Arsimi dhe zhvillimi i personalitetit të fëmijës


Arsimi dhe zhvillimi integral i fëmijës veç e veç. Ata janë së bashku në një marrëdhënie të ngushtë, sepse të gjithë e di se si për të sjellë një person të tillë dhe të rritet. Në shumë familje, nënat apo baballarët janë të gabuara kur ata mendojnë se në qoftë se një vajzë, nëna e saj duhet të merren me arsimin dhe anasjelltas. Është qesharake që të shpërndajë përgjegjësitë familjare sipas gjinisë së anëtarëve të familjes. Arsimi dhe zhvillimi personal i fëmijës - është përgjegjësia e të dy prindërve në mënyrë të barabartë. Në këtë proces është e rëndësishme për të zgjedhur sistemin e drejtë e rritjen e fëmijës. Për shkak të zgjedhjes të bëra do të varet fëmijën si plotësisht të zhvilluar, e cila është kryesisht në lidhje me botën moderne dhe të shoqërisë.

Ndoshta forma më e saktë e arsimit është kur të dy prindërit janë të përfshirë. Natyra e bëri atë në mënyrë që njerëzit nuk e vetëm të predikojnë fëmijën, por mori edhe një pjesë aktive në edukimin e fëmijës. Pse është një pjesë shumë e rëndësishme e të dy prindërve në edukimin e fëmijës? Për shkak se nëna e vë fëmijën e saj në disa babait të cilësisë - krejt e ndryshme. Në vitet e para të jetës, nëna i jep kujdesin e fëmijëve të saj, dashuri, butësi dhe ngrohtësi. Babai, nga ana tjetër, e vë fëmijën në kurajo dhe guxim. Paramendoni se çfarë do të ndodhte në qoftë se fëmija nuk njeh asnjë nga këto cilësi? Kjo do të ishte inferioriteti, pamjaftueshmëria dhe njëanshmërie në edukimin dhe zhvillimin e fëmijës.


Këtë ne e kemi konsideruar vetëm disa nga cilësitë në të vërtetë në procesin e arsimit të një fëmijë merr shumë cilësitë dhe vetitë e natyrës, të cilat janë prekursorëve aftësitë më tej vitale. Rritje deri, fëmija fillon të komunikojë me të dy mashkullit dhe gruas, kështu që është e rëndësishme nga një moshë të re për të shpenzuar sa më shumë kohë me të dy prindërit. Një fëmijë i cili është ngritur nga një prind, për shembull, pa baba, sjellja e tij është shumë e ndryshme nga fëmijët e tjerë të cilët janë të ngritura dhe të zhvillojnë një familje të plotë. Pra, natyra urdhëroi që burrat - seksit të fortë. Prandaj, ata kanë tendencë për të zhvilluar forcë, vullnet, forcë fizike.

Të duash babanë gjithmonë duke u përpjekur për të zhvilluar këto cilësi në fëmijën tuaj, qoftë vajzën apo djalin në të. Përveç kësaj, kjo është babai mëson fëmijën të duan sportive dhe e çon ku ose sportive klub. Mos u shqetësoni nëse fëmija juaj ka një komplekset forta nëpërmjet disa disavantazhe. Mos harroni se të gjitha gjërat në këtë botë mund të humbasin, dhe nëse jo, kthehet dinjiteti për të cilën fëmija juaj do të jetë krenar në të ardhmen. Rritje deri në një familje e mirë, e cila është e rrethuar nga një nënë e dashur dhe babait, fëmija është tepër i besuar. Në fund të fundit, bota moderne është shumë e rrezikshme, e mbushur me mizori, pabesë, unscrupulousness dhe shumë gjëra të tilla të këqija në lidhje me atë fëmijë as nuk kanë një ide.

Pra fëmijë duhet të përgatitet për të. Ajo gjithmonë duhet të jenë të vetëdijshëm se nuk janë vetëm njerëz të besueshëm, të ndershëm dhe të mirë si nëna ime dhe babai, dhe njerëzit edhe shumë të këqija. Megjithatë, fëmija duhet të mësohet për të gjetur gjuhën e përbashkët me të gjithë njerëzit rreth tij. Cilësitë e tilla si mirësi dhe koncesion, hirin dhe butësi për të ndihmuar atë në këtë. Fëmijët mësojnë duke shikuar në prindërit e tyre. Prandaj është e rëndësishme, sidomos prindërit, për të treguar veten si një person të fortë që mund të zgjidhur problemin vetëm nga inati dhe zemërimi, por me drejtësi, urtësi dhe arsye. Nëse baba do të zgjidhë të gjitha problemet vetëm me temperament dhe zemërimit, fëmija fillon të kanë frikë prej tij, dhe kjo mund të ndikojë në psikologjinë e fëmijës.


Për shembull, në një situatë të konfliktit në rrugë ose në shkollë, ju keni për të mbrojtur fëmijën tuaj, por duke i mbajtur paqen. Kjo babi gjithmonë do të jetë i mirë për fëmijën dhe e mirë. Është shumë e rëndësishme në edukimin dhe zhvillimin e fëmijës mbizotëruese cilësitë pozitive emetuara nga të dy prindërit. Rritje deri në një nivel nënndërgjegjeshëm, çdo person është marrë cilësitë e filtrimit në procesin e arsimit në të cilin të formimit përfundimtar të personalitetit. Pas një moshë të re një person nuk është në gjendje për të përcaktuar se çfarë ajo dëshiron të jetë: i sjellshëm dhe modest, ose i keq dhe mizor. Të gjitha paratë e vendosur në fëmijë prindërit të cilët vazhdojnë të bëjnë zgjedhje për veten e tyre.

Nëse prindërit sjellë cilësi të tilla si vullnet, kurajo dhe forcë, këto ndjenja janë të lehta ndjenja, emocioni investuar në nënën e fëmijës. Pas të gjitha sentimentalizëm dhe ndjenjat e natyrshme nënave është për shkak se ata kërkojnë të mësojnë fëmijët e tyre. Mos harroni se një fëmijë duhet të vihet çdo gjë që ai ka dhe të jetë në gjendje të qëndroj për veten e tyre dhe të mbijetojnë. Përveç kësaj, është e nevojshme për të mësuar fëmijët të përdorin këto ndjenja të cilësive të caktuara të manifestuar në ato situata ku është e nevojshme të vërtetë. Mos harroni se fëmijët jo investuar vetëm para, dhe fëmijët janë të lirë të kopjojnë prindërit disa para. Dhe në shumicën e rasteve kjo është e keqe si, për shembull, pije ose duhan kanë një baba.

Fëmijët nuk e di se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe, kështu që të gjitha kopje e në nënndërgjegjeshëm tuaj. Prandaj është e rëndësishme që prindërit shembujt e paraqitura ishin budallenj. Rinat Abdrahimov,