Në rritje numri trohrozdilnoyi


Një seri Trifid - një bimë që i pëlqen lagështi dhe prandaj nën kultivimin e saj duhet të ndajë tokën më të lagësht në pjesët më të ulta të terrenit. Për rritjen e numrit të trohrozdilnoyi të futet rotacionin veçantë pyatipolnyy. Kryesor dhe para-lëvrim shpenzojnë njëjtë si për kultura të tjera rresht. Pleh. Nën plugimi bazë 1 ha të bëjë 40 ton e plehut organik ose përzierje plehrash bashku me pleh të plotë në një dozë të 30 kg NPK. Me një mungesë të plehrave organike mund të aplikohet gjatë lërim disa Tuki themelore mineral në një dozë të 60 kg NPK për 1 ha. Kur mbjellje duhet të bëhet në përputhje të grimcuar superfosfat - 8 - 10 kg P2O5 për 1 hektar.

Kur në rritje numri i të ushqyerit në fuqi vetëm në vitet e lagësht. Bimët ushqyer azotit apo pleh azotit-fosfor në normën prej - 30 kg përbërës aktiv për 1 hektar. Mbjellja bagëti Trifid dhe përgatitje farë. Mbillni seri e hershme të pranverës të Trifid ose bien. Kur fara mbjellje në stratifitsiruyut pranverë për 2 muaj. Në rritje numri i farave trohrozdilnoyi stratitfitsirovannymi shumë më e arsyeshme, që nga fara mbjellëse thatë mbin bimët shfaqen ngadalë, dhe numri i linjës 1 metër është gjithmonë shumë më pak sesa kur mbillet shtresuar. Korrat e lëndëve të para gjatë pranverës dhe podzimnego fara mbjellje shtresuar marrë në mënyrë të përsëritur 3 herë më e lartë se sa kur mbillet fara e thatë në pranverë.


Përvoja ka treguar se më i mirë është mbjellje podzimny kur fara mbillet nga 1-1,5 muaj para ftohjes qëndrueshme (tetor-nëntor). Farërat vazhdimësisë Trifid spinous; ata rrinë me njëri-tjetrin, dhe për këtë arsye kanë një flowability dobët gjatë ulje. Prandaj, kur mbjellje mbjellëse stërvitje duhet të ndjekë mbështjellje dhe shtytje fara me shkopinj druri. Edhe në mbështjellje të plotë të normave farë të vendosur nuk e mbjell, kështu që ju keni dy mbështjellje të lidheni me një semyaprovody. Për të përmirësuar flowability e farës para se fara mbjellje apo para pjatë shtresim grind, përfundoi me letër zmerile.

Mbillni një seri Trifid kulaç stërvitje, 4, 2, e pajisur me openers disk, pjesë që del përpara dhe katochkah. Mbjellja gjerësi 0,60 m, norma mbjellëse për 1 ha - 8 - 12 kg, thellësi e - 2,5-3 cm. Kujdesit. Për të ruajtur një korra të pastra nga barërat e këqija dhe të gjendjes së lirshme kujdes të kujdesshëm dhe me kohë. Gjatë sezonit në rritje në mes të rreshtave 4 - 5 herë loosened kultivuesve traktor dhe rreshtave 1 - 2 herë farë e keqe. Në zonat e ulëta dhe me lagështirë të prirur për waterlogging, duhet të mbështetet në kultivimin kalë. Harvest. Lë numrin trohrozdilnoyi të këshilla të rrjedh korrur me dorë gjatë nis të lulëzojë - bimëve lulëzuar herët.

Material Mbledhja është përsëritur në regrowth e fidaneve. Produktiviteti në takimin e parë prej 30 - 50 kg e lëndëve të para për punëtor, të dytë - 25 - 30 kg. Furrat qitjes thatë në numër, nën qepalla dhe diell. Në mot me diell, një shtresë e hollë e kopeve pothuajse plotësisht e thatë për një ditë pa humbur ngjyrën e gjelbër.