Në rritje në henomelesa hapur në terren


Përkthyer nga latine "henomeles" do të thotë "mollë e krahut." Henomeles shpesh i quajtur ftua japoneze për origjinën e Lindjes aziatike dhe ngjashmëritë me fruta ftua fruta të zakonshme. Nga të gjitha henomelesu për rritje shkurre frutore si henomelesy më premtuese të mrekullueshme dhe japoneze. Henomeles - lashtat pome e familjes Rosaceae. Mollë Frutat krahut të përmbajnë sheqer, acide organike, pektin, vitaminë C dhe substanca P-aktive. Ata janë përdorur për përpunim në shurup, jam, reçel, fruta veshur me sheqer, pak acid për përzierja e frutave dhe perimeve të lëndëve të para për të përmirësuar cilësinë e produktit përfundimtar.

Me pak fjalë - të marrë dhe të rriten! Kur në rritje në terren të hapur lartësi henomelesa shkurre Bright dhe specie japoneze arrin rreth 1 m Një tipar karakteristik -. Një periudhë të gjatë lulëzuar, nga fundi i prillit deri në mes - fund të majit, së bashku me një shumëllojshmëri të kuqe, portokalli, rozë dhe të bardhë lule ngjyra dekorative lë një marrëveshje e madhe. Frutat piqen, zakonisht në shtator, duke u bërë të verdhë dhe duke fituar një aromë të fortë të këndshme. Pesha e tyre shkon 20-100 g, çdo fryt përmban rreth 40-80 fara. Ajo është mjaft rezistent thatësira dhe bimë dimër-guximshëm. Henomeles Përhapja prerje jeshile dhe drurore burimore, prerje rrënjë, duke e ndarë shkurret, layering, shartim me fidane të ftua, hirit malore, murriz, mollë.


Për farë shumëzimit duke përdorur frytet e formave më të mira. Në pranverë mbjellje fara stratifitsiruyut më parë në 0 - 5 ° për 2 - 3 muaj. Mbjelljen e një vend të përhershëm në terren të hapur kryhet në pranverë ose në vjeshtë, duke e vendosur të bimëve në një distancë prej 0,7-1 m larg. Për Tokat henomeles malovymohlyvyy, por për fruiting të mirë duhet të zgjidhni tokë pjellore. Në hijen e lulëzuar dhe fruiting reduktuar. Samobezplidnyy shkak të mbjellë së bashku një bimë pak me origjinë të ndryshme. Fruiting ndodh në 2 - 3 vjet pas mbjelljes. Rritje henomelesa në fushë të hapur gjatë sezonit në rritje të nevojshme për të kryer kontrollin e farë e keqe, tëharrje, lotim nëse është e nevojshme.

Shkurre të veçanta formirovki nuk kërkojnë shkurre vjetra holluar bëjë shkurtim. Bush Vintage 1 - 5 kg. Si rezultat i mbarështimit selektiv në henomelesa kultivimi formë të izoluar, të karakterizuar nga mungesa e spines, prodhimtari të lartë, të rritur madhësinë e frutave dhe të përmbajtjes së lartë të yakoti butë. Michael