Lia e dhenve në foshnjat


Vitrianka ose li e dhenve në foshnjat vysokozarazne një nga sëmundjet më të zakonshme të fëmijërisë, të karakterizuara nga pamja itchy nxituar të paraqitur në formën e flluska të vogla të mbledhura në grupe. Agjent shkaktar i sëmundjes lisë së dhenve-zoster është - një nga varietetet e virusit herpes. Mundësia e komplikacioneve te vitryantsi në foshnje është shumë më e lartë se në të gjitha grupmoshat e tjera. Dhe, shumë fat të mirë, shumica e fëmijëve të tolerojë atë mjaft lehtë. Por mos harroni se jo të gjithë mund të marrin çdo gjë aq pa probleme, sepse çfarëdo mit popullor se kjo sëmundje nuk është e pazakontë për fëmijët e të fëmijërisë, nuk e le gjëra rrëshqitje, sepse ajo mund të shkaktojë një kërcënim real për jetën fëmijë.

Gjasat mënyrë të veçantë veçanërisht i lartë i sëmundjeve të rënda te fëmijët me imunitet të kompromituar. Ajo përhapet kështu tani si pikëza me teshtitjes dhe kollitjes, dhe kaloi me elementet e skuqje të lëkurës dhe tangjent me rrobat e saj. Përveç kësaj, ka raste kur ju mund të merrni nga personi i cili është herpes sëmurë. Simptomat Nëse dhenve është periudha ngjitëse në foshnjat fillon në një ose dy ditë para se njolla është e shprehur qartë, dhe zakonisht përfundon në 5-6 ditë (kur formohet crusts) vetë i nxituar mund të vazhdojnë edhe për dy javë.


Një nga karakteristikat kryesore dalluese të sëmundjes është paraqitja e melkopuzyrkovoy nxituar, por periudha mesatare e inkubacionit të virusit është rreth tre javë, burim i infeksionit është e vështirë për të vendosur, dhe ndonjëherë e pamundur. Në mënyrë të ngjashme, dhenve mund të njihet madje në të njëjtat simptoma fryma janë: temperaturë e lehtë, dhimbje koke, përgjumje dhe humbja e oreksit. Ato zakonisht ndodhin brenda një ose dy ditë para se të pamend vetë. Përveç tyre, në mënyrë që ju mund të shikojnë dhe nyjet limfatike fryrë. Njolla duket kur li e dhenve në foshnjat merr formën e vogla, njolla të kuqe - të sheshtë në krye, e ndjekur nga kalimi i disa kohë, ata fillojnë të rriten në mënyrë të konsiderueshme mbi lëkurë.

Brenda pak orësh, këto pika të njëjtat të kthehet në puzyrechki vogël. Koshere mund të ndodhë kudo në trup, por shumica e lokacioneve të tyre është trungu i kufizuar, kokës dhe zonë fytyrë. Numri i elementeve që përbëjnë njolla mund të shkojnë nga pika të veçanta të grumbull disa qindra flluska. Pas pesë apo gjashtë ditë pas paraqitjes së njerëzve të pamend, blisters thahet, pastaj vendin e tyre në kore formuar. Duhet të theksohet se e njëjta zonë e lëkurës mund të ruhen dhe të specks dhe flluska dhe kore të njëjtën kohë. Shumë i njëjtë i nxituar i shoqëruar me kruarje të rënda që mund të shkaktojnë ankth dhe çrregullime të gjumit të fëmijës.

Nuk është e pazakontë kur fëmija gjatë lisë së dhenve në mukozën e gojës ulcerat ndodhin, të cilat nga ana tjetër mund të shkaktojë parehati kur hahet.
Përveç të gjitha më lart, ne duhet të dinë gjithashtu se kruarje faqet e vazhdueshme të infektuar infeksionit në të ardhmen mund të çojë në dhëmbëza, përveç rritur rrezikun e infeksionit bakterial. Nga ana e tij nuk i infektuar dhe nuk shërohet flluska të plagosur, duke lënë pas asnjë gjurmë. Trajtim Fëmijë të shëndoshë që ranë sëmurë me dhenve, në shumicën e rasteve ju duhet trajtim vetëm simptomatike.

Për të reduktuar njëjta temperatura duhet të përdoret drogë antipiretik. Kalaminovym itchy rash larje të lehtë locion, si dhe të ndihmojë në dush të ftohtë. Child merak, e cila është e lidhur me kruarje, ndihmon në zvogëlimin antihistamines futje shurup bazë (prometazina). Ajo duhet, të theksohet se foshnjat nuk duhet dhënë drogë që bazohen në acidit acetilsalicilik, për arsye se ajo mund të shkaktojë një sëmundje e rrallë, por të rrezikshme si sindromi Reye, të shoqëruar nga inflamacion i trurit dhe mëlçisë. Ajo duhet të mbahet mend se pacienti fëmija imunitet dhe lisë së dhenve ka nevojë për hospitalizim të menjëhershëm, ku ajo mund të sigurojë ndihmë eksperte dhe hyjnë të drogës kërkuar antivirale.

Një fëmijë i shëndetshëm është kur simptomat dhenve gjithashtu duhet të tregoni mjekut për të shmangur komplikacione të mëtejshme. Dmitry,