Hidropizi në testis porsalindur, trajtim Hydrocele


Hydrocele Hydrocele ose - një gjendje në të cilën test akumulon në membranat e lëngut barkut. Kjo sëmundje mund të vërehet në burrat e moshës vetëm shkakton mund të jenë të ndryshme. Këtu ne do të flasim sot rreth sëmundjes në moshë shumë të re, them atë që është hydrocephalus në testis porsalindur, trajtimi i kësaj sëmundjeje. Nënat e reja mund të mos jenë të vetëdijshëm për këtë sëmundje dhe ndryshimet në fëmijën scrotum thjesht nuk mund të humbasë. Megjithatë, në qoftë se scrotum ishte asimetrike dhe kjo rezulton trupin dendur, duhet të fillojë të alarmin. Dhimbje hidropizi testicular nuk shoqërohet me simptomat, kështu që nuk do të jetë në gjendje të përgjigjet në praninë e saj.

Lëkura e scrotum gjithashtu nuk ndryshon, ai mbetet si fleksibël dhe të lëvizshme. Temperatura e scrotum nuk rritet dhe lëkura nuk ndryshon ngjyrën e saj të zakonshme. Por në qoftë se ju ndiheni një anë të zgjeruar, ne mund të shohim arsimin, formë konike, me top përballet deri. Ndonjëherë, në pozicionin e shtrirë në shpinë ky formacion mund të reduktohet, sepse një sasi e vogël e lëngut rrjedh përsëri në zgavrën e barkut. Shkaku kryesor i testiseve hydrops fëmijë janë raportet e procesit vaginale e peritoneum nga zgavrën e barkut. Fakti se testikujt janë formuar fëmijën në bark të tij.


Gonads formuar para dorëzimit fillon të zbresë në scrotum, ndërsa kapjen pjesë të peritoneum. Ajo formon një pjesë e koqe peritoneum vagina është burim i mëtejshëm i predha vezë. Nga lindja apo në javët e para të jetës testikujt e djalit mesazh vaginë nga zgavrën e barkut ka mbuluar me bar. Por në qoftë se jo, atëherë një kanal i formuar në membranën e koqe merr fluide, duke shkaktuar hidropizi. Kjo quhet çift hydrops. Përveç kësaj, hidropizi trauma neonatale lindjes mund të shkaktojë inflamacion dhe predha në të testiseve dhe shtojca të tyre.

Është thënë se vetë test të prodhuar lëng shell. Prodhimi i tepërt i këtij lëngu mund të shkaktojë Hydrocele. Në këtë rast, kjo quhet hidropizi i izoluar. Për të verifikuar saktësinë e diagnozës, duke përdorur metoda të ndryshme. Më informative është ultratingull. Ndërsa ky studim mund të gjenden shkakun e vërtetë të hidropizi, të përcaktuar vëllimin e lëngshme dhe të vendosë mbi nevojën për kirurgji. Në ultrazërit, mjeku vizualisht shqyrton scrotum dhe eksploron atë me metodën e prekje. Metodë mjaft informativ është defanoskopiya. Kjo metodë është translucence e scrotum dhe fotografisë saj të lehta.

Në fotografitë që rezultojnë qartë të dukshme akumuluar fluide dhe shkalla e dëmtimit të scrotum. Këto janë metodat kryesore të zbulimit hidropizi, por përveç këtyre ka shumë metoda të tjera të diagnozës. Trajtim Më i rëndësishëm në trajtimin e Hydrocele testicular është voli të saj.
Prania e vazhdueshme e lëngjeve në membranën e testise e porsalindur nuk i jep atij mundësinë për të zhvilluar siç duhet. Kjo nënkupton ndalimin e rritjes së testise dhe kequshqyerja e tyre. Ne nuk duhet të harrojmë se scrotum dhe testise predha të tjera të krijojë një ambient të temperaturës në të cilin të pjekur spermës. Hidropizi shkel këtë proces, si ajo krijon një predhë shtesë.

Një rritje ose rënie të temperaturës mund të prishin spermatogjenezes, që shpesh çon në varfëri. Si për të kuruar një sëmundje? Fakti që hidropizi djalë porsalindur nuk kërkon ndonjë veprim, kështu që nuk do të fillojnë trajtimin. Siç u përmend më lart, shtojcë vaginal mund të marrë disa kohë shumë i madh, dhe vendosmërinë e akumuluar të lëngshme. Por si scrotum është shikuar me vlerë dhe të gjitha ndryshimet e raportuara me mjekun tuaj. Nëse edemë zhduket gjatë vitit të parë të jetës, është e nevojshme të mbështetet në trajtim. Trajtimi zakonisht kirurgjik i kësaj sëmundjeje. Gjatë operacionit është pengim vaginal i shtojcës nën anestezi dhe siguron kullimit efektiv të lëngjeve të akumuluar.

Një operacion tipik. Julia Ermolenko,