Efektet intrauterine fetale hypoksia e trajtimit


Hipoksi intrauterine quajtur mungesë e oksigjenit fetusit. Hipoksi është një akut dhe kronik, madje edhe për të asfiksisë. Aktualisht, gjendja ndodh në 10% të punës totale e kryer. Hipoksi intrauterine e rrezikshme për fetusin, si dhe një shumëllojshmëri të shkakton mosfunksionim të trupit të tij, ndikon në metabolizmin. Kur mjeku bën një përfundim intrauterin hypoxia fetusit, është një moms shumë e frikshme. Dhe sigurisht, se ata kanë një shumë pyetje rreth kësaj gjendje, efektet e saj në foshnjen e palindur dhe se si të shpëtoj nga kjo sëmundje.

Pra, le të flasim më shumë për atë që është e intrauterine fetale hypoksia, pasojat dhe trajtimi i sëmundjes. Cili është rreziku i hypoxia? Kjo gjendje mund të ndodhë në faza të ndryshme të shtatzënisë, kështu ka efekte të ndryshme në të fetusit. Oxygen uria në rritje fillim të anomalive të zhvillimit. Në fazat e mëvonshme të çon në rritje të metat, sistemin nervor dhe zvogëlon aftësinë për të përshtatur fëmijën pas lindjes. Megjithatë, unë duhet të them se fetusi ka një aftësi të mirë për të ruajtur në mënyrë të pavarur nivelin e dëshiruar të fluksit të gjakut në të. Në rast të dështimit të fetusit rrit frekuencën e kontraktimet e muskujve të zemrës, të 150-160 rrahje në minutë.


Ai gjithashtu ka një strukturë të veçantë fetal (fetusit) hemoglobinës, e cila është më efikase se hemoglobinës rriturit kap dhe mban oksigjen. Reduktimi i oksigjenit shkakton një ndryshim në metabolizmin e embrionit. Organet dhe sistemet e tij fillojnë të funksionojnë në mënyrë më aktive. Ajo rrit rrjedhjen e gjakut në organet vitale, duke përfshirë të trurit, veshkave dhe të zemrës. Kjo ngre hypoxia zorrëve, qëndron meconium (feces origjinal). Gjendja e mungesës së oksigjenit retards zhvillimin e trurit, duke filluar 6-11 javë. Ai gjithashtu ndërpreu strukturën dhe funksionimin e enëve. Ngadalësuar zhvillimin e pengesës gjak-trurit, i cili është një mekanizëm mbrojtës i sistemit qendror nervor, kapilarë trurit.

Prandaj, çdo dëm kërcënuar aktivitetin normal të trurit. Nëse hipoksi fetusit është i vogël, ajo nuk ndikon në shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës së palindur, ndryshe formën e saj të rëndë. Ishte gjatë paraqitjes së rëndë hipoksi ishemi mundshëm të nekroza në organe të ndryshme, kështu që mund të ketë pasoja të pakthyeshme. Këto përfshijnë çrregullime neurologjike në të porsalindur - nga çrregullime funksionale të çrregullimeve të rënda të zhvillimit mendor.
Pse ka uria oksigjenit të fetusit? Shkaqet e hypoxia intrauterine të fetusit të shumta. Por njohuritë e tyre ndihmon për të parandaluar shfaqjen e mungesës së bollëkut të oksigjenit në gjak, që parandalimit profesti.

Para së gjithash, shkaku i sëmundjes fetusit hipoksi është shtatzënë. Midis tyre janë anemi, në të cilin një rënie në vlerën totale të hemoglobinës në gjak. Anemia shkakton përçarje të ofrimit të oksigjenit në inde. Gjithashtu, nënat sëmundjet që mund të shkaktojnë hypoxia fetusit është fituar ose kongjenitale infarkt sëmundje të zemrës, sëmundjet kronike të mushkërive. Gjatë shtatzanisë nuk është një ngarkesë në rritje në këto organe, e cila shkakton dështimin e qarkullimit të gjakut. Si rezultat, gradualisht zhvillojnë shenja të hypoxia fetusit. Një tjetër arsye mund të jetë një shkelje e patologjisë fetusit-placental rrjedhjes së gjakut.

Kjo shpesh ndodh për shkak të zgjatjes së shtatzënisë dhe kërcënimin e lindjes së parakohshme. Në rast të Patologjisë së placentës dhe kurrizit kërthizës anomali në procesin e punës ose komplikime tjera që lindin gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Mund të çojë në hypoxia dhe sëmundjet e fetusit. Kjo mund të vërehet grup të papajtueshëm gjakut e fetusit dhe nënës. Në këtë rast, një sëmundje hemolitik. Oxygen uria mund të shkaktojë: infeksion intrauterin, defekte të caktuara të lindjes dhe compression të zgjatur të kokës së foshnjës gjatë lindjes. Trajtimi Patologjia Në rastet e hypoxia dyshuar të kryer studim diagnostik të fetusit dhe shkaktojnë patologji zbuluar.

Një studim i tillë i kryer në qendrën diagnostike. Atëherë mjeku do të përshkruajnë procedurat për normalizimin e qarkullimit utero-placental dhe rivendosur metabolizmin normal të fetusit. Në hypoxia butë, trajtimi mund të kryhet në një bazë pacient i jashtëm. Terapia është për të identifikuar dhe për të eleminuar shkaqet që e kanë shkaktuar anoksi dhe manifestimet e saj. Designed terapi pathogenetic drogës, masat për shpërndarjen e shpejtë (në fund të shtatzënisë). Në kryerjen e terapisë metodat e trajtimit të përdorur oksigjen, oksigjenim hyperbaric.

Këto metoda kanë për qëllim përmirësimin e qarkullimit placentar. Nëse është e nevojshme, lindja e mundshme e një aparat fotografik HBO. Kur përdoret Vasodilators terapi, estrogjenit, tocolytics. Droga përdoren që rrisin rezistencën ndaj mangësi fetusit oksigjenit dhe do të thotë për të forcuar atë në metabolizmin dhe droga të dizajnuara për të luftuar acidosis. Gjatë marrjes së vendimit për të lënë, të marrë parasysh shëndetin e nënës. Nëse ofrimit të është natyrisht jo e dëshirueshme, atëherë aplikojnë seksion cezariane. Svetlana,