Kultivimi dhe kujdesi i kumbull


Për të paktën një herë gjatë dimrit nuk ka dashur të hani llokum llokum pjekur komposto ose pini? Atje, unë mendoj, ndoshta - nuk ka, veçanërisht në qoftë se e kumbulla nga zonat periferike të tij! Por kultivimi dhe kujdesi i kumbull - të njëjtat klasa mundimshëm si çdo punë në vend, shije të cilën ju mendoni vetëm kur piqen frytet e tij. Plum përhapur nga fara ose përzgjedhje rootstock dhe për qëllime të futjes, varietal llokum futem vegetatively, shartim rrjedhin ose syth, prerje jeshile, prerje rrënjë dhe korneotpryskami. Prerje rrënjë dhe korneotpryski mund të korrjes vetëm nga bimë mëmë të rrënjosura.

Në kërcell rrënjë me buds e rastit rritet shoots në pjesën e poshtme etiolirovannoy në formimin e rrënjëve. Prandaj, prerje rrënjë korrur në vjeshtë, të ruhet në një bodrum me lagështi në pjesën basal rërë poshtë. Prerje e hershme rrënjë pranverë, e cila u zgjua buds shtesë, mbjellë në një çerdhe për regrowth. Me rritjen e fidaneve të kodrës humusit në një lartësi prej 15 - 20 cm dhe shpesh i dha ujë. Dhe të bjerë si rezultat i kujdesit të tillë, rritet llokum filiz të përshtatshëm për transplantimin në një vend të përhershëm. Bimët përhapur nga kërcell të gjelbër, të lënë në vend rooting për 1 vit për zhvillimin më të mirë.


Mbjellja dhe kumbulla në rritje.
Kur mbjelljen e kumbulla në një konstante ne duhet të kujtojmë se ajo është duke kërkuar për të ngrohur, lagështi, dhe vendin, si dhe kultivimi i tij mund të praktikohet në strehuar nga veri vend erërave pranë ndërtesave ose mbjelljes në diell. Bimët kumbulla të rriten më mirë në tokë të shkrifët, zgjidhje e reagimit të tokës e cila është neutral. Prandaj, tokës acid për një kumbull - gëlqere. . Mbjellja gropa gërmimi me anët 60 cm në tokë podzolic gropë të mbushur 18-20 kg përzierje plehrash, plehrave dhe gëlqere mbi rregullat dheu më pjellore fekondimit reduktuar.

Farë janë mbjellë në pranverë dhe vjeshtë. Në tokë të lagësht me ujë të cekët të mbyllur ato më mirë për të mbjellë në sipërfaqe të tokës. Kështu duke e bërë toka sipërfaqe pleh gërmuan dy herë, të bëjë një tumë rreth rrethit dhe të njëjtën tokë pllenuar e mbuluar me sistemin e rrënjë filiz kompakt, me tallaze dhe shtresa mulch 5 -. 6 cm Mulch mban lagështi, mbrojtjen rrënjët nga tharje, dhe kontribuon në një normë më të mirë të mbijetesës rritje. Menjëherë pas mbjelljen e pemëve të formuara duke i prerë të gjitha degët e treta. Kryesor shpëtojnë edhe shkurtojnë, por ajo duhet të jetë mbi degët e sipërme të 15 - 20 cm.

Kjo lë 3 - 5 degët skeletore, më e fuqishme e drejtuar në drejtime të ndryshme, ndërsa të tjerët të prerë. Pritini veçanërisht i dobët dhe nisen në një degë akute kënd. Disa lloje të kumbulla jap një moshë të re shoots gjata vjetore, të cilat në të ardhmen do të skeletor hollë degët lakuriq varur. Ata duhet menjëherë të shkurtoj të shkaktojë rritjen e fidaneve anësore. Tëharrje, si pjesë e kujdesit të kumbullave në kultivimin e saj, prodhimin, në varësi të dendësisë së kurorës, ose holluar nëse i ardhshëm i trashë ose i drejtpërdrejtë shoots në kurorën, prerja off burbuqe brendshme. Kumbulla cilësisë së mirë e formuar në llastarët, twigs shportsa e vitit të kaluar dhe buketnyh, kështu krasitjes duhet të bëhet në mënyrë që të mos humbasin këto lule buds e formacioneve frutash.

Me aftësi përkrahur kurorën tëharrje një fabrikë në një gjendje të rritjes aktive dhe të performancës. Kjo përherë heq rritjen e ajrit dhe rrënjë. Ka kryeson apo hequr, ose të përfshijë ato në kurorën dhe transferuar ndikim mbi ta. Shkurtimi kryhet në pranverë për burbuqe, plagë të mbuluar me katran kopsht. Plum mjaft të ndjeshme ndaj thatësirës tokës: mungesa e ujit në rritjen e verës derdhje e vezore dhe fruta, lë të thahet dhe të reduktuar trimëri dimrit. Prandaj, në kujdesin e pemës kumbullës dhe mos harroni në lidhje me lotim atë! Ujitjes herët volohozaryadkovyy vjeshtë të kontribuojë për dimërimin më të mirë dhe rendimenteve më të larta të vitit të ardhshëm.

Kujdesi për tokë është tëharrje barërat e këqija, hoeing, duke hequr fidane, lotim, mbarësuese dhe mulching. Alexander