Efektet e alkoolit në trupin e burrit të saj gjatë konceptimit


Alkooli është një pjesë integrale e të gjithë njerëzve modern. Ende aty vjen një kohë kur personi i vetëdijshëm mendon për mënyrën se si abuzimi i alkoolit mund të ndikojë pasardhës të ardhmen. Kjo çështje është veçanërisht e rëndësishme tani, kur futem në të gjithë refuzimin e përdorimit të pijeve vështirë. Edhe paraardhësit tanë vënë re se të rinjtë të cilët shpesh e përdorur alkool, kanë lindur fëmijë me të meta. Megjithatë, ata nuk e vlerësojnë plotësisht shkallën e problemit dhe pse në Romën e lashtë u ndalua konsum të alkoolit vetëm seks e më të drejtë. Kjo dispozitë ka qenë e rregulluar dhe alkoolit ndaluar gratë të bëjnë vetëm 30 vjet, se ata që ishin të moshës riprodhuese.


Një ligj i ngjashëm në një kohë ka vepruar në Indinë e lashtë. Shkelur gruan e tij mbi ballin me një hekur të nxehtë shishe vypalyuvavsya siluetë. Ajo rezulton se para se me ndikimin e alkoolit në konceptimin e njerëzve konsiderohet një mit. Prandaj përdorimi i alkoolit nga burrat nuk konsiderohej diçka tashmë e turpshme. Paraardhësit tanë besonin se këta pasardhës nuk ka gjasa për t'u prekur. Ky mit dhe ende jeton në shoqërinë tonë dhe shumë njerëz vazhdojnë të besojnë në të, duke besuar se 50-100 gram para konceptimit nuk ka dëm. Kjo është pavarësisht nga fakti se këto të dhëna janë 100 për qind mohuar dhe gjykata të shekullit të 21-të! Pra, çfarë është me të vërtetë ndikimi i alkoolit në trupin e burrit të saj gjatë konceptimit?


Pothuajse të gjitha organet e njeriut (burra dhe gra) të bien nën ndikimin negativ të alkoolit nëse vodka, alkoolit holluar ose birrë. Kur efektet anësore toksike të pijeve alkoolike në trupin e mashkullit zvogëlon rezistencën e tij ndaj infeksioneve, të shqetësuar metabolizmin. Veçanërisht i prekur mëlçisë, zemrën, veshkat, trurin, plakjen e parakohshme. Në përdoruesve të alkoolit burra nën ndikimin e tij ndikon gjëndrat seksuale, ulur prodhimin e spermës, ndërprerë aktivitetin seksual. Në burra, më shpejt ose më vonë ka pafuqi, dhe në drejtim të njeriut është seksualisht impotent.

Burri i Alkooli gjatë konceptimit redukton aktivitetin dhe lëvizshmëri të spermës, shtrembëron strukturën e tyre gjenetike për shkak se ajo është një helm për çdo qelizë. Si rezultat, statistikat tregojnë se i meshkujve të cilët rregullisht pinë alkool janë të lindur mendërisht dhe fizikisht fëmijët e sëmurë. Ne gjithashtu e dimë se një grua nuk pi alkool dhe udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme praktikisht garantuar një kurs të vështirë të shtatzënisë, në qoftë se ajo merr shtatzënë nga një njeri i cili shpesh piu. Megjithatë, kjo ndodh jo gjithmonë varet nga karakteristikat e gruas veçantë. Por në shumicën e rasteve ajo është.

Ngjizje e rëndë manifestohet me toksicitetit të shpeshta, edemë, të vjella, dëmtimit të funksionit renal, rrit presionin e gjakut. Përveç kësaj, mund të ketë dhimbje barku të rënda. Të gjitha këto manifestime, natyrisht, ndikojnë negativisht në zhvillimin intrauterin fetusit dhe për të rritur mundësinë e komplikimeve dhe vështirësitë në lindjen e fëmijës. Konsideroni, si një embrion mund të zhvillojnë normalisht me qelizën e seksit burri që është dëmtuar nga alkooli dhe kjo është në të vërtetë të dëmtuar. Në shumë raste, nën ndikimin e faktorëve të pafavorshme që rezultojnë nga të pijshëm para konceptimit (qoftë mashkull apo femër), fruta mund edhe të vdesin ose të jetë parakohe lindur.

Përveç kësaj, paraqitja e kequshqyerjes fetale. Në raste të tilla, fëmijët janë të lindur me peshë të ulët të lindjes, rrudhosur, lëkurë të thatë, ku ka të çara dhe chafing, madje edhe kujdes shumë të kujdesshëm. Në këto fëmijë shtresa e nënlëkurës yndyrë është shprehur shumë i dobët, dhe kockat nuk janë të zhvilluara mirë. Është e mundur që fëmijët të kenë çrregullime të sistemit nervor. Përveç kësaj, trupat e tyre të keq reziston infeksion. Në disa raste me moshën e fëmijëve kanë mangësi mendore, hypoplasia të trurit, vonesë mjek në zhvillimin mendor, zhvillimin e idiotësi dhe çmendje. Nëpërmjet eksperimenteve në kafshë ajo u bë e njohur se femrat qe nuk ka dhene alkool, dhe meshkujt të cilët rregullisht pinë alkool, për shtatë brezat e konstatuara pas vdekjes intrauterine të fetusit.

Dhe të gjithë të lindur në këto prindërve cubs ishin të dobët, dobët u sëmurë dhe shpesh vdiq gjatë rritjes së sëmundjes. E njëjta gjë ndodh me njerëzit. A është kjo dëshmi e qartë se ndikimi i alkoolit mbi njeriun, duke përfshirë kur konceptim nuk është pozitive?! Por kjo rezulton se nuk është për të gjithë. Pra, në prindërit e pijshëm janë të lindur shpesh fëmijët të mësojnë keq, neutral, dembel me aftësi të kufizuara. Sigurisht, fëmija i një familje të lumtur mund të jetë cilësi e tillë. Por në këtë rast është e mundur që gjyshërit mangësitë e fëmijës apo stërgjyshërit autorët që përdoret alkool. Është e ditur se 70% e njerëzve që vuajnë nga alkoolizmi, alkolikët ishin prindërit, dhe vetëm 10 për qind - e nënës.

Artikuj të shumta dhe gazeta thekson ndikimin negativ të alkoolit në trup të burrit të saj gjatë konceptimit, dhe shumica e autorëve besoj se gjëja e parë që një baba duhet të jetë përgjegjës për shëndetin e pasardhësve, dhe gjatë konceptimit ai ka për të eliminuar alkool nga jeta juaj. Sa kohë? Dhe mos pini alkool para se burri konceptim të ketë një muaj të tërë, siç është provuar se molekula e fundit e alkoolit excreted vetëm 29 ditë pas marrjes së alkoolit fundit. Pra, Mode "asnjë pikë uji në gojë" gjatë muajit të para konceptimit duhet të përballojë një domosdoshmëri!

Elvira,