepti, të imagjinojmë se një organizëm futur disa gjene që janë të mungojnë në tjetrin. Këto gjene janë shpesh përgjegjëse për disa nga vetitë e trupit. Për shembull, prej trangujve mund të futur gjenin që është përgjegjës për acar, që mund të rritet trangujve dhe ruajtur në temperatura të ulëta. Çfarë është kaq e keqe, ju mund të mendoni, veçanërisht ushqimet e modifikuara gjenetikisht janë më të lira konvencionale?! Megjithatë, të gjithë nuk është e mirë, sepse ne tashmë e dimë se ka efekteve të dëmshme të OMGJ-ve në shëndetin e njeriut, riprodhues organet e tij riprodhuese.

Për të filluar rrezikun Treguar, produkte dmth cila shpesh përmbajnë OMGJ. Këto perime të tilla si misri, domate, patate, mishit dhe produkteve, zëvendësim sheqer dhe kos. Çfarë bën OMGJ per trupin e njeriut? Shkencëtarët nuk kanë dhënë ende një përgjigje e saktë nëse OMGJ janë të dëmshme për trupin e njeriut ose të shëndetit jo, në asnjë mënyrë të dëmtohet njerëzore. Një grup i shkencëtarëve argumenton se duke përdorur organizmat e modifikuar gjenetikisht njerëzimin artificialisht mund të rritet organeve njerëzore. Pa dyshim, kjo është një arritje e madhe në fushën e organeve të brendshme të njeriut transplantim, megjithatë, ajo është ende spekulime vetëm me asnjë dëshmi.


Një tjetër grup i shkencëtarëve stridently argumenton se OMGJ janë të dëmshme për njerëzit. Dhe këto supozime janë dëshmi të drejtpërdrejta. Perdorimi i produkteve të përmbajnë OMGJ çon tek çrregullimeve metabolike të trupit njerëzor, reaksionet alergjike, ulur imunitetit. Shkencëtarët qenë gjithashtu treguar se përdorimi i OMGJ-ve për fruta në rritje dhe perime të çon në barërat e këqija të modifikuara gjenetikisht, shpërnguljes bimët natyrore. Shkencëtarët kanë treguar se perimet e modifikuara gjenetikisht janë toksike vënë re ndikimin e OMGJ-ve në riprodhimin njerëzor. Edhe dëmtuesit e insekteve nuk janë në rrezik për sulm nga bimët OMGJ. Nga ana tjetër, bimët GM mund të interbreed, që rezulton të shfaqet individë eskaloi.

Bimët GM mund të çojë në këto sëmundjet, alergji, kanceri, diabeti, çrregullime metabolike. Prandaj është e nevojshme për të ruajtur të ndjeshme ndaj produkteve të tilla. Shpesh, paketimi është emërtuar, por jo gjithmonë. Në këtë rast, ju duhet të i kushtoj vëmendje për të plotësuar. Pothuajse të gjithë aditivëve të ushqimit Grupi E rrezikshme për njerëzit. Veçanërisht rrezikshme janë shtues E-103, E-104, E-122, E-141, E-150, E-171, E-173. Duke parë paketimin e këtyre aditivëve të ushqimit duhet të mendojnë disa herë, dhe nëse duhet të hani ushqim të tillë. Besohet se gjenet shtuar në ushqim, mund të shkaktojnë mutacione në njerëzit pas gëlltitje.

Për shembull, për një perime holodostiykosti shtuar gjen peshk. Pyes veten se çfarë ai mund të bëjë në trupin e njeriut. GM gjithashtu kanë një ndikim të madh në imunitetin e njeriut, i cili është i pavarur nga antibiotikët për të cilën sëmundje është edhe e nevojshme. Shkencëtarët japin shumë vëmendje për të studiuar ndikimin e OMGJ-ve në trupin e njeriut. Ndërsa shumica e dijetarëve janë të prirur të mendimit se OMGJ dëmtojnë trupin. Prandaj, në disa vende, një moratorium në prodhimin e produkteve të tilla. Njerëzit gjithashtu duan të këshillojë shmangie dyqane me produkte që përmbajnë OMGJ. Frutat dhe perimet janë më të mira të rritet atë vetë, pa të cilat gjen apo shtesa.

Mos ndjekje të lirë. Është më mirë të paguajnë më shumë për një produkt me cilësi dhe për të ruajtur shëndetin. Kjo nuk është gjithmonë që duket e bukur është e mirë! Nicholas,