Lia e dhenve në fëmijë - Mjekimi, Simptomat


Lia e dhenve në prostanarode dhenve, ndoshta të gjithë prej nesh kanë dëgjuar për atë, dhe shumica e një fëmije të shërohen prej saj. Besohet se ky nuk është një sëmundje e rrezikshme, dhe nuk përballen me ndonjë komplikime të cilat mendimi i tillë është i gabuar.
Sidomos dhenve vështirë mund të ndodhë në foshnjat, për shkak të përgjigjes imune ndaj infeksionit. Për të ditur më mirë se si ndodh sëmundje, të flasim për këtë në artikullin "Lia e dhenve në fëmijë - Trajtimi i simptomave." Dhenve - Simptomat në Fëmijë Lia e dhenve - sëmundje virale infektive është akute. Transmetohen nga një person i infektuar, ose bartës të një të shëndetshme, pikëza.

Sëmundja shkaktohet nga një virus nga familja e viruseve herpes, të quajtur "virus varictlla zoster". Contagiousness Tij (infektueshmërisë) është shumë e madhe, ajo të gjithë fëmijët të ndjeshëm nuk e lënduar dhenve. Virus Sam nuk është e qëndrueshme, ajo vdekjes shpejt jashtë trupit njerëzor. Tipar i saj dalluese është fakti se pacienti është ngjitëse edhe para se të filloni simptomat duke parë (skuqje, ethe). Ajo është e rrezikshme për shëndetin e anëtarëve të tjerë të familjes nëse ka bebe, rreziku rritet në mënyrë të konsiderueshme. Mjafton 5 minuta për të qenë në një dhomë me njerëz me li e dhenve, të cilat kanë qenë të ekspozuar. Periudha e inkubacionit mund varg 11-20 ditë.


Në këtë drejtim, Ministria e Shëndetësisë lëshoi ​​një urdhër sipas të cilit karantinë termi në lisë së dhenve duhet të jetë 21 ditë pas kontaktit me pacientin. Në të gjithë këtë kohë fëmija duhet të jetë i izoluar nga pjesa tjetër e familjes. Pacienti është ngjitëse që nga periudha 2 ditët e fundit inkubacionit dhe ditës 5 e fillimit të shpërthimit të kaluar. Relaxer dikur një person bëhet antitrupat li e dhenve për jetën, por virusi nuk zhduket nga trupi, ajo është. Në rast të kushteve të pafavorshme (tumoreve, tuberkulozi, rrezatimi, etj) virus është aktivizuar, duke shkaktuar komplikime. Siç rezulton li e dhenve në foshnjat?

Sëmundja zakonisht fillon akute. Simptomat e dehjes, temperatura e trupit rritet me kalimin e kohës me numër të lartë (39-40S). Fëmijët bëhen të ngadaltë, të refuzojë për të ngrënë, fjetur keq, janë nganjëherë diarre. Rash unik të lisë së dhenve gradualisht të mbulojë tërë lëkurën e, ajo kap jo vetëm shuplakat dhe thembra. Skuqje itchy, kreh fëmijët e tyre vazhdimisht, duke kërcënuar infeksionin dhe pamjen e komplikimeve. Veçori skuqje lisë së dhenve në fëmijë Elementet e para të njerëzve të pamend shfaqet në fytyrë, lëkurë e kokës. Një tipar karakteristik i lezioneve është se ata pour në valë.

Brenda pak ditësh, "zënë" jo vetëm të lëkurës, por edhe membranat mukoze të dukshme (gojë, vulvë). Në njolla në fillim nuk është i madh (madhësia e një pinhead) duket si roseola. Atëherë ajo rritet, duke u bërë madhësia e thjerrëzat, bëhet e kuqe. Një ditë më vonë, dy elemente janë shndërruar në skuqjen transparente, blisters holluar me ujë (fshikëza) të mbushur me një lëng që shpejt të bëhet me re, nahnayvayutsya pak ditë më dilnin, të thahen, të mbuluara kore ngjyrë kafe. Njëkohësisht lezione reja vazhdon të shfaqet në formën e shokut, me nje interval prej 1-2 dite. Se një dhe i njëjti fëmijë mund të vërehet në të njëjtën kohë të gjitha fazat e zhvillimit të nxituar, roseola (papules), vezikulave (blisters) dhe kafe.

Jo të gjithë roseola kthehet në blisters, kjo nuk duhet të harrohet. Gjithë periudha është 2-3 javë. Në mukozës nxito duket si flluska që lënë pas një plagë të vogël, erozionit. Lia e dhenve në foshnjat - veçantitë Sëmundja shkon e vështirë, me dëmtimin e përfshirjes nervor sistemit në procesin e organeve të brendshme. Një tipar karakteristik i li e dhenve në foshnjat - një skuqje të lëkurës shfaqet 2-3 ditë pas fillimit. Ajo është e pasur, ka të gjitha elementet: roseola, shishe, kafe. Në kulmin e temperaturës vërejtur mbushje të re. Simptoma të rritet e dehjes mund të jenë konvulsione, humbja e vetëdijes.

Bashkimi me infeksion dytësor - ndërlikim më të zakonshme të li e dhenve në foshnjat. Rrallë në fëmijët nën një dhenve vit ndodh në të butë, të ndritshme pa simptoma. Kjo është për shkak të imunitetit pasiv, që nëna ime i dha fëmijën e saj me qumësht të gjirit, i cili edhe një herë tregon të mirën e të ushqyerit me gji. Lisë së dhenve kongjenitale Zhvilluar në sapolindur nëse nëna gjatë shtatzënisë vuajtur dhenve. Periudha e inkubacionit varion 6-16 ditësh. Këta fëmijë vijnë në simptomat parat e dehje, kusht pas lindjes është rritur me shpejtësi.

Në disa raste, zhvillimin gjendjen septike. Por ndonjëherë dhenve ndodh abortyv
por të gjitha varet periudhës në të cilën nëna infektuar. • herët - shtatzënia përfundon në abort. • Në 5-10 ditë për lindjen e fëmijës - një fëmijë bëhet i sëmurë që në lindje, sëmundje është e lehtë, pa komplikime, prognoza është e mirë. • Pak para lindjes - një sëmundje manifestohet në jetën e fëmijës për të 4-10den, shkon e vështirë, shpesh me pasoja fatale. Lia e dhenve në foshnjat vazhdon ndryshe, varësisht nga burimi i imunitetit, moshës së fëmijës, lloji i të ushqyerit. Kur një skuqje të lëkurës në fëmijën tuaj duhet të kërkoni këshilla mjekësore.

Mos vetë-mjekoj, ajo është e mbushur me pasoja të rënda! Alex,