Cila sëmundje njolla të kuqe në penis


Nëse pas seksit të pambrojtur në organet gjenitale ishin njollat, ajo mund të jetë shkaku i disa sëmundjeve. Cila sëmundje mund të jetë njolla të kuqe në penis, ne e konsiderojmë në artikull. Plagë në penis dhe simptomat 1. Njolla të vogla të kuqe në të anëtarit kokë, në shumicën e rasteve, është një shenjë e mëllenjë sëmundjes. Ka pika të kuqe mbi kokën e penisit te meshkujt gjatë marrëdhënieve të pambrojtura seksuale me një grua që vuajnë nga kjo sëmundje. Por ka raste të vetë-infeksionit sepse kërpudhave të gjinisë Candida përherë jetojnë në zorrë të njeriut. Kthime mbrapa mëllenjë zakonisht i lidhur me periudhat e imunitetit të reduktuar.

Në këtë sëmundje në brendësi të prepucit dhe glans penis janë njolla të vogla të kuqe që kruarje dhe të dhimbshme në të prekur. Gjithashtu një infeksion maja mund të shoqërohet me shtresë të bollshme djathë që formon mbi kokën e penisit. Trajtimi është kryer duke përdorur ointments antifungal që përmbajnë komponente. I trajtimit duhet të mbahet nën mbikëqyrje mjekësore. Të jetë i sigurt për t'u testuar për ndjeshmëri të barnave të përdorura për trajtimin. Vetë-trajtim nuk është e dëshirueshme sepse ajo nuk mund të çojë simptoma të trajtimit, dhe të thjeshtë të zhduket, duke shkaktuar sëmundje hyn formën kronike. 2.


Shumë më pak të mukozës dhe lëkurë e organeve gjenitale mund të duket blisters dhimbshme që janë të mbushura me lëng me baltë dhe të përgjakshme ose të qartë. Kjo i nxituar flluskë është një shenjë e seksuale (gjenitale) herpes. Shumë rrallë u nxito me flluska apo erozioni sipërfaqësor mund të bëhet reaksion alergjik ndaj ilaçeve të tilla si antibiotikët tetracycline. Proces inflamator që shoqëron Herpesi gjenital në meshkujt mund të përhapet në organet e afërta. Sipas uretrës ajo merr në fshikëz, prostatës dhe testiseve madje. Si rezultat, sëmundja mund të shkaktojë uretritin dhe prostatitis në të cilën njerëzit e përjetojnë probleme me urinim. 3.

Ka raste kur i nxituar gjenital shfaqet në formë të pllakave fizike ose rozë me pak a shumë kënde të mprehta dhe lëkurë të vogël në sipërfaqe. Të gjitha këto mund të jenë shenja të psoriasis. Në këtë sëmundje pllaka mund të shkaktojnë kruamje, por jo kruarje nuk përjashton psoriasis. Shumica përkeqësimi i sëmundjes ndodh në dimër, por para se faktorët e përnjëhershme përfshijnë zgjatur ekspozimin diellit, sëmundjet infektive dhe të tjerët. 4. Rrallë shkaktojë ndryshime të përhershme në të mukozës trajtimit-rezistente dhe lëkurën e organit gjenital mund të jetë e tumoreve kanceroze apo malinje.

Shenjat kryesore të kancereve gjenitale përfshijnë: ulcerat e gjatë të pashëruara dhe plagët, arsimi rritet spote, gjymtim gjenital. Në çdo rast, në qoftë se ekziston dyshimi i kancerit të lëkurës në zonën gjenitale, ju lutem kontrolloni me dermatolog tuaj. Për të shmangur sëmundjet seksuale jo të kapur infeksioneve që shkaktojnë njolla të kuqe në penis duhet të përdorni gjithmonë prezervativ. Pas të gjitha, shëndeti është më i rëndësishëm ndonjë kënaqësi, nuk është ajo?! Alexander,