Kultivimi dhe kujdesi për manaferra


Të përshtatshme për rritje gati 300 varieteteve të manaferra. Nga rruga koha e tij në rritje dhe kujdeseni për ferrë interesuar IV Michurin dhe ai i dhuroi dy varieteteve - Izobilnaya dhe Texas, kanë mbijetuar pa strehë edhe në dimër snowless. Për riprodhim ferrë në ditët e sotme përdorin pasardhësit rrënjët, fara, ndarje bush dhe shoots rooting. Varieteteve Shumica e manaferra nuk janë si dimër-guximshëm si dimrit prihinayut ato në tokë dhe pin për të krejtësisht borë mbuluar shkurret e saj. Të gjitha varieteteve për kultivim mund të ndahen në manaferra, rrjedh nga të cilat janë të drejtë (dhe propaguar suckers rrënjë) dhe manaferra - rosyanika, që rrjedh sexhde apo servil dhe rooting kështu shumëfishohen hipur rrjedhin veshkave.

Për cirk zgjidhni riprodhim kryesisht varieteteve me këndellur rrjedh, sepse me ta më mirë, edhe pse ajo rosyanika i fruta - e shijshme. Farërat për manaferra rritje më e mirë mbillet në pranverë, kur mbillet në pranverë si ata kanë nevojë shtresimit.
Për shtresimit ta mbështjellë me një leckë të lagur dhe 3 ditë para mbjelljes dëborë lagur me ujë, duke e mbajtur ngrohtë. Farërat mbjellë në tokë ranore pjellore, t'i vërë në një thellësi prej 0,5 cm dhe menjëherë derdhje dhe ngjeshja e tokës. Kur një shkallë e 3 gjethe, fidane holluar, duke krijuar distancën mes tyre është 4 cm. Bimët Blackberry që bien nën hedh lëng nuk është hedhur, dhe mbjellë përgjatë, thellimin sepse kishin dalë për të gërmoj në shumicën e cotyledons.


Kujdesi manaferra. Kujdesi manaferra rritje në tëharrje mendje, duke hequr barërat e këqija, duke e bërë të ushqyerit, lotim në kohë, të shpeshta loosening tokës dhe mulching lehtë. Pranverë dhe vjeshtë të vitit të ardhshëm të gjithë fidanë rritje e cila arriti në 30 cm, Perez ¬ tyre në vendin ku ata do të zhvillojnë më tej. Zhvillimi i duhur i ferrë, distanca në mes shkurre fqinje duhet të jetë 90 cm. Për tokën e kërkuar bimore, mbjelljen gropë është bërë nga 300 g hirit dhe 10 kg pleh organik, nxitje edhe të gjithë tokën ekzistuese. Manaferra mbjellë në gropa, madhësia e së cilës të gjitha palët -. 40 cm Pas mbjelljes, toka është kompakt në këmbë, me tallaze dhe mulch shtresa organike 4 cm.

Pjesët ajrore të bimëve të prera ferrë, duke lënë vetëm 25 bimë cm. Do të ishte shumë mirë nëse shkurre ferrë menjëherë jenë të lidhura me aksionet apo sfond. Çdo fluturim është e dëshirueshme që të lidhin veç e veç! Rregullt bush fruiting ferrë fillon me tre. Për më mirë ju ¬ zrevaniya në pintsirovanie gusht kryejnë shoots vjetore (prerje, çikë jashtë shoot kulmin në rritje). Numri i fidaneve në shkurret nuk duhet të tejkalojë 8 njësi, kështu që të gjithë rritja shtesë - është hequr. Nëse jo, rendimenti zvogëlohet për shkak të mbrojtje nga drita e tepërt. Pra, ndjekja e numrit të fidaneve - gjithashtu kujdes për manaferra!

Çdo vit otplodonosivshie shoots ferrë ¬ duhet ti prerë rrënjët, duke lënë trungje. Fekondoj shkurre periodikisht, duke e bërë për to me mulch organike. Lotim i mirë i rregullt dhe kujdes ju të merrni korrat ferrë nga një shkurre në 1,8 kg. Për të jo fidaneve ferrë shinalis nën peshën e manave, pranverë lidhin ato në sfond. Në të njëjtën kohë ata kanë nevojë pintsirovat në një lartësi prej 12 cm për të rritur rendimentet. Alexander , veçanërisht për