Ose smalt dhëmb restauruar


Dhëmb smalt - është sipërfaqja më e vështirë dhe shtresë solide e dhëmbit. Funksioni i saj - për të mbrojtur indet e veta nga ndikimet kimike dhe fizike. Pothuajse të gjitha ajo përbëhet nga minerale (97%), veçanërisht hydroxyapatite (shumica e) apatite karbonat, hlorapatytom fluoride apatite, karbonat magnezi. Sasi e konsiderueshme e kalciumit në pronësi (35%) dhe fosfor (17%). Përbërja Përqindja e mineraleve në smalt mund të ndryshojnë në varësi He ushqyerit, stilin e jetës, mosha dhe kushtet mjedisore. Kur smalt dhëmb është i dëmtuar, kjo duhet të çojë në prishjen e dhëmbëve dhe shkatërrimin e indeve të thella.

Ose restauruar dhëmb smalt? Në kushtet e aftësisë për të shëruar veten smalt, atëherë ajo nuk ka, pasi ne nuk do të duan të. Rimarrë atë që mundemi vetëm artificialisht, duke përdorur metoda të ndryshme të stomatologjisë. Dhe kjo është se si shërim është bërë nga smalt (rigjenerimit) metodat artificiale unë flasim për të ardhshëm. Faktorët që shkatërrojnë arsyet smalt që shkatërrojnë smaltin e dhëmbëve mund të jetë shumë. Kjo mund të jetë dëme të jashtme mekanike dhe shkatërrimin nga brenda: në smalt ndodh për shkak të mungesës së tyre të mineraleve kullimin (demineralization ndodh). Humbje e shpejtë e elementeve esenciale dhe mungesa e të ardhurave nga ushqimi çon në shkatërrimin e shell mbrojtëse smalt.


Kjo zakonisht kontribuojnë në higjienën orale të pamjaftueshëm, të tepruar dashurinë ngurtësi furçë dhëmbësh e ushqimeve acid apo të ëmbla, gjendje të keqe të stomakut dhe zorrët, çrregullime metabolike, etj Ka dëshmi se përdorimi i shpeshtë në lëng agrume gjatë ditës mund të çojë në "shpërbërjen "smalt.
Gjithashtu në këtë drejtim, përdorimi abuziv i shumë pijeve moderne tonik. Çfarë bën një stomatologji moderne për të rivendosur dhëmb smalt?
Metodat për të rivendosur smalt dhëmb Dentistë Specialist na ofrojnë dy metoda. Së pari, ne mund të rindërtuar strukturën e shtresa e jashtme e dhëmbëve të humbur jone kalciumi, fluori dhe komponentëve të tjerë.

Së dyti, përdorimi i materialeve artificiale. Në rastin e parë, topically aplikuar medikamente për fluorinizimin e smalt, lëngjeve fluorinated, gels, llaqe. Ata forcuar smaltin e dhëmbëve, duke e bërë atë më rezistente ndaj faktorëve të pafavorshme dhe të pengojnë bakteret jetesën. Për këtë aplikim të gjerë në dhëmbë, të gatshëm për Capua (ose individualisht prodhuar hedhura) parashtron xhel (të lëngshme) përmban fluorit dhe çështjet e tjera të nevojshme, atëherë ajo vihet në dhëmbë. Kontakt të zgjatur me sipërfaqen e substancave terapeutike dhëmbëve (zakonisht rekomandojnë për të vënë në natën) është rigjenerimi i smalt, joneve fluori, kalcium dhe tjetri natyrisht plotësuar hapësirën e zbrazët në grilë e saj kristal.

Në vend të kësaj, aplikacionet mund të përdorin bojë të veçantë me të njëjtin efekt. Ai furçë aplikuar në sipërfaqen e dhëmbëve. Në rastin e dytë, për të rivendosur smaltin e dhëmbëve, një substancë të veçantë - fosfat kalcium amorf. Pas trajtim reagim dëmtuar smalt ndodh në të cilin fosfat kalcium është konvertuar në një apatite ngurta është shumë e ngjashme në strukturë me smalt dhëmbit. Si rezultat, defekt lokal është eliminuar, ndjeshmëri reduktuar dhëmb, sipërfaqja e tyre bëhet më e dendur dhe të qetë. Nga pikëpamja e dhëmbëve kozmetike janë të bukur. Ngulitje smalt Vlen të përmendet një metodë të re për rigjenerimin e sipërfaqeve të dhëmbit - implantimin smalt.

Ajo është përdorur për të rivendosur zona të mëdha të përfundon të dëmtuara për të arritur një efekt kozmetike. Duke përdorur këtë metodë, kafshimin e saktë, formë ndryshimi dhe ngjyra e dhëmbëve, për të mbrojtur dhëmbët veçanërisht të ndjeshme. Specialist aplikuar deri në dhëmbë me një kompleks të veçantë shumë të ngjashme me smalt dhëmbit. Lidhur me implant dentar indeve në nivel molekular. Prandaj, një smalt dhëmb artificial është në gjendje të kryejë smalt natyror funksione të gjata mbrojtëse. Vetë rivendosjen smalt dhëmb Nga e gjithë kjo mund të përfundojmë se vetë mund të rivendosur smalt dhëmb pjesërisht duke ndjekur metodën e parë.

Në mënyrë të veçantë, ju duhet të përpiqen për të mbushur deficitin rëndësishëm për mineralet dhëmb dhe elementët gjurmë. Kjo është më efektive në fazën fillestare të shkatërrimit të smalt dhe për parandalimin. Për këtë qëllim, duke përdorur pastë dhëmbësh me fluoride dhe rritur përbërës të tjerë terapeutike. Në procesin e pastrimit të dhëmbëve duhet disa minuta për të mbajtur një paste në gojë në mënyrë më efikase proces mori indet e pushtetit të dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve. Përveç kësaj, ajo është e rekomanduar për të bërë masazh Shpeshta mishrat për të përmirësuar qarkullimin e tyre dhe rrjedhjen e ushqyesve. Dhe pa polemika rol të madh për të ushqyerit, dietë duhet të rritet në numrin e produkteve në të cilat më shumë kalcium dhe vitaminë D, e cila ndihmon atë tretje më të mirë.

Hani e produkteve të qumështit të pasura me kalcium (djathë, kos, qumësht); nga produktet bimore kryesisht lakër, brokoli, kinezisht. Dobishme si ushqime të fortifikuara (të tilla si lëng) pjatave duke përdorur drithëra të thatë (granola) dhe soje. LDSveta,