Epstein Barr simptoma, diagnozë, pasojat


Virusi Epstein-Barr është zbuluar relativisht vonë, në 1964, i takon familjes së herpesvirus, gama nënfamiljë. Interesante, Epstein bar mund të jetë shkaku i disa sëmundjeve. Burimi i infeksionit është njeriu, dhe pa marrë parasysh nëse ai është aktualisht simptoma apo jo. Mononukleoza infektive apo siç quhet, sëmundje puthjeve. Infeksioni në mënyrë karakteristike e fëmijëve dhe të rinjve (nën 40). Transmetohet virus në mënyrat e mëposhtme: • përmes pështymës (nga kissing ose seks oral); • shtrëngim duarsh; • Për përdorim lodra të përgjithshme, sende shtëpiake; • Nëpërmjet transfuzionit të gjakut.

Prevalenca e transportuesve Epstein bar shumë të lartë në SHBA duke arritur në 95% të njerëzve nën moshën 35 vjeç. Fëmijët janë të infektuar zakonisht nga nënat e tyre në zhvillimin e vendeve gjysma e fëmijëve nën 5 vjeç janë të infektuar me virusin. Nëse ndotje ndodhur në një moshë të re, ne priren të foto sëmundjen në vend "paqartë" dhe mund të konsiderohet si një sëmundje. Për shkak të mbizotërimit të kësaj, le të flasim për atë në web faqen tonë në artikullin "virusi Epstein Barr, simptomat, diagnozën, pasojat." Për Epstein-Barr Periudha e inkubacionit zgjat 30-60 tipik ditë, atëherë agjent është aktivizuar plotësisht dhe fillon të shumohen në qelizat e shtresave sipërfaqësore të mukozës së hundës, fyt dhe limfatike nyjet.


Epstein Barr ka simptomat e mëposhtme: • Rritja e temperaturës për 38-40S shoqëruar me ethe; • Dhimbje koke; • dobësi Rënda, gjendje e sëmurë, humbje e oreksit; • Dhimbja në fyt, veçanërisht kur gëlltitjes; • djersitje; • Ndonjëherë melkotochechnaya nxito në trup gradualisht Epstein -Barr hyn në gjak dhe përhapet në të gjithë trupin. Kjo është shoqëruar me nyjet limfatike të zgjeruar. Default e virusit në shpretkë, gjëndrat pështymore, nyjet limfatike të çdo grup, qafën e mitrës dhe mëlçisë. Për mononucleosis infektive të karakterizuar nga një rritje submandibular, qafës së mitrës, nyjet limfatike retroauricular.

Dhimbje të fytit zgjat rreth një javë. Një pacient nën ndikimin e virusit zvogëlon numrin e qelizave të bardha të gjakut - "qelizat e bardha të gjakut", që mund të zbuluara në gjakun e pacientit. Nëse një person është i mungesës së imunitetit i pranishëm (p.sh., AIDS), rritja ka gjasa në mëlçi dhe shpretkës, i shoqëruar nga verdhëz. Mononukleoza infektive është vetë brenda një ose dy muaj, ndonjëherë edhe më herët. Efektet e Epstein Barr Komplikimet e mononucleosis infektive janë të rralla, por ju duhet të mbani gjithmonë në mendje mundësinë e shfaqjes së tyre: • një dukuri e rrezikshme shpërthyer shpretkë deri në vdekje; • ndryshimet në gjak (reduktuar qelizat e kuqe të gjakut, trombocitet, qeliza të bardha të gjakut); • Sistemi nervor - encefalit, konvulsione, çrregullime Cerebellar; • inflamacion i muskujve të zemrës - miokardit, rreshtim të zemrës - perikardit.


Diagnoza e Epstein Barr Diagnoza bazohet në simptomat dhe Analiza e antitrupave në gjakun e pacientit te virusit Epstein-Barr karakteristike. Marrëdhëniet mes mononucleosis infektive dhe për zhvillimin e tumoreve u gjend. Një semundja e shkaktuar nga nje virus - limfoma Burkitt s. Ky proces i tumorit që prek nyjet limfatike, nofulla e sipërme apo të poshtme, veshkat, vezoret. Sëmundja ndodh vetëm në fëmijët afrikanë të moshës 4-8 vjet. Diagnoza bazohet në zbulimin e virusit në lymphoblasts dhe nyjet limfatike. Gjithashtu, virus Epstein-Barr mund të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjes Hodgkin dhe tumoreve malinje të nasopharynx.

Në mënyrë tipike, proceset e tumorit zhvilluar nën ndikimin e virusit është e rrallë, zakonisht kjo ndihmon një predispozitë gjenetike apo mungesës së imunitetit. Elena, www.rasteniya-lecarstvennie. ru